Betekenis van Espagnoletslot

Een espagnoletslot is eigenlijk niet zo zeer een slot. Wel is het een klassieke beveiliging is om simpel een deur of raam dicht te maken. De meeste sloten hebben een dagschoot of nachtschoot die ervoor zorgen dat een mechanisme een slot dicht draait. Een espagnoletslot zorgt meer dat een ijzeren staaf of haak in een opening of op een haak valt. Je herkent een espagnoletslot aan dat ze ten eerste altijd aan de binnenkant zitten. Een tweede is dat je met een simpele hefbeweging de deur op slot kunt doen of kunt openen. Het bekendste voorbeeld van een espagnoletslot zie je terug in bijvoorbeeld tuindeuren, waar een verticale ijzeren staaf in een inkeping valt van het deurkozijn. Maar ook ramen die door een handvat te draaien op slot gaan of op kiepstand vallen onder espagnoletsloten.

Een espagnoletslot heeft over het algemeen een kruk, een schootplaat, een draaistang, en een vaste schootplaat. Daarnaast zitten er in het geval van een ijzeren staaf (de draaistang) meestal geleiders die deze staaf op zijn plek houden. Qua variatie en uitbreiding kan het ook nog voorkomen dat er een slot in de kruk is ingebouwd. Deze vereist dan een sleutel om van de kruk gebruik te kunnen maken.

Betekenis van rolsteiger

We zien ze vaak staan op bouwplaatsen of bij huizen die worden gerenoveerd: steigers. Maar wat zijn steigers nou eigenlijk? En wist je dat er vele soorten steigers bestaan? Van aluminium steigers en rolsteigers tot aan kamersteigers, je kunt het zo gek niet bedenken. Eén ding is alvast zeker, werken met een rolsteiger is een stuk veiliger bij werkzaamheden op hoogte. Niet alleen op plaatsen waar professionele werkzaamheden worden uitgevoerd, maar ook om thuis veilig te werken kun je rolsteigers kopen.

Veilig werken met steigers

Een steiger wordt gebruikt om op hoogte veilig te kunnen werken. Dankzij de werkvloeren die in de steiger bevestigd kunnen worden – zoveel werkvloeren als nodig voor de klus – staan de werklieden altijd stevig op het plateau. Dankzij de bevestiging van buizen aan de achterkant van de werkvloeren, kan iemand die aan het werk is niet zomaar naar achter vallen. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld bouwvakkers altijd veilig staan, wat erg belangrijk is bij werken op hoogte. Met een stevige steiger die voorzien is van een goede leuning aan alle kanten, kunnen een hoop ongelukken worden voorkomen. Een veelgebruikt soort steiger in de bouw is de rolsteiger.

Rolsteigers versus vaste steigers

Rolsteigers zijn een type onder de steigers die te verplaatsen zijn dankzij de wielen waar ze op staan. Dit in tegenstelling tot vaste steigers, die niet te verplaatsen zijn en slechts op één plek staan gedurende de werkzaamheden. Dat de rolsteigers te verplaatsen zijn is direct het grootste voordeel van deze steigers. Een ander voordeel aan rolsteigers, ten opzichte van vaste steigers, is dat ze opgebouwd kunnen worden door de werklui zelf. Bij vaste steigers moet dit altijd gebeuren door een gecertificeerd steigerbouwbedrijf. Doordat de rolsteigers zelf opgebouwd kunnen worden kan een hoop tijd en kunnen veel kosten worden bespaard. De rolsteigers bestaan uit verschillende elementen die eenvoudig en snel in elkaar gezet kunnen worden. Rolsteigers zijn bovendien in de meeste gevallen een stuk lichter dan vaste steigers dankzij het hoogwaardige aluminium. Aluminium rolsteigers zijn daardoor makkelijk te verplaatsen terwijl ze opgebouwd zijn, en ook makkelijk te vervoeren van en naar een klus met behulp van een steigeraanhanger.

Betekenis van all-in-one printers

Er is geen uitvinding zo waardevol als de drukpers, uitgevonden rond 1450 door Johannes Gutenberg. Het begon allemaal met het drukken van losse letters om teksten te maken. Vóór de uitvinding van de drukpers werd dit gedaan met een blokdruk, waarbij men zelf een blok met een letter op papier drukte. Tegenwoordig, bijna 600 jaar later, heeft vrijwel iedereen een printer in huis of op werk. Er zijn zelfs een hoop printers met verschillende functionaliteiten, zoals de veelzijdige all-in-one printers.

De aanschaf van een all-in-one printer

Ben jij op zoek naar een nieuwe printer, maar weet je niet voor welke opties je moet gaan? Met een all-in-one printer heb je alle handige printerfuncties in hetzelfde apparaat. Denk hierbij aan printen, scannen en kopiëren. Met een 3-in-1 printer kun je het allemaal. Een 4-in-1 printer heeft zelfs nog een extra functie: faxen. Onder de benaming all-in-one printers vallen zowel inkjet printers als laserprinters die deze functies bevatten.

Welke printerfuncties heb je nodig?

Zodra je weet welke functies jouw all-in-one printer moet hebben, zijn er nog een aantal belangrijke eigenschappen waar je op moet letten. Wil je een A3 of A4 printer, wil je documenten in kleur of zwart-wit afdrukken, wil je een printer met wifi? Wanneer je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, wordt de keuze al snel een stuk makkelijker. Het belang van overige specificaties, zoals of de printer dubbelzijdig kan printen, hoeveel pagina’s per minuut hij afdrukt en de inhoud van de papierlade, zijn afhankelijk van de functie van de printer. Wordt de printer op kantoor gebruikt, dan zal deze vaker grote printopdrachten krijgen, wat een grote papierlade en hoge afdruksnelheid wenselijk maakt. Voor thuisgebruik speelt de snelheid vaak een minder belangrijke rol, hoewel een inkjetprinter alsnog aardig snel kan printen.

Het verschil tussen inkjetprinters en laserprinters

All-in-one printers zijn de printers die in totaal drie of vier verschillende functies hebben. Binnen deze categorie kun je onderscheid maken tussen inkjetprinters en laserprinters. Inkjetprinters zijn over het algemeen goedkoper in de aanschaf, zeer geschikt voor het afdrukken van foto’s en haarscherpe afbeeldingen en worden vaak thuis gebruikt. Laserprinters zijn duurder in de aanschaf, maar de printkosten zijn lager dan die van inkjetprinters. Een laserprinter is geschikt voor het afdrukken van grote volumes en wordt hierdoor vaak op een (thuis)kantoor gebruikt.

Printen met wifi

Van het drukken van tekst per letter, tot de gigantische keuze aan printers en bijbehorende functionaliteiten, zijn er een hoop ontwikkelingen geweest op het gebied van printers. Dankzij het verbinden van de printer met het wifi-netwerk, kunnen alle computers, laptops, smartphones en tablets contact maken met de printer. Het printen gaat niet alleen sneller, maar het gaat ook makkelijker. Je kunt de printer overal in huis of op kantoor bereiken en hoeft niet met kabels aan de slag.

We weten niet wat de toekomst ons gaat brengen op het gebied van printen. De mogelijkheid tot 3D-printen leek vroeger ook geheel onmogelijk en toch is dit geen toekomstmuziek meer. De evolutie van de printer kan nog vele mooie dingen brengen, maar voor nu is het kiezen van een all-in-one printer die voldoet aan jouw eisen de belangrijkste stap!

Betekenis van Dievenklauw

Inbrekers zijn door de jaren heen steeds geniepiger geworden. De bekende creditcard truc uit films is dan wellicht niet zo realistisch op hedendaagse sloten, maar ligt niet ver van de werkelijkheid af. Dieven hebben meerdere manieren om snel en vlekkeloos jouw eigendom open te breken zonder daadwerkelijk braaksporen achter te laten. Van een simpele haak om je autodeur te openen tot ingenieuze middelen om ramen in je huis open te krijgen. Daarom is het belangrijk dat anti-inbraakmiddelen zich blijven ontwikkelen. In het verleden zijn al verschillende nachtsloten, anti-inbraak strips en meer op de markt gebracht.

De dievenklauw is ook zo’n voorbeeld van een innovatie. Waar het bij de dievenklauw om gaat is dat je ramen beveiligd zijn tegen het verwijderen van scharnieren. Vooral wanneer scharnieren zich aan de buitenkant bevinden is dit belangrijk. Deze modellen ramen zijn zo gemaakt om naar buiten toe te kunnen openen. Wanneer je scharnieren weg zijn, is het makkelijk om een raam los te krijgen. Met dievenklauwen dus niet. Om zeker te zijn van goed resultaat, kan een dievenklauw het beste door een expert worden gezet. Bijvoorbeeld deze slotenmaker in Heerlen.

Een dievenklauw bestaat uit een “bus” en een “stift”. De bus is een gaatje, en de stift is een cilindertje tegenover het gaatje dat erin past. Zo zet je de bus op het kozijn en de stift op de post of muur er tegenover, of andersom. Wanneer het raam dan dicht wordt gemaakt steekt de stift in de bus als een soort nachtslot, en dan kan zelfs met verwijdering van de scharnieren het raam niet worden geopend.

Betekenis van deurbeslag

Deuren kun je op verschillende plekken in het huis plaatsen. De soort deur die je nodig hebt heeft te maken met de plaats waar  deze moet terecht komen. Zo zul je een voordeur altijd plaatsen bij de hoofdingang van je woning en de achterdeur aan de achterkant van de woning. Over het algemeen kan een deur nogal saai zijn en veel op elkaar lijken. Gelukkig kun je veel accessoires of extra’s aanschaffen om je deur een eigen unieke uitstraling te geven. Deze accessoires worden ook wel deurbeslag genoemd

Met deurbeslag bedoelt men alles wat je kan plaatsen om je deur die finishing touch te geven. Denk hierbij aan een deurklink, deurknoppen of zelfs scharnieren. Al deze accesoires zorgen ervoor dat jij de perfecte deur kan maken. Deurbeslag is verkrijgbaar voor veel verschillende stijlen. Voor landelijk, industrieel en modern design is genoeg deurbeslag beschikbaar om een unieke touch te geven aan deze soort deuren.

Buiten deurklinken en deurknoppen kun je er ook voor kiezen om aparte sloten aan te schaffen. Met deze sloten kun je dan nog beter jouw stijl laten terugkomen en een deur creëren in jouw gewenste stijl. Deze sloten kun je aanschaffen in verschillende kleuren , vormen en maten. Je kunt er zelfs voor kiezen om dit slot een aparte uitstraling te geven door te kiezen voor een rijkelijk versierd slot.

 

Betekenis van wegwerpluier

Van dierenvellen naar wegwerpluier. De luiertas zit vol met wegwerpexemplaren. Kant en klare luiers met klittenband of compleet voorgevormde luierbroekjes. Heel gewoon. Of toch niet?

Niet als we helemaal teruggaan in de tijd, naar wat ouders hun jongste kinderen aantrokken en wat als een luier beschouwd kan worden. De Romeinen schijnen grote bladeren in dierenvellen te hebben gewikkeld om deze bij hun baby’s om te binden. De Inuit grepen naar mos en zeeleeuwvellen.

De echte voorloper van de moderne luier komen we pas rond de achttiende eeuw tegen. Dan treffen we linnen of katoenen stukken stof die op een bepaalde manier gevouwen worden en bij de jongsten worden omgebonden. De latere uitvinding van de veiligheidsspeld brengt al iets meer comfort. Nu kan immers dat stuk stof nog wat beter gevormd en vastgezet worden.

Het schoonmaken ervan is natuurlijk een belangrijk aspect. Met de hygiëne wordt het lange tijd niet zo nauw genomen. Het is dan ook geen gemakkelijke klus om al die poep-en piesluiers te wassen. Als er meer aandacht voor de hygiëne komt, is de luier ook aan de beurt. Die wordt vanaf dan echt uitgekookt om zoveel mogelijk bacteriën te doden. Dat houdt stand tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Het is een moeder die de luier van parachutestof uitvindt

Het kan niet anders dan dat het een moeder is die een nieuwe uitvinding doet als het om de luier gaat. De Amerikaanse Marion Donovan bedenkt dat een luier van parachutestof de remedie kan zijn tegen doorlekkende luiers na een lange nacht. De luier kan erna gewoon worden weggegooid. Nog weer later weet ze er drukknopjes op te maken waardoor de pasvorm en het sluiten ervan nog makkelijker gaan.

Absorberend papier en elastiek worden door fabrikanten toegepast om deze luier nog verder te ontwikkelen en sinds de jaren zestig zijn ze te koop. De wegwerpluier is een hit. Comfortabel en makkelijk mee te nemen, ook in een heuptas heren. Voor vrouwen en zeker voor mannen is bovendien het voordeel dat zo’n luier makkelijker om te binden is.

Welke luiers neem je mee in de anti diefstsal rugzak?

Inmiddels is er ook tegenstand omdat met de wegwerpluier de afvalberg behoorlijk stijgt. Alternatieven als wasbare broekjes en zelfs de katoenen luier doen hun intrede bij ouders die er bewuster mee om willen gaan. Maar of tijdens de vakantie katoenen luiers in een anti diefstal rugzak hun dienst bewijzen is natuurlijk maar de vraag. Waar was je die uit? We zijn zo gewend aan wegwerp en gemak, dat het nog een hele uitdaging wordt om die afvalberg te verkleinen.

Betekenis van Polaroid

De Polaroid is populairder dan ooit. Wat is het eigenlijk?

Het is minder handzaam dan een smartphone en je kunt foto’s niet bewerken. Toch scoort de Polaroid als een dolle onder jongeren.

Tegenwoordig dragen we dagelijks onze smartphone met ons mee in onze tassen en maken om de haverklap een foto. Zo makkelijk! Je hebt een digitaal beeld vastgelegd dat je altijd terug kunt zien, kunt bewerken en kunt versturen.

Daarmee heb je echter geen foto in de hand. Dat heb je wel als je een Polaroidfoto maakt.

De Polaroidcamera is geen camera die je makkelijk in een handtas met je meedraagt, daar is deze mogelijk te groot voor. Maar toch is dit een geliefde camera. Met een Polaroidcamera rolt er namelijk binnen een minuut een foto uit het apparaat. Binnen een paar minuten verschijnt het beeld op het fotopapier. Dat vinden we nu tof en was in 1948 revolutionair.

De uitvinding werd gedaan door dr. Edwin Land die eind jaren dertig van de vorige eeuw een bedrijf oprichtte dat lichtfilters kon polariseren. Die filters werden onder meer ingezet voor zonnebrillen, medische instrumenten en fototoestellen. Tegelijkertijd vindt Land de camera uit, een instant fotocamera. In 1963 opgevolgd door Polaroids met kleurenfoto’s. Vanaf dat moment stijgt de verkoop van deze camera enorm. In 1967 vestigt de Amerikaanse Polaroidfabriek zich in Enschede.

Hoe werkt de Polaroidcamera?

Het licht wordt door de Polaroid met behulp van een polariserend lichtfilter naar een lichtgevoelige plek geleid. Dit is de film. Ook wordt het licht naar het kijkgaatje geleid zodat de fotograaf ziet wat er op de foto komt.

De foto wordt afgedrukt op een film, en is het resultaat van een chemische reactie. De originele film bestaat uit verschillende chemische lagen met stofjes en chemicaliën. Je moet je voorstellen dat al deze stofjes als een dikke laag zitten opgehoopt in de witte balk onder de foto.

Na de opname stuurt een batterij een soort deegroller aan die de chemische laag over de film uitspreidt. Dit activeert het mengsel. Er volgt een chemisch proces en de Polaroidfoto wordt ontwikkeld. Tijdens het ontwikkelen reageren de verschillende stofjes op elkaar en uiteindelijk komt de foto tevoorschijn.

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werd de Polaroidcamera zo populair dat de helft van de Amerikanen er zelfs eentje heeft. Ook in Nederland loopt de verkoop als een trein.

Kodak ziet eveneens kansen en ontwikkelt in 1976 de ‘direct klaar’ camera, die minder complex is. Daar moet Kodak echter mee stoppen als Polaroid een rechtszaak aanspant vanwege het patent op de systematiek van de camera. En die wordt gewonnen. Uiteindelijk sluit in 2008 de fabriek in Enschede vanwege de concurrentie en de komst van de digitale camera’s.

Een aantal oud-medewerkers van de Polaroidfabriek in Enschede maakt echter een doorstart onder de naam ‘Impossible Project’. Impossible? De samenstelling van de chemische goedjes die nodig zijn voor de Polaroid is nog altijd geheim en zelfs deze medewerkers kennen het niet omdat zij altijd met codenamen werkten. Toch lukt het ze uiteindelijk om de films te maken. Sinds september 2017 draagt Impossible Project de naam Polaroid Originals.

Nieuwe populariteit

Dit leidt tot een groot succes want vooral jongeren zien de charme van het maken van dit soort foto’s in. Ze dragen zo’n camera graag mee in hun rugzak of grote schoudertas van Micmacbags. De techniek staat haaks tegenover de snelle digitale klik en zo’n filmrol kost wel wat. Het gevolg is dat je over elke te nemen foto veel beter gaat nadenken. Bovendien kun je deze niet bewerken. Wat ook geweldig is: de foto’s zien er lekker retro uit. Daar kan geen filter aan tippen. Het gaat gewoon als vanzelf, en daar vallen veel mensen voor.

Betekenis van rugzak

Rugzakken zijn een van de meest gebruikte tassen ter wereld. Voor school, voor vakantie maar ook voor werk of een dagje weg. Leuk om te weten dus waar de rugzak eigenlijk vandaan komt.

De oorsprong van de rugzak

We gaan terug naar 1922, het jaar waarin op 31 juli de Amerikaan Lloyd F. Nelson in Seattle patent aanvroeg op zijn ontwerp voor een rugzak. Nelson had enkele jaren daarvoor een reis gemaakt door Alaska. Tijdens deze reis gebruikte hij ook een tas; de zogenaamde ‘Inuit’. Deze Intuit tas was gemaakt van twee stokken en het vel van een zeeleeuwen. Je begrijpt vast al dat de tas niet bepaald comfortabel was. Nelson besloot daarom om zelf een betere versie te verzinnen. En dat lukte. De grootste aanpassing die hij maakte, was een houten frame aan de rugzijde van de tas aan te brengen. Door dit frame werd het gewicht beter verdeelt. Dat tilde al fijner maar het hout was nog steeds niet prettig. Daarom plaatste hij kussentjes aan deze rugzijde zodat de rugzak een stuk comfortabeler zat. In het begin trok zijn ontwerp niet veel aandacht. Niet zo gek want wandelen door de natuur was toen nog geen hobby. Anders werd dat in de 30’er jaren toen de tas van Nelson ineens in gebruik werd genomen door Amerikaanse instanties als het leger en de brandweer. Bijna een eeuw later is de Rugzak hipper dan ooit en maken diverse merken deze tassen in soorten en maten. Enkele bekende merken zijn de Kipling rugzak en de Tommy Hilfiger tas

Soorten materiaal

Rugzakken zijn er tegenwoordig dus in diverse merken, verschillende maten maar ook in heel veel verschillende materialen. Waren de eerste rugzakken van zeeleeuwvel, nu zijn ze er in materialen als leer, suède, eco-leer en kunstleer. Maar ook in canvas, katoen, eco-linnen en nylon of van polyester, polyamide polyethyleen, PU en PVC. Een aantal materialen vallen onder de zogenaamd recycle materialen.

Met de tijd mee

Om met de tijd mee te gaan, was het voor de fabrikanten niet alleen noodzakelijk om nieuwe stoffen en designs op de markt te brengen maar werd ook gedacht aan het veiliger maken van de tassen, het milieu bewuster omgaan met materialen en het toevoegen van extra snufjes die helemaal thuishoren in deze tijd. Denk bijvoorbeeld aan een USB oplaadpoort, een sleutelhanger in de tas of een bekerhouder. Er zijn rugtassen van waterafstotend materiaal zodat je je kostbare spullen droog van a naar b kunt brengen.

Ook in vorm is de rugzak met de tijd toch wel iets veranderd. Er zijn rugzakken voor volwassenen en kinderen maar ook daarin zijn er nog verschillende maten voor verschillende lengtes en leeftijden. En ook qua vorm is er veel keuze. Hou je van vierkant, ovaal of rond? Hou je van simpel of van veel tierelantijntjes? Van gekleurd, gekke printjes of effen? Er is keuze genoeg en voor iedereen is er wel een geschikte rugzak te vinden. Naast de rugzakken voegen fabrikanten vaak andere tassen, portemonnees of een clutch toe van het zelfde materiaal en dezelfde looks om zo een serie te creëren.

Betekenis van een online casino

Het zal zeker voor gokliefhebbers geen onbekend fenomeen zijn: een online casino. In Nederland kan je bij onder meer het Holland Casino een gokje wagen, maar in Nederland en ook in België zijn online casino’s ook zeker in opkomst. Hier zijn namelijk veel voordelen aan verbonden.

Wat is een online casino precies?

Een regulier casino zit in een fysiek gebouw. Mensen kunnen er naartoe gaan om een gokje te wagen en casino games zoals roulette, blackjack, poker en baccarat te spelen. Met casino spellen valt geld te winnen als je van het casino of van je medespelers weet te winnen. Door een bepaald winstpercentage in te bouwen in de spellen kan het casino winst maken.

Een online casino neemt ditzelfde concept maar past het toe op een website. Je kunt naar deze website surfen en een account aanmaken. Hier kun je vervolgens geld op storten en met dit geld kun je casino games doen op de website. Veel van de casino spellen zijn net wat anders dan in een fysiek casino, maar veel games werken juist ook precies hetzelfde.

Voordelen van online casino’s

Erg handig aan gokken bij het online casino is onder meer:

  • Welkomstbonus: voor nieuwe gebruikers ligt er bij de meeste online casino’s een hoge welkomstbonus klaar. Met dit speelgeld kun je een lekkere start maken.
  • Eenvoudig gokken: je hoeft niet naar een casino af te reizen en je auto te parkeren, maar je kunt gewoon vanuit je luie stoel een gokje gaan wagen
  • Gokken via diverse apparaten: niet alleen een PC of Laptop is geschikt om mee online te gokken. Ook via een tablet of mobiele telefoon is onderweg wat inzetten plaatsen een fluitje van een cent.
  • Beleef de echte casino experience vanuit huis! Er zijn tegenwoordig zogenoemde live online casino spellen waarbij je via een webcam echte croupiers een spel als blackjack ziet leiden. Door deze innovaties is het net alsof je in een echt casino zit, maar dan met het comfort van je eigen thuis.

Online casino’s in Nederland

Vanaf juli 2021 komen er online casino’s in Nederland met een gokvergunning. In België zijn er al veel online casino’s die veilig en betrouwbaar opereren en door de overheid worden getoetst. Een gokje wagen komt natuurlijk met het risico om te verliezen, maar ook zeker met een leuke kans om te winnen. Zit je met meer vragen? Lees dan hier de antwoorden op veel gestelde vragen over het online casino!

 

Betekenis van de verschillende poker hand rankings

Poker is één van de meest gespeelde kaartspellen ter wereld. Zo niet het meest gespeelde spel ter wereld aangezien veel mensen het spel ook thuis spelen. Waarschijnlijk nog veel meer dan in de casino’s. Eigenlijk is poker niet één spel, maar een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende spellen met elk hun eigen regels. Maar de basis van elke vorm van poker is dat spelers een bepaald aantal kaarten krijgen en vervolgens proberen de beste pokerhand te krijgen. Of in elk geval de tegenspelers ervan te overtuigen dat je beste pokerhand hebt door middel van goed bluffen. Een andere element dat de meeste pokervarianten verbindt zijn de poker hand rankings.

De waarde van je kaarten

De poker hand rankings bepalen de waarde van je kaarten. Hoewel er bij sommige spellen aangepaste hand rankings worden gebruikt, zoals bij Lowball games, wordt bij de meest populaire varianten zoals Omaha, Draw, Stud en natuurlijk Texas Holdem, dezelfde poker hand ranking gebruikt. Aangezien de hand rankings de waarde van je kaarten bepalen, is het dus enorm belangrijk om juist die goed onder de knie te hebben. Je kunt immers pas gaan denken aan bluffen of iemand anders zijn of haar bluf callen als je weet wat je kaarten waard zijn.

Yahtzee maar dan anders

Echte pokerliefhebbers zullen de vergelijking met het dobbelspel Yahtzee wellicht vloeken in de kerk vinden. Maar als je de poker hand rankings vergelijkt met de verschillende uitkomsten van dit bekende dobbelspel, is het voor veel mensen die met pokeren beginnen allemaal wat beter te begrijpen. Behalve Yahtzee, kleine straat en chance komen alle Yahtzee uitkomsten terug bij poker. Aangevuld met nog een paar typische poker combinaties.

Combinaties als een paar, twee paar, of  full house spreken voor zich. Bij de straight (straat) moet je onthouden dat het daarbij niet uitmaakt welke kaart kleur (harten, schoppen, etc.) je kaarten hebben. Daarbij is de straight ook minder waard dan een full house. Tussen deze twee combinaties in zit nog de “flush”. Flush houdt in dat je vijf kaarten van dezelfde kaartkleur hebt. Dan is er nog de straight flush, die de straight en flush combineert. Dus vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde kaartkleur. Heb je een straight flush van de 10 tot en met de aas, dan wordt dat een royal flush genoemd.

Met deze basis kennis kun je beginnen met pokeren.