Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van presentje

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een presentje?

Vaak wordt het verkleinwoord presentje gebruikt bij een present. Net als het woord `kleinigheidje`, dat aangeeft dat iemand een klein cadeautje geeft dat voor een relatief klein bedrag is aangeschaft. Bij een groter geschenk spreken we vaak van een cadeau.

Welk cadeau geef je?

Sommige vrouwen worden graag verwend met een lekkere geur, terwijl anderen het liefste mee uit eten worden genomen of een dagje sauna fijn vinden. Kortom, een cadeau voor vrouwen uitzoeken is zo makkelijk nog niet. Hieronder geven we je wat tips op basis van recent onderzoek.

Wat voor presentjes krijgen mensen graag?

Dit is wat recent onderzoek heeft gevonden over het geven van geschenken:

  1. Geef mensen wat ze vragen. Het beste advies dat we je kunnen geven is om concrete informatie te gebruiken over de behoeften en wensen van de ander. Soms doen mensen te hard hun best om creatief te zijn en een ‘perfect’ cadeau voor de ander te vinden in plaats van simpelweg iets te kopen waarvan ze weten dat die persoon er veel plezier aan zal beleven. Gebruikers zijn meer tevreden met cadeaus van de door hen aangegeven verlanglijst dan met cadeaus die door de afzender zijn uitgekozen.
  2. Fantaseer er rustig op los. Je kunt voorspellen wat je vrienden zouden willen door te vertrouwen op je eigen voorkeuren. Als je niet samenwerkt met je partner, wordt je projectie (inleving) voor elkaar beperkter en zul je het moeilijker hebben om erachter te komen wat hun voorkeuren zijn. Het is dus goed om samen tijd door te brengen en je in elkaar te verdiepen.
  3. Je mag hetzelfde cadeau aan verschillende mensen geven. Als je weet wat Pietje voor Kerst wil, geef het dan ook aan Jantje. Het geven van geschenken is vaak een strijd omdat mensen gewoon niet de creativiteit hebben die nodig is om dat perfecte cadeau te vinden. Wanneer je een cadeau voor twee personen tegelijk koopt, is de kans groter dat mensen twee verschillende items kopen. De cadeau’s verschillen dan vooral zoveel mogelijk van elkaar. Zelfs als de kans klein is dat de twee personen elkaar kennen of ooit over de ontvangen cadeau’s gaan praten, blijkt het moeilijk om twee maal hetzelfde cadeau te geven.
  4. Trakteer op een belevenis. Interessant is dat onderzoeken suggereren dat mensen zich het gelukkigst voelen wanneer ze ervaringen als cadeau krijgen in plaats van spullen of een cadeaubon.
  5. Geef iets zinvols. Bij het geven van een cadeau is het belangrijk om te onthouden dat niet iedereen iets extravagants of duurs wil krijgen. Gevers gaan er vaak van uit dat een presentje die erg luxe uitziet meer wordt gewaardeerd, maar ontvangers zouden iets met meer bruikbaarheid en waarde kunnen waarderen. Bijvoorbeeld bij het kiezen tussen een nieuw woordenboek met 30.000 woorden of een tweedehands woordenboek met 55.000 woorden. In dit geval geeft de meerderheid van de mensen die geven er de voorkeur aan om de nieuwe te geven, terwijl degenen die ontvangen het gebruikte woordenboek in handen willen krijgen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Taal
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: