Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Chakra’s

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Chakra’s zijn energiecentra die zich in uw lichaam bevinden. Chakra betekent letterlijk wiel. Zie de energiecentra dan ook als een draaiend wiel van energie. In totaal zijn er 7 energiecentra. Rondom de energiecentra zitten er ook nog bepaalde eigenschappen die ingedeeld zitten over 7 verschillende lichaamsgebieden. Om te voorkomen dat u ziek, angstig of depressief wordt, moet u ervoor zorgen dat de energie van de 7 chakra’s goed doorstroomt. Dit kan onder meer door het beoefenen van yoga. Yoga stimuleert uw chakra’s. Voor het beoefenen van yoga raden wij aan een yoga mat te gebruiken. Een yoga mat kunt u gemakkelijk op www.yogashop.nl verkrijgen. Onder chakra zijn verschillende interpretaties en invullingen. Deze zijn afhankelijk van de tradities en cultuur vanwaar de interpretaties afstammen. De meeste interpretaties hanteren een totaal van 7 chakra’s. Beginnend bij de stuit, eindigend bij de kruin. Elk chakra heeft lichamelijke, emotionele en spirituele componenten.

Eerste chakra Muladhara, wortelchakra

Muladhara betekent wortel. Deze chakra is onder het stuitbeen te vinden. De Muladhara legt het verband tussen uw lichaam, de aarde en hoe u daarom heen beweegt. Op lichamelijk gebied is deze terug te vinden in de onderrug, dikke darm, botten, heupen en billen. Al deze gedeeltes horen bij het onderlichaam. Deze delen bieden een basis en ondersteuning.

Tweede chakra Swadhisthana, heiligbeenchakra

Swadhisthana betekent zoetheid. Deze chakra vind u bij het heiligbeen. Deze chakra wordt verbonden met de geslachtsklier, geslachtsorganen, heiligbeen, bekkengebied, baarmoeder, nieren, blaas, bloedsomloop en waterhuishouding. Het tweede chakra wordt gerelateerd aan  scheppingskracht, creativiteit, seksualiteit, de wereld van emoties.

Derde chakra Manipura, navelchakra

Manipura betekent schitterend juweel. Deze bevind zich op de hoogte van uw navel. Deze chakra is het belangrijkst voor het opslaan van energie. Deze chakra is verbonden me uw Ego identiteit. Ook het verwerken van ervaringen, staat centraal. Deze wordt verbonden aan de alvleesklier, maag, galblaas, lever, milt, dunne darm, buikholte en vegetatief zenuwstelsel. Deze chakra heeft een grote invloed op de werking van uw onderlichaam en naastliggende organen zoals de maag, lever en milt.

Vierde chakra Anahata, hartchakra

Anahata betekent ongedeerd. De plaats van de hartchakra bevind zich rondom het hart. Deze chakra verbindt de drie chakra’s van de instincten met de drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn. Deze chakra regelt de werking van het hart, de longen en de ademhaling.

Vijfde chakra Vishuddha, keelchakra

Vishuddhavindt u rondom de keel. Deze chakra vormt in het lichaam het klank- en spraakcentrum. Het vijfde chakra wordt beschouwd als de bemiddelaar tussen voelen en denken. Het keelchakra gaat over expressie, je hart laten spreken.

Zesde chakra Ajna, voorhoofdchakra

Ajna is te vinden op het voorhoofd en wordt ook het derde oogchakra genoemd. De Ajna zorgt als geestelijk centrum voor oplettendheid en bewustzijn. Ajna wordt ook wel geassocieerd met het zesde zintuig.

Zevende chakra Sahasrara, kruinchakra

Sahasrara vind u boven het hoofd. De Sahasrara, kruinchakra, hangt samen met spiritualiteit en verlichting. Dit zevende chakra heeft te maken met het streven naar hogere bewustzijnstoestanden. Een geopend zevende chakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, voorbij de dualiteit. Dit leidt tot ervaringen van totaal geluk en brengt de verbinding tot stand met een werkelijkheid die voorbij het denken ligt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Spiritueel & Religie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: