Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van lenen als ondernemer

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als ondernemer wil je duidelijkheid, eenvoud en efficiency in je bedrijf. Hoe beter zaken gestroomlijnd zijn, hoe kleiner de foutkans wordt. Door het personeel onder te brengen bij een payrollbedrijf reduceer je als ondernemer de werkgeversrisico’s tot nul en ben je tegelijk voordeliger uit dan wanneer je een uitzendbureau zou inschakelen. Ook verlaag je de administratieve lastendruk omdat je geen salarisadministratie meer hoeft bij te houden. Op dezelfde manier wil je eigenlijk je hele bedrijf ontdoen van overtollige ballast. Vaak zijn er geleidelijk steeds meer verbeterpuntjes ontstaan op administratief gebied. Tijd om die aan te pakken!

Leningenportefeuille op orde brengen

Ondernemers staan vaak voor grote investeringen en hebben daarvoor niet direct de benodigde financiële middelen in kas. Dan is geld lenen een voor de hand liggende optie. Maar veel bedrijven hebben meerdere leningen lopen voor verschillende projecten. Dat levert veel administratieve rompslomp op en waarschijnlijk heb je daardoor ook niet de meest gunstige deal. Het is daarom de moeite waard om te bekijken of je leningen kunt oversluiten en daarmee een gunstigere rente kunt vastleggen. Doordat de rentepercentages momenteel vrij laag zijn, is de kans groot dat een nieuwe lening je financieel voordeel brengt. Met het geld van deze lening los je de oude rekeningen versneld af en breng je meteen al je leningen onder in één pakket.

Andere voorwaarden

Als ondernemer heb je met andere voorwaarden te maken voor het lenen van geld. Je kunt zakelijk lenen dus niet helemaal vergelijken met een consumptief krediet zoals je dat als particulier kunt aanvragen. Een ander punt om in gedachte te houden is het feit dat traditionele banken niet altijd de meest verstandige optie zijn voor het afsluiten van een zakelijke lening. Dat heeft vooral te maken met de kosten die ermee gemoeid zijn. Er zijn zakelijke kredietverstrekkers die zich specifiek richten op het midden- en kleinbedrijf en voor deze doelgroep een zeer aantrekkelijk rentetarief hanteren. In veel gevallen komen de grote banken met iets hogere tarieven, omdat ze zich minder focussen op deze sector.

Financieringsplan

Als ondernemer zul je met een goed financieringsplan moeten komen om de kredietverstrekker te overtuigen van de slagingskansen. Je gaat immers een verplichting aan en die verplichting zul je moeten nakomen. De kredietverstrekker wil enige zekerheid hebben met betrekking tot de toekomstverwachtingen van je bedrijf. Ook zal worden gecheckt of je geregistreerd staat bij Bureau Kredietregistratie

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: