Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van dienstverlenende studies

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Afhankelijk van de dienstverlenende functie die je wilt uitoefenen, kan het zijn dat je hiervoor een relevante studie moet hebben afgerond. Werken in een dienstverlenende sector betekent dat je een dienst of product levert voor consumenten. Door een dienstverlenende positie te bekleden, kun je voldoening halen uit je werk en het leven. Daarnaast zijn deze posities van essentieel belang voor de samenleving. Er zijn veel dienstverlenende posities en studies, echter zal dit artikel de focus leggen op de verschillen tussen de opleidingen hotel management en communicatie. Meer weten? Lees dan snel verder!

Hotel management

Ondanks de opleidingen hotel management en communicatie veel gelijke kenmerken hebben, zijn er ook genoeg verschillen tussen deze opleidingen. Dit komt voornamelijk doordat beide studies tot andere professies leiden. Is dienstverlenen een onderdeel van wie je bent? Ben je een kei in organiseren? En houd je van een internationale positie met veel diversiteit? Dan is een studie hotel management jou op het lijf geschreven. Op het moment dat je deze studie volgt, zal er voornamelijk gefocust worden op gastvrijheid, gastronomie, catering en evenementen. Daarnaast zijn zaken, zoals human resource, sales en financiën ook belangrijke onderdelen van de studie. Gezien de opleiding hotel management een internationale studie is, is het goed om te weten dat de voertaal Engels is en dat jouw studiegenoten uit alle hoeken van de wereld komen. Een onvergetelijke ervaring die tijdens de studie opgedaan kan worden, is tijdens het derde jaar van de studie. In deze periode kan ervoor gekozen worden om te studeren in landen als Thailand, Zuid-Afrika, China, Italië en zelfs in Bali. Door deze ervaring op te doen, kun je echt van betekenis zijn voor jouw internationale klanten.

Communicatie

Kies je juist voor een opleiding communicatie? Dan zul jij zeker het verschil kunnen maken. Tijdens deze studie wordt je uitgedaagd om strategisch te denken en echt gebruik te maken van je creativiteit. Zo zal je leren om waardevolle producten te creëren, zoals verschillende vormen van beeldmateriaal en teksten. Daarnaast zul je leren welke strategieën wel en niet voor mensen werken. Hoe bewegen mensen? En hoe kun jij hun gedrag veranderen? Daar zul je vanaf dag één aan werken. Deze ervaring zal bij opdrachtgevers in het werkveld opgedaan worden, waarbij er aan online campagnes en creatieve producten gewerkt wordt. Tegelijkertijd zul je in de gaten houden hoe de media werkt, wat voor effect het op de samenleving heeft en hoe je het kunt inzetten om te zorgen voor positieve veranderingen.

Samenvattend, met een dienstverlenende functie kun je voldoening uit je beroep en het leven halen. Daarnaast kun je een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Met studies als hotel management en communicatie kun je dit voor elkaar krijgen. Beide studies hebben raakvlakken. Toch, zijn er veel verschillen in deze studies, omdat ze beide tot andere professies leiden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

VOF
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: