Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een schutting

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Ieder heeft er wel eens een gezien, maar wat is een schutting nu precies en waarvoor dient het?
Een schutting wordt gebruikt om een erf af te scheiden. Meestal is dit een tuin of een ander stuk grond. Deze schuttingen worden bijna altijd van hout gemaakt. Dit is dit niet altijd het geval. In enkele gevallen wordt ook riet of zelfs beton gebruikt. Door een schutting te plaatsen creëer je een stukje privacy. Mensen kunnen niet meer zomaar bij je tuin of grond naar binnen kijken.

Ook helpen schuttingen bij het tegenhouden van geluid. Let wel op: dit geldt alleen voor schuttingen die helemaal dicht zijn.  Sinds een aantal jaar heb je in Nederland een bouwvergunning nodig om een schutting te mogen plaatsen.

Nobifix schutting

Geloof het of niet maar ook schuttingen hebben zich in de loop van de jaren vernieuwd. Zo worden er in ons land steeds meer schuttingen van nobifix gemaakt. Nobifix is een techniek en geen materiaal. Door bijvoorbeeld hout een nobifix behandeling te geven wordt de levensduur van het hout aanzienlijk verlengt, tot wel 30 jaar. Nobifix is ontstaan als een alternatief voor de duurdere houtsoorten in de sector.

Voordelen van nobifix

Zoals je weet heeft nobifix hout een langere levensduur als ‘gewoon’ hout. Toch brengt nobifix een aantal andere voordelen met zich mee. Wist je bijvoorbeeld dat nobifix hout een stuk lichter is dan hardhout? Ook is het ongeveer de helft goedkoper. Het belangrijkste voordeel van nobifix hout is misschien wel dat het totaal geen onderhoud nodig heeft. Je hoeft er dus niet meer naar om te kijken. Ten slotte is geeft het hout niet af en is het volledig veilig voor mens, dier en bovendien milieu.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: