Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van belenen

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is belenen?

Misschien heb je wel eens van belenen gehoord en vraag je je af wat de betekenis van belenen is. Of je wilt weten hoe belenen precies werkt. In dit artikel leggen we je graag in het kort uit wat belenen inhoudt.

Belenen is een oeroude vorm van financieren waarbij een waardevol object als onderpand wordt gebruikt. Het wordt daarom ook wel verpanden genoemd. Het waardevolle object fungeert als onderpand voor een lening. Als jij bijvoorbeeld een auto in je bezit hebt en snel een lening nodig hebt, kun je bij pandjeshuis je auto aanbieden. Het pandjeshuis kan dan jouw auto tijdelijk in beheer nemen en je hiervoor een lening verschaffen. Je spreekt af in welke termijn je de lening terugbetaalt, waarna je je onderpand – in dit geval de auto – terugkrijgt.

Waarom kiezen voor belenen?

Belenen heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere financieringsmogelijkheden. Veel instanties die werken op basis van belening vragen geen kredietcheck van je. Bovendien kun je via belening vaak erg snel aan extra (contant) geld komen. Ten slotte zijn de voorwaarden bij belenen of verpanden vaak duidelijk. Als je niet in staat bent je lening terug te betalen aan het eind van de looptijd, neemt het pandjeshuis jouw onderpand over. Je houdt (in sommige gevallen) dan geen schuld over. Het is soms ook mogelijk je onderpand te verkopen, zodat je geen lening afsluit maar een verkoop overeenkomt.

Meer weten?

Wil je meer weten over belenen of de betekenis van belenen? Neem dan eens contact op met een pandjeshuis bij je in de buurt of zoek online naar een bedrijf dat aan belenen doet. Verschillende bedrijven hanteren verschillende voorwaarden. Door vooraf die voorwaarden te bekijken kun je de gunstigste lening afsluiten voor jouw specifieke situatie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: