Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van sigaar

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Roken van een sigaret, een waterpijp en een sigaar zijn tegenwoordig erg populair. Een sigaar is een genotmiddel voor rokers. De tabakssoorten van een sigaar zijn meestal afkomstig uit landen zoals Brazilië, Cuba, Dominicaanse Republiek, etc. Wil je meer weten over een sigaar en over verschillende soorten? We vertellen je er meer over in deze blog.

Het verschil tussen een sigaar en een sigaret

Het roken van sigaren en sigaretten is al jaren populair. Er zijn verschillen tussen sigaren en een sigaret roken. Het roken van een sigaar neemt bijvoorbeeld veel meer tijd met zich mee. Ook is sigarenrook niet bestemd om te inhaleren. Sigaretten zijn de vooral voor de longen schadelijk en sigaren werken sneller op de keel. Daarnaast dient een sigaar in het algemeen niet zozeer tot bevrediging van nicotine zucht, maar het heeft meer als doel om een specifieke smaak in de mond af te scheiden. Beide kunnen ze stress verlagen bij een persoon. Verschillende sigaren onderscheiden zich van elkaar. Een ander groot verschil is de temperatuur van de sigaar, deze is aanzienlijk hoger dan een sigaret. Naast het roken van een sigaar of sigaret is waterpijp roken ook populair. Ben je op zoek naar een waterpijp? Een waterpijp van Farida vind je bij deze shisha shop!

sigaar roken

Short Fillers en Long Fillers

Sigaren zijn in twee soorten te onderscheiden. Zo heb je Short Fillers en Long Fillers. Bijna alle typen zijn opgebouwd uit het binnengoed, het omblad en het dekblad. Het binnengoed van een Long Filler bestaat uit opgerolde tabaksbladeren, waaruit de hoofdnerf is verwijderd. Bij Short Fillers daarentegen deze sigaren uit korte stukjes.

 

Long Fillers dienen goed geconverseerd te worden. De luchtvochtigheid moet tussen moet tussen de 68 en 72% zijn. Wanneer de percentages hoger dan 80% worden, begint er schimmel te vormen op de sigaar. Short Fillers daarentegen dienen niet vochtig gehouden te worden. Ook hebben ze een andere smaak dan Long Fillers en hoeven ze niet geknipt te worden. Een Short Filler is het beste gebaat bij een luchtvochtigheid van ongeveer 65%.

sigaar roken

Op welke wijze wordt een sigaar gerookt?

Hoe kun je nu het beste een sigaar roken? Het is ook belangrijk dat je weet hoe je met een sigaar om moet gaan. Een sigaar kun je namelijk niet zomaar in een kast laten rondslingeren. Nadat je de sigaren hebt gekocht, kun deze het beste al meteen laten oproken. Als je toch de sigaren eerst wil laten bewaren, kun je dat het beste in een humidor doen. Dat is een kistje wat de vochtigheid en de temperatuur reguleert.

Ook moet je altijd eerst de sigaar knippen voordat je hem gaat roken. Tijdens de productie is de sigaar namelijk afgerold, dus hij is aan de onderkant dicht gemaakt. Daarom moet de onderkant afgeknipt worden. Anders kan er geen rook door de sigaar passeren.

Een sigaar dient opgestoken te worden onder een hoek van 45 graden. Er moeten rondjes gedraaid worden met de sigaar, dan wordt hij geleidelijk warm. Vervolgens kun je trekjes gaan nemen totdat hij goed gaar is. Sigaren rook je ook niet over je longen, want dan hoest je het gelijk weer eruit. Een sigaar kan ook uit te gaan. Je hoeft hem dan niet weg te gooien. Je kunt gewoon de as af tikken en de sigaar op nieuw aansteken. Sigaren steek je nooit aan met een aansteker, maar met een lucifer of een sigarenhoutje.

Disclaimer: Roken is niet gezond, probeer wanneer mogelijk te stoppen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: