Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Wat is de betekenis van een hybride event?

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een hybride event is een relatief nieuwe term in de evenementenindustrie. Maar wat is de betekenis van een een hybride event? Wij leggen het je uit in deze blog.

Wat is een hybride event?

Een hybride event is een mix tussen een evenement op een fysieke locatie en een online event. Na het jaar 2020, waar grote samenkomsten niet konden doorgaan, is er een mooie middenweg gevonden om grootschalige evenementen toch door te laten gaan. Door een deel op locatie te houden kan de kwaliteit van het evenement gewaarborgd worden. Denk hierbij aan de kwaliteit van het geluid, de achtergronden en de kwaliteit van de streams. Door de online infrastructuur is het juist weer mogelijk dat er een hoop mensen kunnen meekijken met het event zonder daadwerkelijk aanwezig hoeven te zijn.

Waar een hybride event organiseren?

Een hybride event kun je theoretisch gezien overal organiseren. Echter is het verstandig om wel op zoek te gaan naar een locatie die ervaring heeft met het organiseren van een hybride event. Niet alleen komt dit de kwaliteit van jouw event ten goede, maar ook wordt je voor een groot deel ontzorgd. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de verbindingen en opbouw van de locatie. Jij kunt je dus echt bezig houden met de inhoud van het event. Laat dit nou net hetgeen zijn waar de bezoekers de meeste waarde aan hechten.

Extra tips

Omdat een hybride event net even anders loopt dan een traditioneel evenement is het verstandig om het goed voor te bereiden. Breng in kaart hoeveel mensen er fysiek aanwezig zijn en hoeveel mensen er aanschuiven in de stream. Zorg ervoor dat de mensen in de stream van tevoren een handout krijgen zodat het makkelijker is om aantekeningen te maken en vragen te stellen. Zo wordt jouw hybride event gegarandeerd een succes!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: