Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van EED audit

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een EED audit is een aanpak waarmee informatie wordt verzameld over het energieverbruik van een onderneming. Uit deze informatie komen ook besparingsmogelijkheden naar voren en wat de te verwachten effecten van verduurzamen zijn. Verduurzaming bedrijf? Met de systematische EED audit aanpak krijgt een onderneming inzicht in de mogelijkheden voor de verduurzaming van het bedrijf. Het energie-audit geeft namelijk een overzicht van de energiestromen die worden gebruikt binnen een bedrijf. Hierbij gaat het voornamelijk om het energieverbruik van gebouwen, installaties en industriële processen, inclusief de warmte en het vervoer. Op deze manier worden bedrijven niet alleen verplicht, maar ook gemotiveerd en gestimuleerd om zo duurzaam mogelijk te opereren.

EED Energie-audit

Het energie-auditverslag dient sinds 1 juli 2019 te worden ingediend bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De verplichting komt voort uit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn. Het doel van dit EED is om ondernemingen bewust te maken van het energieverbruik. Daarnaast krijgt een onderneming inzicht in de mogelijkheden van verduurzaming voor het bedrijf. Indien een energie-auditverslag niet op tijd wordt ingeleverd, legt het RVO een sanctie last onder dwangsom op. Hiermee wordt voorkomen dat het energie-auditverslag kan worden afgekocht. Een bedrijf dat in aanmerking komt moet namelijk te allen tijden voldoen aan de auditplicht.

Wanneer is een bedrijf auditplichtig?

Iedere grote onderneming die geen kmo-status heeft volgens de Europese uitgangspunten is verplicht om de EED Energie-audit uit te voeren. Een bedrijf met 250 fte of meer óf een bedrijf met een jaaromzet van meer dan €50.000.000 en een jaarlijks totaal van €43.000.000 op de balans is verplicht om het energie-auditverslag in te dienen. Deze voorwaarden zijn inclusief deelnemingen van of in partnerondernemingen en verbonden ondernemingen. Er zijn een aantal uitzonderingen, waardoor niet alle bedrijven die aan deze voorwaarden voldoen auditplichtig zijn. Bij twijfel kan een bedrijf via de Wetchecker energiebesparing nakijken of het bedrijf inderdaad auditplichtig is. In deze Wetchecker wordt een inzicht gegeven in de verplichtingen met betrekking tot energiebesparing voor ondernemingen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: