Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van Dievenklauw

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Inbrekers zijn door de jaren heen steeds geniepiger geworden. De bekende creditcard truc uit films is dan wellicht niet zo realistisch op hedendaagse sloten, maar ligt niet ver van de werkelijkheid af. Dieven hebben meerdere manieren om snel en vlekkeloos jouw eigendom open te breken zonder daadwerkelijk braaksporen achter te laten. Van een simpele haak om je autodeur te openen tot ingenieuze middelen om ramen in je huis open te krijgen. Daarom is het belangrijk dat anti-inbraakmiddelen zich blijven ontwikkelen. In het verleden zijn al verschillende nachtsloten, anti-inbraak strips en meer op de markt gebracht.

De dievenklauw is ook zo’n voorbeeld van een innovatie. Waar het bij de dievenklauw om gaat is dat je ramen beveiligd zijn tegen het verwijderen van scharnieren. Vooral wanneer scharnieren zich aan de buitenkant bevinden is dit belangrijk. Deze modellen ramen zijn zo gemaakt om naar buiten toe te kunnen openen. Wanneer je scharnieren weg zijn, is het makkelijk om een raam los te krijgen. Met dievenklauwen dus niet. Om zeker te zijn van goed resultaat, kan een dievenklauw het beste door een expert worden gezet. Bijvoorbeeld deze slotenmaker in Heerlen.

Een dievenklauw bestaat uit een “bus” en een “stift”. De bus is een gaatje, en de stift is een cilindertje tegenover het gaatje dat erin past. Zo zet je de bus op het kozijn en de stift op de post of muur er tegenover, of andersom. Wanneer het raam dan dicht wordt gemaakt steekt de stift in de bus als een soort nachtslot, en dan kan zelfs met verwijdering van de scharnieren het raam niet worden geopend.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: