Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van inbraakpreventie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is de betekenis van inbraakpreventie? Vaak wordt bij inbraakpreventie gedacht aan goede sloten voor ramen en deuren. Een specialist op het gebied van inbraakpreventie in Amstelveen vertelt ons echter, dat inbraakpreventie veel ruimer gezien moet worden. Zo valt ook het plaatsen van een complete alarminstallatie onder inbraakpreventie, evenals het aansluiten van beveiligingscamera’s aan de gevel van je woning. Door voor de juiste combinatie van inbraakpreventiecomponenten te kiezen, kun je de kans op een inbraak in huis minimaliseren. Zeker in de afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden om voor de juiste inbraakpreventie te kiezen. Inbrekers gebruiken bijvoorbeeld meer geweld om bewoners ervan te weerhouden, de hulp van anderen in te schakelen.

Sloten als de basis van je inbraakpreventie

Een degelijke inbraakpreventie begint volgens deze specialist met het plaatsen van goede sloten. Voorheen koos men vaak voor sloten met twee contactpunten in de deurpost. Deze sloten zijn met het geweld wat inbrekers hedendaags gebruiken, niet langer veilig genoeg. Verstandiger is het daarom om deze sloten te vervangen voor SKG-gecertificeerde driepuntsloten. Wanneer sloten SKG-gecertificeerd zijn, betekent dit dat de sloten gecontroleerd zijn op de meest voorkomende vormen van inbraak.

Tip: door voor SKG-gecertificeerde sloten te kiezen, kun je in aanmerking komen voor het PKVW-keurmerk. Hiermee profiteer je van een lagere premie bij je verzekeraar.

Alarmsysteem in huis installeren

Inbraakpreventie omvat, zoals reeds beschreven werd, niet alleen goede sloten. Ook een alarminstallatie valt onder de noemer “inbraakpreventie”. Het is raadzaam om goede sloten te combineren met een zelf samen te stellen alarmsysteem. De sloten maken de kans op een inbraak immers kleiner, maar hebben geen effect meer als inbrekers in je woning zijn. Een alarmsysteem kan het op zo’n moment van de sloten overnemen. Voor het installeren van een alarmsysteem kan de hulp van een slotenmaker wenselijk zijn. Slotenmakers kunnen je een goed beeld geven van de beveiligingsrisico’s binnen je woning.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: