Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Politiekeurmerk Veilig Wonen-sloten

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een goede woningbeveiliging begint bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren in huis. Hierbij is het belangrijk om de betekenis van Politiekeurmerk Veilig Wonen-sloten te begrijpen. Wat zegt het wanneer sloten van dit keurmerk voorzien zijn? Welke voordelen biedt een dergelijk keurmerk voor woningeigenaren? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over sloten die van dit keurmerk voorzien zijn. Zo kun je een weloverwogen keuze maken, wanneer je nieuwe sloten aanschaft om je woning te beveiligen.

Tip: laat voor het plaatsen van nieuwe sloten een risicoanalyse maken! Slotenmakers uit de omgeving van je woning kunnen je hierbij helpen. Met een risicoanalyse krijg je een goed beeld van de grootste beveiligingsrisico’s in huis. Ook sloten vervangen in Almere, Amsterdam, enzovoorts, kun je het beste aan een slotenmaker overlaten.

Hoe werkt Politiekeurmerk Veilig Wonen-sloten?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt aan sloten toegekend, die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan sloten die bestand zijn tegen kerntrekken, wat momenteel een van de meest voorkomende vormen van inbraak is. Vaak wordt het slot niet gecertificeerd met het PKVW-keurmerk, maar met een SKG-certificaat. Dit certificaat bestaat uit een, twee of drie sterren. Naarmate een slot meer sterren toegekend krijgt, betekent dit dat het slot een grotere vertragende werking heeft op inbrekers. Het verkleint de kans dat inbrekers ook daadwerkelijk bij je woning naar binnen weten te komen.

Voordelen van Politiekeurmerk Veilig Wonen-sloten

Het voornaamste voordeel aan het gebruik van Politiekeurmerk Veilig Wonen-sloten is logischerwijs dat je beter beveiligd bent tegen een inbraak. Dit is echter niet het enige voordeel van deze sloten! Als je woning namelijk aan alle kwaliteitseisen voor dit keurmerk voldoet, zal je verzekeraar je een lagere premie aanbieden. Zo wordt het een stukje goedkoper om een woon- of inboedelverzekering af te sluiten. Enkel het gebruik van Politiekeurmerk Veilig Wonen-sloten is in dit geval niet voldoende. Je zal ook op iedere etage een brandmelder moeten hangen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: