Betekenis van huurmakelaar

Wat is een huurmakelaar?

Een huurmakelaar is gespecialiseerd in de (ver)huurmarkt. Of je nou een woning zoekt of juist een pand uit je vastgoedportefeuille wilt gaan verhuren, een huurmakelaar biedt uitkomst.

Een verhuurmakelaar is een bemiddelaar tussen woninghuurders en -verhuurders die werkt in opdracht van de verhuurder. De verhuurmakelaar organiseert bezichtigingen van de te verhuren ruimte, verzorgt huurcontracten en trekt potentiële huurders na om er zeker van te zijn dat ze maandelijks instaat de huurbetaling te voldoen.

Zoek je een huurwoning- of appartement in Amsterdam dan kan huur makelaar Amsterdam je verder op weg helpen. Dat scheelt veel zoekwerk!

Een huur makelaar adverteert

Een verhuurmakelaar besteedt een groot deel van de tijd aan het adverteren van beschikbare huurwoningen. Advertenties kunnen de soorten beschikbare huurwoningen, beschikbare data, huurprijzen en locatie van de eigendommen bevatten. Sommigen vermelden specifieke details, zoals of huisdieren zijn toegestaan. Advertenties moeten snel en goed onderzocht zijn om ervoor te zorgen dat de huurprijzen concurrerend zijn. Als onderdeel van zijn marketingproces kan een makelaar promoten via advertentieservices en open dagen. Een verhuurmakelaar zal ook klanten vragen om eigendommen te huren, open huizen te houden en woningen te tonen als onderdeel van reclame-inspanningen.
In aanmerking komende klanten

Kwalificeren van potentiële huurders

Verhuurmakelaars moeten klanten ook vooraf kwalificeren om huizen te huren zodra de potentiële huurders belangstelling hebben voor een woning. Dit kan een krediet- en achtergrondonderzoek inhouden. Een verhuurmakelaar moet mogelijk rapporten genereren die positieve of negatieve informatie geven over de geschiedenis van de potentiële huurder en de informatie op een professionele manier aan klanten presenteren. De mogelijkheid om goed te communiceren met een grote verscheidenheid aan mensen is een belangrijke eigenschap, aangezien verhuurmakelaars relaties moeten onderhouden met huidige bewoners en eigenaren van huurwoningen.

Betekenis van KPI

KPI staat voor kritieke prestatie-indicatoren, Engels Key permorance indicators. KPI’s zijn variabelen om prestaties van ondernemingen te onderzoeken en analyseren. Deze termen werden in 1961 voor het eerst gebruikt en zijn in 1995 voor het eerst toegepast.

SMART doelstellingen bij KPIs

Een kpi moet voldoen aan een aantal eisen, dat SMART genoemd wordt. Deze zijn: Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Specifiek, is de doelstelling eenduidig en weet iedereen precies wat er gemeten moet worden? Meetbaar, onder welke voorwaarden is het gewenste doel bereikt? Acceptabel, is de doelstelling acceptabel voor de doelgroep? Is het een realistisch plan en wanneer moet het af? Al deze vragen komen van pas bij het gebruik van KPI’s.

KPI’s geven belangrijke informatie aan organisaties. Met deze informatie kunnen mensen de ontwikkeling van een bedrijf als geheel volgen en vergelijken in de tijd en tussen concurrenten. Ook kunnen er voorspellingen mee gedaan worden. Ook kunnen prestaties op de lange termijn eenvoudig omgezet worden naar prestaties op de korte termijn. Strategieën van bedrijven worden zo gemakkelijk gerealiseerd.

KPI niveaus

Als laatste worden KPI’s gedefinieerd op drie verschillende niveaus. De eerste is visie en missie. Hier wordt de bestaansreden van een bedrijf vastgelegd. Strategische intentie, stakeholderwaardeperspectief en aandeelhouderswaardeperspectief spelen hier een rol. De tweede definitie is een strategische doelstelling. Hier behandelen ze de vraag waar de aandacht van een bedrijf naar moet uitgaan om de visie zo goed mogelijk te behalen. Zowel interne als externe omstandigheden in een situatie speelt hier een rol, dit is vast te stellen door veel strategische analyses. Nummer drie is doelstellingen. Strategische doelstellingen zijn van een hoog niveau en om werkbaar te zijn voor een organisatie moeten deze worden opgesplitst naar SMART doelen. KPI’s zijn er dus voor om de prestaties van een bedrijf zo goed mogelijk waar te nemen.

Betekenis van defilé

Een defilé of optocht is een georganiseerde trektocht, die meestal wordt gehouden om iets te manifesteren. Een stoet is mogelijk op alle mogelijke manieren en wijzen, zo kunnen voetganger en wagens gebruikt worden, maar ook boten en ballonnen.

Soorten defilé

Een optocht is vaak goed gecoördineerd, omdat de mensen in de stoet een boodschap hebben om naar buiten te brengen. In een stoet kunnen mensen lopen of op een vervoersmiddel zitten, zoals paarden.

Er zijn veel verschillende soorten optochten, hier een paar genoemd. Een bloemencorso is een optocht waar praalwagens versierd met bloemen een bepaalde afstand afleggen. Wij in Nederland hebben zelfs het grootste bloemencorso in Nederland, dat in Zutphen. Maar er zijn ook verschillende soorten parades. Vaak zijn parades militair, waar soldaten en legervoertuigen een weg afleggen. Je hoeft alleen maar te kijken naar landen als Noord-Korea of Rusland om te zien hoe groot deze parades kunnen zijn. In Nederland hebben wij dan bijvoorbeeld Veteranen dag, waar veteranen een optocht houden.

Een defilé, zoals in de titel staat, is anders dan normale optochten. Hier draait het vaak om een eerbetoon aan bijvoorbeeld gevallen soldaten of aan slachtoffers van oorlog. Wij in Nederland hebben vaak rond 4 en 5 mei een defilé, om onze doden tijdens de tweede wereldoorlog te herdenken. Maar tijdens een defilé kunnen ook andere zaken worden herdacht, zoals de oprichting van een stad of het einde van een oorlog. Onder deze vorm van optochten rekenen wij stille tochten, die vaak gehouden worden na geweld om zo slachtoffers te herdenken. Deze vorm van optochten vallen dus vooral onder de droevige soorten.

Betekenis van BRB

BRB is een Engelse afkorting die vaak gebruikt wordt op het internet of op chatrooms op het internet. De afkorting betekent letterlijk ‘be right back’ – ben zo terug in het Nederlands.

Be Right Back of Bathroom Break

De afkorting wordt gebruikt wanneer iemand van achter zijn of haar computer even een ogenblik weg moet en dat moet meedelen aan de medemens, die meeluisteren of meelezen vanachter hun eigen computer. Deze soort internet termen ontstaan uit luiheid of uit snelheid. Voor veel mensen achter hun computer is het te moeilijk of duurt het te lang om de volledige zin dat ze weggaan te typen, dus sturen ze maar deze afkorting. Iedereen begrijpt deze afkorting ook natuurlijk als diegene hem ziet. Daarnaast kan de afkorting BRB ook voor ‘bathroom break’ staan, dat laat zien dat het weggaan en naar de wc gaan vaak in de online wereld hetzelfde is.

BEW als tegenhanger van BRB

Gebruikelijk wordt na een periode van afwezigheid BEW gestuurd, dit staat voor ‘ben er weer’. Zo kunnen online mensen zien dat je weer terug bent. Ook dit is een bekende afkorting in de taal van online chatten. Ook deze term is kort en krachtig om zo veel tijd te kunnen besparen. Een andere reden waarom deze term zo kort wordt omschreven, is omdat het vaak tijdens het spelen van videogames wordt gestuurd. Gamers hebben niet veel tijd om de volledige zin te sturen aangezien het anders in hun spel fout gaat, daarom resulteren zij naar afkortingen.

Betekenis van een Smartwatch

De letterlijke vertaling van Smartwatch is Slim horloge. En dat is het eigenlijk ook wel, want het kan veel meer slimmere dingen dan een normaal horloge. Met een smartwatch kun je niet alleen de tijd aflezen maar het bevat nog veel meer functies.

Sporthorloge

In veel gevallen wordt een smartwatch gebruikt als sporthorloge. Hier is een smartwatch namelijk heel goed voor geschikt. Veel sporthorloges bevatten functionaliteiten zoals hartslagmeting, stappen tellen, hartslagzones en zelfs een inschatting van het vochtverlies.

Berichten versturen en ontvangen

Bij niet iedere smartwatch is het mogelijk om berichten te versturen of te ontvangen (zoals bij veel activity trackers). Maar bij de uitgebreidere versies zoals die van Garmin, Samsung of Apple kun je het horloge vaak zien als een echte vervanging voor je telefoon.

Verschillende doelgroepen

Smartwatches zijn op dit moment echt heel erg populair. Dat blijkt ook wel uit het feit dat je zowat voor iedere doelgroep een smartwatch hebt. Zo heb je smartwatches die speciaal voor kinderen bedoeld zijn, zijn er ook smartwatches die alleen voor vrouwen zijn of juist smartwatches die alleen geschikt zijn voor de sportende man. Kortom, voor ieder wat wils.

Voordelen van een smartwatch

De grootste voordelen van een smartwatch zijn dat je veel meer inzicht krijgt in je eigen welbevinden. Je meet in veel gevallen je stappen, je hartslag, je slaap etc. Met deze inzichten kun je weer slimme dingen doen. Ook hoef je niet altijd meer je telefoon uit je broekzak te halen als je een berichtje of een belletje krijgt. Deze beantwoord je gewoon eenvoudig met je horloge.

Steeds mooier

De hedendaagse smartwatches zijn haast niet meer van de reguliere horloges te onderscheiden. Ze zijn er strak uit en worden dan ook steeds vaker als echt sierraad gebruikt. Maar let op: dan wel een slim sierraad!

Betekenis van PWA

Een PWA is een applicatie die de functionaliteiten van een mobiele app en een webapplicatie bij elkaar brengt. PWA staat dan ook voor Progressive Web App. De focus ligt hierbij vooral op performance, snelheid en gebruikerservaring.

Website

Als je op je desktop naar de PWA surft, dan zie je eigenlijk gewoon een doodnormale website. En dat is het mooie eraan. Je kunt zowel op mobiel als op desktop de bezoeker de best mogelijke voordelen bieden.

De voordelen van een app

Het feit dat je je PWA kunt gebruiken als app heeft enkele handige voordelen. Denk aan het sturen van pushberichten of gebruikers die je PWA kunnen opslaan als icoon op hun smartphone. Dit heeft als voordeel dat je veel meer onder de aandacht bent bij je (terugkerende) bezoekers en veel meer uit je branding kunt halen.

Een PWA zorgt bovendien dat de content via de Service Worker al is ingeladen op je mobiele apparaat. Zo kun je altijd gebruik maken van een PWA-site. Wel zo handig als bezoekers even geen, of slecht internet hebben.

Wanneer kies je voor een PWA?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Wel kun je jezelf een aantal vragen stellen:

  • Ben je van plan een mobiele app te ontwikkelen?
  • Ben je toe aan een nieuwe website?
  • Komt je meeste websiteverkeer via mobiel binnen?
  • Loopt je huidige website achter als het gaat om performance en conversie?
  • Heb je voldoende budget?

Wanneer je vier van bovenstaande vijf vragen met een ‘ja’ beantwoordt, doe je er goed aan om de mogelijkheden van een PWA te onderzoeken.

Steeds vaker gebruikt

Een PWA zien we bij steeds meer grotere e-commerce websites voorbij komen. Dit is een goede ontwikkeling aangezien de gebruiker/bezoeker profiteert van een extreem snelle webshop en kan bovendien op ieder device naar hartenlust shoppen. Goed voor de bezoeker en goed voor het conversiepercentage van de shop.

Betekenis van bamboe

Bamboe is de benaming van een plantensoorten die bestaat uit meer dan 1100 verschillende soorten. Veel van deze soorten worden gebruikt voor de ontwikkeling van duurzame bamboe producten in en rondom het huis. Denk bijvoorbeeld aan bamboematten voor in de tuin, of spatels die je gebruikt tijdens het koken. Bamboe is zeer veelzijdig en in combinatie met zijn duurzame karakter ook ontzettend gestegen in populariteit. De naam van bamboe is afkomstig uit het Maleis, en wordt in vrijwel alle talen in het westen uitgesproken als bambu, bamboo enz.

De kracht van bamboe

Bamboe is ongekend sterk! Niet voor niks dat het materiaal gebruikt wordt voor bijvoorbeeld meubelen. De treksterkte (de spanning waarbij een materiaal bezwijkt onder trekbelasting)  van bamboe is zelfs groter dan staal.

Daarom behaald bamboe een hoge plek in de lijst met de sterkste materialen op aarde. Dankzij de enorme treksterkte en het lichte gewicht van bamboe is het de ideale vervanger van hout en plastic. En misschien nog wel veel belangrijker, bamboe is duurzaam!

Duurzaam

Duurzame producten en op een duurzame manier leven is steeds belangrijker voor veel mensen. Dit is een van de redenen dat bamboe zo ontzettend populair geworden is en in steeds meer producten is terug te vinden. Er zijn een aantal redenen die bamboe duurzaam maken, namelijk:

  • Bamboe stoot veel meer zuurstof terug te atmosfeer in ten opzichte van bijvoorbeeld bomen;
  • Bamboe groeit als kool uit de grond en is onuitputtelijk. Het heeft zelfs het guiness world record boek gehaald met snelst groeiende plant op aarde;
  • Er zijn weinig bestrijdingsmiddelen nodig van het telen tot aan het eindproduct. Vaak wordt bamboe in het bewerkingsproces wel geïmpregneerd om het extra stevig te maken.

En zo zijn er nog wel een aantal redenen. Naast de natuurlijke look van bamboe is het materiaal dus ook nog eens duurzaam. Een extra reden om de volgende keer voor bamboe producten te kiezen dus!

Betekenis van bier brouwen

Wat is bier brouwen?

Brouwen is de productie van bier door een zetmeelbron – veelal graankorrels, waarvan gerst de meest populaire is – in water te weken en de resulterende zoete vloeistof met gist te fermenteren.

Bier brouwen kan worden gedaan in een brouwerij door een commerciële brouwer, thuis door jou als thuisbrouwer, of door een verscheidenheid aan traditionele methoden, zoals gemeenschappelijk door de inheemse volkeren in Brazilië bij het maken van cauim. Het brouwen vindt plaats sinds rond het 6e millennium voor Christus, en archeologisch bewijs suggereert dat opkomende beschavingen, waaronder het oude Egypte en Mesopotamië, bier brouwen. Sinds de negentiende eeuw maakt de brouwerij-industrie deel uit van de meeste westerse economieën.

Ingrediënten bij het bier brouwen

De basisingrediënten van bier zijn water en een fermenteerbare zetmeelbron zoals gemoute gerst. Het meeste bier wordt vergist met biergist en op smaak gebracht met hop. Minder algemeen gebruikte zetmeelbronnen zijn gierst, sorghum en cassave. Secundaire bronnen (toevoegingen), zoals maïs (maïs), rijst of suiker, kunnen ook worden gebruikt, soms om de kosten te drukken, of om iets toe te voegen, zoals het toevoegen van tarwe om de schuimkraag van het bier te helpen behouden.

Bierbrouwproces

Stappen in het brouwproces omvatten mouten, malen, pureren, klaren, koken, fermenteren, conditioneren, filteren en verpakken. Er zijn drie belangrijke fermentatiemethoden: warm, koel en spontaan. Fermentatie kan plaatsvinden in een open of gesloten fermentatievat; een secundaire gisting kan ook plaatsvinden in het vat of de fles.

Betekenis van IDD

IDD is een Nederlandse afkorting en staat voor ‘inderdaad’.

IDD als digitale afkorting

De afkorting IDD is een informele bevestiging dat iets klopt of dat iets het geval is. De afkorting komt niet voor in het woordenboek maar is zeer gebruikelijk op het digitale verkeer. Deze afkorting wordt vaak uit gemakzucht gebruikt door jongeren via chats of andere digitale mogelijkheden omdat het volledige woord ‘inderdaad’ net iets te lang is om vrijuit te typen of te tikken. Over het algemeen geldt deze afkorting als een term die gemakkelijk en snel te herkennen is, daardoor wordt hij ook vaak gebruikt. Bijna iedereen kent IDD wel en velen gebruiken deze in een conversatie.

Maar er zijn er toch bij die zweren dat dit het begin van de verloedering van onze taal is. Omdat langzaam bepaalde woorden en gezegdes worden gereduceerd tot afkortingen of zelfs volledig verdwijnen. Maar met de toenemende digitalisering is dit proces absoluut niet te stoppen en zal de digitale taal alleen maar groter worden.

Instructor Dive Development

Volledig terzijde staat de afkorting IDD ook voor instructor dive development. Een wereldwijde duiktrainingsorganisatie die is opgericht in 1992. Zij worden vertegenwoordigd in 13 landen en het hoofdkantoor is gevestigd in Haarlem. Vanwege ontevredenheid van duikinstructeurs in deze organisatie opgericht. IDD heeft een opleidingssysteem voor ogen dat overal ter wereld benut kan worden, zowel in warm als in koud water.

Betekenis van snorkelmasker

Wat is de betekenis van snorkelmasker en waar voor gebruik je het?

Een snorkelmasker is een masker die je gebruikt om tijdens het snorkelen optimaal te kunnen genieten van de mooie waterwereld onder je.

Wat kan je met een snorkelmasker?

Waar je bij een reguliere snorkelset gebruik maakt van een losse duikbril en een snorkel is er bij gebruik van een snorkelmasker sprake van een all-in systeem. De lucht die je inademt wordt via aan het masker verbonden snorkel binnengezogen, maar je hoeft niet een apart mondstuk vast te houden met je mond. De lucht die je uitademt gaat via de aparte zijkanalen weer naar buiten. Dit heeft als voordeel dat je rustig door je neus (of mond) kunt ademen en je mond niet in contact komt met het zoute zeewater. Hiermee voorkom je ook dat je snorkel los kan schieten waarna je last hebt van een beslagen bril, geen zuurstof en zout water in je mond. Last, but not least is het gezichtsveld onder water erg groot, tot wel 180 graden.

Doordat het snorkelmasker is voorzien van een elastieken band kan je deze gemakkelijk over je hoofd trekken en dragen. De siliconen behuizing drukt daarbij comfortabel tegen je gezicht. Zit het te los dan kan je de band altijd strakker stellen. Je moet bij de aanschaf van het masker er wel op letten dat je de juiste maat besteld, want een te groot masker zal niet goed op je gezicht aansluiten waardoor water binnenkomt. Dan is het allemaal voor niets en dat is zonde!

Bron: http://snorkelmaskers.nl/