Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van management scholing

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is management scholing?

Management scholing is een focusgebied binnen het hoger onderwijs waarbij studenten geleerd wordt om bedrijfsleiders, managers en controllers te zijn. Het richt zich op het proces van het overbrengen of verwerven van kennis om de leden van de directie of administratie van een organisatie of bedrijf, managers of werkgevers collectief te ontwikkelen, of te trainen in de technieken, praktijk of wetenschap van het managen, beheersen of handelen in de bekwame of vindingrijk gebruik van materialen en tijd.

Wat is management?

Management is essentieel voor het georganiseerde leven. Goed management is de ruggengraat van succesvolle organisaties. Het managen van het leven betekent dingen gedaan krijgen om de doelen van het leven te bereiken en het managen van een organisatie betekent dingen gedaan krijgen met en door andere mensen om haar doelen te bereiken.

Of management een kunst of wetenschap is, blijft onderwerp van discussie. De meeste managementdenkers zijn het er echter over eens dat een vorm van formele academische managementachtergrond helpt bij het succesvol beheren. Bijna alle CEO’s zijn universitair afgestudeerd. Vandaar de reden om bedrijfsopleidingen in alle academische instellingen op te nemen.

Management scholing volgen?

Er zijn in Nederland verschillende hogescholen en universiteiten waar je minors of zelfs hele studies (majors) kan volgen die je als cursist of student de benodigde vaardigheden en certificering geven om succesvol de rol van manager te gaan vervullen. Een van de beste scholen hiervoor is management school Utrecht Business School. Zij leiden deelnemers op tot zwaardere professionals en bereiden ze, door middel van educatie en certificering, voor op een volgende stap in hun carrière.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Educatie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: