PIR of polyisocyanuraat genoemd is een isolatiemateriaal voor gebouwen. PIR-isolatie bevat een gesloten celstructuur, waardoor het bestand is tegen vocht. PIR-isolatie bestaat uit een cirkelvormige structuur. Deze ringvormige structuur zorgt voor een goede thermische isolatie, maakt de isolatieplaat stabieler en geeft het isolatiemateriaal veel goede warmte-isolerende eigenschappen.
PIR of PUR?
PIR is een ‘verbeterde versie’ van PUR. PIR kent een hogere isolatiewaarde (bijna dubbel) en wordt over het algemeen alleen in platen geleverd. PUR kennen we vooral van PUR schuim. Het isolatiemiddel kan je gemakkelijk op een te isoleren oppervlakte spuiten.
PIR isolatie
PIR-isolatie is voorlopig alleen beschikbaar in plaatvorm (PIR platen). Deze harde en vaak geelachtige isolatieplaten bestaan uit een hardschuim met wat plantaardig materiaal erdoor gemengd. De isolatieplaten zijn vaak bedekt met een dunne laag aluminium. Aluminiumfolie wordt vaak gebruikt in isolatieplaten omdat het ze beter bestand kan maken tegen vocht. Deze platen zijn onder andere uitstekend geschikt voor het isoleren van platte daken.
Dakisolatie met polyisocyanuraat
PIR-isolatieplaten worden voornamelijk gebruikt voor de isolatie van daken vanwege hun hoge isolerende eigenschappen. PIR-isolatieplaten bieden een beschermingslaag tegen warmteverlies via het dak door meer warmte vast te houden. Een van de dingen die PIR tot een goede optie maken, is dat het kan worden gebruikt om veel verschillende soorten gebouwen te isoleren – van platte en schuine daken, vloerisolatie en zelfs plafondisolatie.
Isolatiewaarde PIR
De isolatiewaarde van PIR is zeer hoog, met 0,023-0,026 W/Mk in vergelijking met glas- en steenwol, die een lambdawaarde van 0,040 W/Mk kennen. Hoewel het dun is, heeft isolatiemateriaal een hoge isolatiewaarde en kan het in ruimtes met weinig bruikbare ruimte worden gebruikt en aanzienlijk warmteverlies voorkomen.
Hoe nuttig was dit bericht?
Klik op een ster om het te beoordelen!
Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0
Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!
Laten we deze post verbeteren!
Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?