Betekenis van het droogtrainen

Droogtrainen is een bekend begrip in de sportwereld. Zo is dit voornamelijk in de zomer erg populair. Maar wat is droogtrainen precies? In dit artikel leggen we het uit!

Droogtrainen houdt in dat een individu ernaar streeft om zijn/haar vetpercentage zoveel mogelijk te verlagen in een bepaalde periode. Echter is hierbij het doel om in dit proces zoveel mogelijk spiermassa vast te houden. Doordat je je spiermassa behoudt en vet verliest zie je er afgetraind uit, ook wel droog genoemd. Hier komt dan ook het begrip droogtrainen vandaan.

Het is dus niet hetzelfde als afvallen, omdat je je voornamelijk focust op het verliezen van vet en tegelijk zoveel mogelijk spiermassa wilt behouden. Dit is niet altijd het geval bij het ‘reguliere’ afvallen.

Wanneer kun je het beste droogtrainen?

Zoals eerder aangegeven is het droogtrainen voornamelijk enorm populair in de zomer. Echter betekent dit niet dat je per se in de zomer moet droogtrainen. Zo kun je op ieder gewenst moment starten met dit proces. Experts zien het droogtrainen als een ideale start voor beginnende sporters die graag vet willen verliezen.

Meer ervaren sporters kiezen er voor om het droogtrainen af te wisselen met het lean bulken. Dit is het streven naar een toename in gewicht, waarbij deze toename voornamelijk voortkomt uit spiermassa. Indien je deze afwisseling op lange termijn kunt volhouden zul je uiteindelijk heel vee spiermassa hebben opgebouwd. Hierdoor bestaat je gewicht voornamelijk uit spieren en niet uit vetten.

 

Hoe kan ik het beste droog trainen?

Niet iedereen weet hoe hij/zij het beste kan droogtrainen. Het belangrijkste in dit proces is het hanteren van een calorietekort. Door dagelijks 200-400 calorieën minder te eten dan dat je lichaam nodig heeft zul je gaan afvallen. Echter wil je zoveel mogelijk spiermassa behouden en komt het gewichtsverlies voornamelijk voort uit vetten.

Het behouden van spiermassa wordt gestimuleerd door het regulier trainen. Als je meerdere keren per week naar de sportschool gaat zullen je spieren zich verder gaan ontwikkelen. Dit is heel belangrijk, maar voeding is echter wel het allerbelangrijkste. Experts zien dit als een 80-20% verdeling. Door in je dagelijkse voeding weinig vetten en veel eiwitten toe te passen zul je je spiermassa kunnen behouden of verder ontwikkelen. Eiwitten zijn namelijk verantwoordelijk voor je spiergroei en spierherstel. We raden je aan om bij iedere maaltijd zoveel mogelijk eiwitten proberen in te nemen.

Hopelijk weet je nu hoe je het beste kan droogtrainen en zijn deze tips waardevol!

Betekenis van ICT

ICT is een afkorting voor Informatie Communicatie Technologie. ICT heeft betrekking op het goed laten (samen)werken van producten die elektronische informatie opslaan, verwerken, verzenden, converteren, dupliceren of ontvangen.

ICT omvat zowel de wereld met internet als de mobiele wereld die wordt aangedreven door draadloze netwerken. Het omvat ook verouderde technologieën, zoals vaste telefoons, radio- en televisie-uitzendingen – die allemaal vandaag de dag nog steeds op grote schaal worden gebruikt naast geavanceerde ICT-onderdelen zoals kunstmatige intelligentie en robotica.

ICT en IT

ICT wordt soms synoniem gebruikt met IT (voor informatietechnologie); ICT wordt echter over het algemeen gebruikt om een bredere, uitgebreidere lijst weer te geven van alle componenten die verband houden met computer- en digitale technologieën dan IT.

(Nieuwe) apparaten

De lijst met ICT-componenten is uitputtend en blijft groeien. Sommige componenten, zoals computers en telefoons, bestaan al tientallen jaren. Anderen, zoals smartphones, digitale tv’s en robots, zijn recentere vermeldingen.

ICT betekent echter vaak meer dan de lijst met componenten. Het omvat ook de toepassing van al die verschillende componenten. Hier ligt het echte potentieel, de kracht en het gevaar van ICT.

ICT voor bedrijven

Voor bedrijven is het erg belangrijk dat hun apparaten en infrastructuur goed blijft werken. Vaak is er maar beperkte technische kennis beschikbaar en/of wil een bedrijf daar liever niet zelf mensen voor opleiden. Het samenwerken met een ervaren ICT bedrijf biedt dan vele voordelen.

Betekenis van wat te doen bij

Wanneer een vraag begint met ‘Wat te doen bij’, zijn mensen vaak op zoek naar een antwoord op een gezondheidsvraag. Bijvoorbeeld ‘Wat te doen bij een wespensteek?’ of ‘Wat te doen bij een gekneusde voet?’.

Op de website Wattedoenbij.nl vind je antwoord op al deze vragen. Regelmatig worden er nieuwe artikelen ingezonden, waardoor de informatie steeds verder uitgebreid wordt.

Naast gezondheidsvragen wordt er ook ingegaan op vragen met betrekking tot ‘problemen’ of situaties bij (huis)dieren, financiële kwesties en veel meer. En ja, ook die vragen beginnen altijd met ‘Wat te doen bij …’.

Betekenis van BOG-makelaar

Ondertussen ben je in een levensfase aangekomen dat je eigenlijk klaar bent om de volgende stap te maken met je bedrijf. Sinds dat je klein was heb je al gedroomd om een mooi winkelpand te hebben in een drukke winkelstraat in Amsterdam. Die droom moet toch maar eens werkelijkheid worden, waardoor je op zoek gaat met een makelaar in Amsterdam.

Een makelaar is iemand die bemiddelt bij de koop, aankoop of huur van woningen, bedrijfspanden, vastgoed of ander onroerend goed zoals agrarische gebouwen of monumenten. Een makelaar kan optreden als verkoopmakelaar of juist als aankoopmakelaar. Verder heb je ook nog makelaars die hun specialisatie hebben opgezet om meer te doen richting taxatie van panden oftewel taxateurs. Tot slot heb je ook nog verhuurmakelaren en deze focussen ze zich op huurwoningen en jachtmakelaren met de focus op jachten.

Een redelijke onbekende term is dat van een BOG-makelaar. Een BOG-makelaar is gefocust en gespecialiseerd op onroerend goed met betrekking tot bedrijven. Dit is dan ook de makelaar die jij als ondernemer moet aanspreken als je graag ergens wilt gaan vestigen. Het gaat hierbij dus om de aankoop, verkoop en verhuur van commercieel vastgoed. Dit is dus ook niet echt te vergelijken met makelaren zoals woonhuizen, maar bijv. winkelpanden voor grote partijen. De hoogte van investeringen bij BOG-makelaren zijn dan vaak ook veel hoger dan bij particuliere makelaren en hebben veel contacten.

Maar hoe weet ik nu een goede makelaar Amsterdam?

Ben je van plan om binnenkort te gaan zoeken naar je droomhuis of winkelpand in of rondom Amsterdam en heb je een makelaar Amsterdam nodig? Dan is het verstandig om van tevoren een paar punten op te schrijven wat je belangrijk vind bij het kiezen van een makelaar. Zo heb je niet alleen voor jezelf helder waardoor je vertrouwen krijgt in een makelaar, maar kan je ook veel betere keuzes maken op het gebied dat je bijna in zee gaat met een van de vele makelaren in deze grote stad. Uiteindelijk kan een goed voorbereidend proces ervoor zorgen dat jij meer relaxt je eigen stulpje of bedrijfspand kan verkopen en op zoek kan gaan naar een plek waar jij je goed en gelukkig voelt.

Betekenis van Infoland

Infoland is een bedrijf wat zich al een tijdje bezighoudt met het verschaffen van bepaalde software, deze software is te gebruiken voor bedrijven die de financiën op orde moeten houden. Je kunt het dus eigenlijk zien als een vorm van online management, door de software zal het bedrijf veel minder tijd kwijt zijn aan het invullen van bepaalde gegevens. Dit is natuurlijk voor ieder bedrijf een groot voordeel, tijd is nu eenmaal schaars in de wereld van de ondernemers. Maar dit is niet alles wat ze doen, ze kunnen namelijk ook het risicomanagement software onder handen nemen. Door dit soort management toe te passen kun je als bedrijf heel eenvoudig zien waar de mogelijke problemen kunnen ontstaan en wat je er tegen kunt doen als bedrijf zijnde. Dit alles zorgt ook weer voor veel meer zekerheid, iets wat voor het budget van een bedrijf nu eenmaal ontzettend belangrijk is. De software die het bedrijf aanbiedt is er dus eigenlijk gewoon voor om het jou als ondernemer net iets makkelijker te maken, iets waar iedereen profijt van heeft. Neem dus zeker een kijkje op de site om te bekijken wat voor soort software er allemaal beschikbaar is en wat ze voor jou kunnen betekenen. Het is de ideale site voor een compleet aanbod van alle soorten benodigde software.

Betekenis van auto verpanden

Wanneer men het heeft over het verpanden van auto’s, dan gaat het om het aanbieden van een auto als onderpand in ruil voor een lening. Voor hetzelfde type lening wordt de term “belenen” ook wel gebruikt in plaats van “verpanden”. Wanneer je verpandt, beleen je een eigendom in ruil voor een geldbedrag. Naast personenauto’s worden ook vaak andere voertuigen en goederen verpand.

Afhankelijk van de geldverstrekker worden onder andere de volgende goederen aangenomen voor een lening:

  • Bestelbussen
  • Motoren
  • Boten

Zolang je voldoet aan een minimumbedrag, vaak vanaf €1000, kun je met de meeste goederen wel terecht voor een geldlening.

Wat kun je verwachten bij een auto verpanden?

Naast de letterlijke betekenis van auto verpanden, is het goed om te weten wat belenen voor jou in de praktijk inhoudt. Het is belangrijk om ook de algemene voorwaarden en regels te kennen. Uiteraard verschilt het per bedrijf hoe de verpandservice in detail werkt. Naast een minimumbedrag zijn er andere algemene voorwaarden. Allereerst moet het voertuig tijdens de leenperiode op naam van de lener staan. Met de officiële autopapieren kun je aantonen dat je de huidige eigenaar bent. Hoewel er aanvullende eisen kunnen gelden, verstrekken veel pandhuizen geld onder slechts een paar flexibele minimumvoorwaarden.

Hoe verpand je jouw voertuig?

Welke stappen moet jij als klant ondernemen als je een goed wilt aanbieden als onderpand? De werkwijze verschilt per aanbieder. Zolang je het juiste pandhuis kiest, zal je bijzonder gemakkelijk en snel kunnen verpanden. Je hoeft bij een erkend bedrijf slechts enkele zaken te regelen. Naast het aanbod online aanmelden en een afspraak maken voor de afhandeling, hoef je zelf nergens naar om te kijken. Dankzij een efficiënte, vaste werkwijze zal alles snel rond zijn en kun jij je geldbedrag in ontvangst nemen. Bij pandhuizen als VandaagVerpanden.nl zal je zulke flexibele service kunnen vinden.

Betekenis van breedband internet

Wat betekent breedband internet?
Er zijn verschillende manieren om online te gaan. Met moderne technologie is er een breed scala aan breedband-abonnementen, die tegemoet kunnen komen aan ieders behoeften, met verschillende deals en opties, die bij jou internetverbinding thuis passen. Denk bijvoorbeeld aan een alles in 1 pakket. Hieronder vind je verschillende soorten breedbandinternetverbinding.

De mogelijkheden voor verbindingen

Het wordt beschouwd als een van de nieuwste breedband internetverbindingen, de snelste internetverbinding tot nu toe. Dit soort internetdiensten zijn echter (nog) niet voor iedereen weggelegd, omdat de servicegebieden vrij beperkt zijn, en omdat het leggen van de glasvezelkabel enige tijd in beslag neemt. Echter, wanneer het wel beschikbaar is, dan biedt het een veel snellere verbinding dan andere services.

Kabel is een type internetverbinding kan worden geleverd door de tv-aanbieders, en zoals de naam al zegt, is het een verbinding die wordt gemaakt, door middel van kabels. De snelheid varieert met het aantal gebruikers in deze service op een specifiek punt. Hoe meer gebruikers, hoe slomer de verbinding wordt.

De Digital Subscriber Line (DSL) in deze service maakt meestal gebruik van telefoondraden voor internetservice. De snelheid die je ervaart met een DSL-verbinding is afhankelijk van je afstand tot het schakelstation. Dit betekent dat de afstandsvariatie je internetsnelheid kan beperken wanneer je je ver van het station bevindt. Toch is DSL redelijk vergelijkbaar met kabelverbinding.

De laatste en langzaamste breedbandservice wordt geleverd door een satelliet. Hoewel dit een goede vervanging is voor dial-up voor diegenen die in afgelegen plattelandsgebieden wonen, zijn de installatiekosten vrij hoog, maar de lopende maandelijkse kosten zijn concurrerend met zowel kabel als DSL.

Internet vergelijken

De DSL- en kabelbreedbandservice biedt veel voordelen. Het biedt meer bandbreedte dan andere internettoegangsformulieren. Dit maakt het voor de computergebruiker gemakkelijker om met meerdere applicaties op de achtergrond te multitasken, terwijl hij of zij op internet surft. Het is mogelijk voor je om op internet te surfen terwijl je naar audio luistert. Het netwerken van computers thuis wordt gemakkelijker gemaakt met een breedbandverbinding, door gebruik te maken van draadloze of bedrade modems.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een breedbandverbinding zoals het alles in 1 pakket. Je kunt een internet telefoonservice krijgen, waardoor je helemaal geen traditionele telefoonlijn meer nodig hebt en je gadgets makkelijk toegang tot internet krijgen. Een ander groot voordeel van een breedbandverbinding is dat je constant verbonden bent met internet. U bent snel in staat om in enkele seconden verbinding te maken met uw werk en e-mail lezen is snel gedaan. Wil je internet en tv vergelijken? Dan kan je hiervoor het beste een onbevooroordeelde site, of bedrijf bezoeken, die jouw op weg kan helpen.

Betekenis van soli deo gloria

Wat betekent soli deo gloria?

Soli deo gloria is een van de vijf sola’s die een basis vormen voor de Reformatorische groeperingen ten tijde van het tijdperk van de Reformatie. Echter is het vandaag de dag nog altijd een basis voor deze christelijke stroming. Een variant op Soli Deo gloria is “Deo Gratias”, wat vrij vertaald is als “Geef God dank”. Mensen gebruiken het vroeger om bijvoorbeeld mee te bidden, je kunt het zeggen aan het begin van het gebed. Ook is het zo dat de mensen het wel eens onder aan een pamflet schreven als het een religieus geschrift wat. Nu gebruikt niemand het eigenlijk meer, dat is immers logisch met een oud tekst als deze. Wel zie je het nog eens in een kerk, vaak staat het op een bordje naast de deur of het staat in de muur geschreven bij de ingang. Los daarvan vindt je het eigenlijk niet meer.

Betekenis van salvator mundi

Wat betekent salvator mundi?

De bovenstaande woorden zijn bekend geworden door een schilderij. Het is een schilderij wat de naam heeft: ‘verlosser van de wereld’ oftwel salvator mundi. Verlosser van de wereld is een olieverfschilderij dat rond 1500 geschilderd is door Leonardo da Vinci. Het is een schilderij wat ontzettend bekend is over heel de wereld. Op het schilderij zien we Jezus die een soort bal vast houdt, en met zijn andere hand twee vingers opsteekt. De bedoeling van het schilderij was om religie te laten zien. Een tijd lang werd gedacht dat het helemaal niet gemaakt was door Leonardo zelf, maar dat zijn leerling het had gemaakt. Achteraf zijn ze er wel achter gekomen dat het wel degelijk Leonardo was die het maakte. Het schilderij is onlangs verkocht voor een ongelofelijk hoge prijs van 400 miljoen dollar! Je kunt het nog altijd bezichtigen in het museum, het is alleen lang niet zo mooi als de Mona Lisa. Dit schilderij is namelijk vrij somber en grauw, ook zijn de kleuren een beetje vlak.

Betekenis van semper fidelis

Wat betekent semper fidelis?

Semper fidelis is een Latijnse term die vaak gebruikt wordt in het leger. Het betekent namelijk ‘altijd trouw’. Je snapt wel dat dit in het leger een grote plaats in zal nemen, daar wordt er namelijk van je verwacht dat je altijd bij je groep zal blijven en dat je het leger niet in de steek zal laten. Er zijn echter ook ander groeperingen die deze term gebruiken om hun motto aan te geven, echter laat bijna iedere groepering weer zien dat de oorsprong toch militair gezien moet worden. In Amerika staat de term ook beschreven in het logo van verschillende militaire commando’s, deze zullen altijd hun best doen om het motto verder na te streven. Los van het leger zie je de term eigenlijk niet terug, echter is trouw zijn wel iets wat je nog bij andere groepen kunt vinden, een voorbeeld is het motto van enkele politieke partijen.