Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van shisha

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Shisha is een term wat onder jongeren veel gebruikt wordt. Een waterpijp is het instrument wat hierbij gebruikt wordt. In de waterpijp gooi je waterpijptabak of kruidenmengsels en deze kun je vervolgens roken. Een waterpijp wordt onder jongeren vaak als een sociale activiteit gezien. Een waterpijp kan je dus thuis gebruiken maar tegenwoordig zijn er ook speciale cafés. Deze cafés worden shisha-lounges genoemd. Er zijn daar veel soorten rookwaar voor de waterpijp en deze zijn zowel met tabak maar ook zonder.

Hoe gebruik je een waterpijp

Je begint met het plaatsen van de rookwaren in een speciaal kommetje met gaatjes. Dan plaats je aluminiumfolie eroverheen en dan wordt er een verhittingsbron geplaatst. Dan pak je de slang waar ook een mondstukje aan zit en dan moet je er aan zuigen. Er wordt dan lucht door de kom getrokken. De rook die ontstaat hierdoor wordt via de pijp en de vaas met  water gezogen en komt in de mond en in je longen terecht. De hitte die door de kooltjes ontstaat wordt door de kom getrokken. Hierdoor wordt het tabak alleen verhit en niet verbrandt. Hierdoor is het beter voor je longen. Je kunt een waterpijp kopen op veel verschillende plekken online of in de winkel. Let goed op dat als je een waterpijp kopen gaat je de juiste koopt die voldoet aan jouw wensen.

Soorten rookwaren voor de waterpijp

Er zijn verschillende soorten rookwaren die je kunt gebruiken voor je waterpijp. Een doosje tabak zal je tussen de 6,50 en 10,50 kosten.

Als eerste heb je de Niet gearomatiseerde waterpijp tabak dit is het traditionele tabak. Dit tabak bestaat uit gedroogde tabaksbladeren en bevat nicotine. voor het gebruik worden de bladeren vochtig gemaakt.

Dan heb je gearomatiseerde waterpijp tabak. Dit is een mix van nicotine met stroop, honing, sap van suikerriet, smaakstoffen en bevochtigmiddelen, maar het kan kruiden of vruchten bevatten.

Kruiden- en vruchtenmengsels is het volgende. Als niet aan de nicotine wilt dan is dit de beter keuze voor jou. Verder is het eigenlijk dezelfde mix als de gearomatiseerde.

Aromatische stoomsteentjes zijn steentjes waar geurstoffen in zitten en die verdampen wanneer het wordt verhit. Ook deze worden verkocht in verschillende smaken en is ook nicotine vrij.

Hoe verhit je een waterpijp

Het is inmiddels wel bekend dat je een waterpijp moet verhitten. Je kan dit ook op verschillende manieren doen.

De eerste manier zijn de easy-light kooltjes. Dit zijn houtkooltjes waar chemische stoffen aan zijn toegevoegd en hierdoor snel een vlam vatten.

De tweede manier is met natuurkooltjes. Aan deze kooltjes zijn geen chemische stoffen toegevoegd daardoor ontbranden ze wel langzamer.

Dan heb je nog de elektrische kooltjes. Dit is de makkelijkste manier wat ze hoeven niet extern verhit te worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: