Betekenis van Allonge

Allonge komt van het Franse werkwoord allonger, wat letterlijk betekent “verlengen”. In juridische termen slaat de allonge daarom letterlijk op een verlengstuk van een betreffend document. Zo’n bijlage kan men vinden bij een contract of ander rechtsgeldig document. Een dergelijke allonge wordt toegevoegd om te voorkomen dat het originele stuk moet worden aangepast. Zo is er makkelijk te verwijzen naar een “aanhangsel” waar alsnog alle informatie gevonden kan worden. Vooral bij makelaars ziet men dergelijke documenten veelvuldig verschijnen, zoals bij Scheinemachers makelaardij Venlo.

Allonge bij je koopcontract

In zo’n allonge staat dan informatie die de koper of verkoper wijst op aanvullende voorwaarden of verplichtingen. Of er kan een verduidelijking worden aangeboden met betrekking tot een eerder omschreven ingewikkelde situatie. Het is goed om de betekenis van dergelijke woorden te weten wanneer er wordt gekeken om bijvoorbeeld je huis te verkopen in Horst.

Ook kan een allonge een aanhangsel zijn van een cheque waarop o.a. handtekeningen worden gezet wanneer op de cheque zelf onvoldoende ruimte te vinden is. Zo blijft het goed leesbaar en wordt de legaliteit van dergelijke documenten ook niet verstoord.

Buiten legale documenten en papieren komt het woord eigenlijk niet voor op een andere manier of met een andere betekenis.

Betekenis van Vapen

Roken heeft een rijke geschiedenis achter de rug. Het is iets dat mensen sinds duizenden jaren bezighoudt. Toen kwamen bevolkingsgroepen zoals de Maya’s, Inca’s, en ook indianen al in aanraking met de tabaksbladeren. Toentertijd was roken echter nog niet zo gebruikelijk, en werd het vooral als een ritueel gedaan. De consumentenindustrie is pas echt van start gekomen rond het einde van de 19e eeuw, na het industrialiseren van de sigaretten.

De sigaret voor iedereen

De sigaretten zijn sinds de jaren 70 in opspraak gekomen vanwege de volksgezondheid. Dit heeft over de afgelopen decennia tot gevolg gehad dat er op meerdere plekken niet meer gerookt mocht worden en er zelfs anti-rook campagnes zijn opgesteld. Deze gezondheidsvragen zijn blijven bestaan. Hoewel de e-sigaret al langere tijd was uitgevonden, is deze in de 21e eeuw vooral opgekomen en gemarket als dé vervanging voor het klassieke roken. Het woord “vapen” is hierbij ook aan de pas gekomen. Vapen is eigenlijk het woord dat “roken” heeft vervangen als het gaat om roken met een elektronische sigaret. Een ander woord voor vapen is ook wel dampen.

Het wordt dampen of vapen genoemd omdat je geen rook inhaleert zoals bij een klassieke sigaret. De damp die je inademt wordt geproduceerd door een E-liquid. Dat is een vloeistof die in de E-sigaret zit. Voorbeelden van zulke liquids zijn Vampirevape Heisenberg of Millers E liquid.

Betekenis van Loopslot

Men gebruikt niet voor iedere deur eenzelfde slot. Over de jaren heen zijn we tot de conclusie gekomen dat bepaalde sloten het fijnste zijn per kamer. In je voordeur gebruik je vanzelfsprekend een ander slot dan in je woonkamer. Er zijn constructies die je in vrijwel elk huis tegen zult komen, en dat komt omdat ze nou eenmaal instinctief goed werken voor de ruimte waar ze voor bedoeld zijn.

Dagschoot en Nachtschoot

Bij de voordeur zul je al snel een slot gebruiken met een “Dagschoot” en een “Nachtschoot”. De dagschoot is wat in de sleuf valt van de deurpost en de deur op zijn plek houdt. De nachtschoot is de extra beveiliging die uit het slot komt wanneer je deze op slot draait.

Een loopslot heeft geen nachtschoot. Dat wil dus zeggen dat je bij het monteren van een loopslot deze vermoedelijk op een tussendeur wilt hebben. Dit zijn de deuren die van de woonkamer naar de gang gaan, of van de hal naar je slaapkamer. Een slot dat wel de deur op zijn plek houdt, maar vooral dient om tocht tegen te houden. Zo kom je niet met onnodig veel sloten en sleutels in aanraking, en voel je je toch veilig en comfortabel in je eigen huis.

Lokaal kun je zoeken naar een slotenmaker die het juiste slot voor de juiste deur heeft en kan repareren door online te zoeken op bijvoorbeeld “ slotenmaker Sittard ”.

Betekenis van Peignoir

In de wereld van lingerie is er een hoop bijgekomen de afgelopen eeuw. Er is voor iedereen wat wils, en voor de partner trouwens ook. Kleding die heel weinig bedekt of juist best wel veel. De één zijn smaak is de ander zijn niet, dus het is altijd leuk om te experimenteren! Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe de verschillende kledingstukken heten. Veel mensen, waarbij vermoedelijk vooral mannen, zullen niet verder komen dan “slip”, “string”, of “BH”.

Babydoll

Eén van de meest bekende stukken waar men het woord wellicht niet van weet maar de visuele impact wel is een babydoll. Een babydoll is een soort nachtjapon. Waar een nachtjapon normaal gezien langer is, is een babydoll echter korter en biedt het meer openingen voor mogelijke avances. Met gevormde cups en een dun stuk stof eraan vormt het een soort jurkje dat meestal tot net aan de bovenbenen komt. Het dunne stof kan open zijn in het midden waardoor het een gordijn vormt over het torso heen. Vaak wordt bij een babydoll ook een passend slipje geleverd.

Peignoir

Dan is er ook nog een Peignoir, wat tegenwoordig iets minder bekend is maar een stuk meer bedekt. Een peignoir is oorspronkelijk afkomstig uit de 19e eeuw, waar het is afgeleid van het woord peigner, wat Frans is voor ‘’het haar kammen’’. Dit omdat een Peignoir vaak duidelijke vouwen heeft die lange verticale stroken laten zien. In de hedendaagse lingerie komt dit kledingstuk weer terug, maar in enthousiastere kleuren en met een opening die de meeste tijd meer laat zien.

Betekenis van NVM

NVM wordt tegenwoordig met name gebruikt als een afkorting in digitale tekstberichten. Het gaat hier dan om de uitdrukking “never mind’’, oftewel “laat maar zitten”. Echter heeft de afkorting binnen de Nederlandse taal nog een hele andere betekenis. Het staat hier namelijk ook voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars (en Taxateurs in onroerende goederen). Dit is een vereniging waarbij Makelaars zich kunnen aansluiten. De NVM staat garant voor een bepaalde kwaliteit omdat het keurmerk moet worden verdiend en aangekocht door de aangesloten makelaars.

Eén van de grootste voordelen voor de makelaars aan het lid zijn van de NVM is een gedeelde database. Dit wil zeggen dat makelaars via de NVM informatie delen over verkoopprijzen en trends in de huidige huizenmarkt. Zo kan een makelaar van de NVM met meer overzicht en een beter begrip van de markt reageren op een woning. Een voorbeeld van zo’n makelaar is deze makelaardij in Maastricht. Men zoekt dan bijvoorbeeld specifiek op “NVM makelaar Maastricht” en voelt zich dankzij het keurmerk een stuk veiliger en vertrouwder bij een dergelijke makelaar.

In totaal heeft de NVM een Nederlands netwerk van zo’n vierduizend makelaars onder haar hoede, en is ze de beheerder en initiatiefnemer van Funda.nl, één van de grootste huizenmarkt pagina’s van Nederland.

Betekenis van verkeersborden

Je autotheorie halen is niet voor iedereen even makkelijk, maar wel ontzettend belangrijk. Je kunt je wel voorstellen dat wanneer je de betekenis van een bord langs de weg niet weet, dit tot gevaarlijke situaties kan leiden! Daarom bij deze een overzichtelijk overzicht om snel inzicht in het verkeer te krijgen. Als je klaar bent om in de praktijk lokaal aan de slag te gaan kun je bijvoorbeeld kijken voor rijles Sittard-Geleen of naar rijschool Susteren.

Soorten borden

We maken in Nederland een onderscheid tussen een aantal verschillende verkeersborden. Meestal kun je aan de vormgeving van het bord al zien wat er wordt bedoeld.

Verbodsborden – Rond met een rode rand

Deze borden geven aan dat je iets niet mag doen. Zo hebben nummers in een bord met een rode rand betrekking op een limitatie. Je mag niet harder rijden dan, je voertuig mag niet langer zijn dan, en ga zo maar door.

De verkeersborden die je veel tegenkomt en waar de meeste verwarring over ontstaat zijn de borden met kruisen en strepen. De verwarring komt vaak door de voorrangsborden, deze zijn echter niet rond met een rode rand. Rond met een rode rand en een leeg veld betekent simpelweg ‘’verboden toegang’’. Deze verbied al het verkeer om deze kant op te gaan. Een rood bord met een (witte horizontale) streep geeft aan dat je van deze kant de straat niet in mag rijden, maar van de andere kant kan wel verkeer komen.

Rode randen met een streep of een kruis en blauwe vlakken hebben te maken met het stilzetten van het voertuig. Een rode rand met een streep en een blauwe achtergrond geeft aan dat je niet mag parkeren. Een rode rand met een kruis en een blauwe achtergrond zegt dat je niet mag parkeren en ook niet mag stoppen op deze plek. Dus iemand even uit laten stoppen is hier geen optie.

Een  voertuig in een rode rand geeft aan dat dit voertuig (of meerdere voertuigen) geen toegang heeft.

Een rode rand met een zwarte auto en een rode auto of vrachtwagen geeft aan dat inhalen verboden is voor het afgebeelde rode voertuig.

Een rode rand met een zwarte pijl die een richting aangeeft zoals de U-bocht, geeft aan dat deze manoeuvre verboden is.

Voorrangsborden – Meerdere soorten en kleuren

Op kruispuntsituaties kom je vaak driehoeken tegen met een rode rand. Deze vormgeving dient om je alert te maken op iets, ook wel bekend als waarschuwingsborden. Meestal geeft de afbeelding aan waar je voor gewaarschuwd wordt zoals scherpe bochten of een sterke wind. Bij voorrangssituaties dienen ze dus om je erop te wijzen dat je goed op moet letten wie voorrang heeft.

Een driehoekig bord met een rode rand en een zwart kruis is een ongecontroleerd kruispunt. Dit betekent dat er geen andere verkeersborden zijn, en de regel ‘’rechts heeft voorrang’’ is hierbij dus van toepassing. Indien er een driehoek met de punt naar beneden staat, met een rode rand en een wit vlak, dan dien je voorrang te verlenen aan alle andere bestuurders die je ziet. Dit komt overeen met de verplichtingen van een stopbord, alleen moet je dan ook nog verplicht stoppen.

Een driehoekig bord met een rode rand waar een zwarte pijl naar boven staat met een vertakking naar links, rechts, of allebei de richtingen, waarschuwt voor een kruispunt dat in de aangegeven richtingen een zijstraat heeft (die vaak niet goed zichtbaar is).

Voorrangswegen zijn wegen waarop jij voorrang krijgt van andere bestuurders zolang deze geldig zijn. Je kunt de geldigheid herkennen aan de ruiten ‘’eierborden’’, een geel bord met een witte rand. Zonder streep hierdoorheen geeft het bord aan dat de voorrangsweg begint, met streep erdoorheen geeft het aan dat je voorrangsweg is beëindigd.

Tenslotte is er nog een bord dat aangeeft of je voorrang moet geven of krijgen bij een wegversmalling. Is de pijl omhoog rood, dan moet je voorrang geven. Is de pijl omlaag rood, moet je voorrang krijgen van de tegenliggers.

Gebodsborden – Rond en blauw met witte indicatie

Waar een verbodsbord aangeeft dat je iets niet mag doen, geeft een gebodsbord aan dat je iets moet doen. De meest gebruikte borden hierbij zijn borden met een richtingsverplichting. Staat er zo’n rond blauw bord met een witte pijl, dan moet je die kant op gaan. Voor een rotonde geeft dit ook de verplichte rijrichting aan.

Staat er een gebodsbord met een voertuig erin, dan moet je met dat voertuig verplicht van dit pad of deze rijstrook gebruikt maken. Als er daarna een soortgelijk bord met een rode streep er doorheen staat, ben je niet meer verplicht om deze strook te gebruiken.

Informatieborden – vierkant en blauw

Informatieborden hebben de functie om extra informatie te verschaffen. Dat wil zeggen dat je hierdoor meestal geen verplichting of verbod hebt, maar simpelweg meer overzicht krijgt in wat je te wachten staat. Denk hierbij aan aanbevolen snelheden (niet te verwarren met verplichte snelheden) en rijstroken en richtingen die eraan komen.

Betekenis van een notariskantoor

Een notariskantoor wordt ook wel notarispraktijk of notariaat genoemd. Een notariskantoor staat midden in de maatschappij. Je schakelt een notariskantoor in voor onder andere het opstellen van aktes voor afsluiten een hypotheek, samenlevingscontract of testament. Daarnaast heb je een notaris nodig voor de oprichting van een stichting of BV.

Wie werken op een notariskantoor?

Binnen een notariskantoor werken (kandidaat-)notarissen, die universitair geschoold zijn en een specifieke notariele vervolgopleiding hebben gevolgd. Daarnaast zijn er veelal meerdere notarisklerken met een studie hbo rechten en notarieel medewerkers  met een juridische of administratie mbo opleiding, werkzaam. Een kandidaatnotaris en notaris is zowel een jurist als openbaar ambtenaar benoemd door de overheid.  Vaak is een notaris, in de vorm van partner van een notariskantoor, een ondernemer. Het is echter ook mogelijk om in loondienst van een andere notaris te werken.

Welke rol heeft een notaris?

Je eigen onderneming starten, een huis kopen, een partner registratie aangaan, je testament opstellen. Op een notariskantoor helpen de medewerkers en met name de kandidaatnotaris en notaris om goede keuzes te maken bij deze belangrijke gebeurtenissen. Door te luisteren en mee te denken vanuit een persoonlijk perspectief. En door te informeren over de financiële en fiscale voor- en nadelen van bepaalde keuzes. Bij deze adviserende rol wordt de notaris bijgestaan door fiscalisten en financiele specialisten.

Binnen welke rechtsgebieden biedt een notaris ondersteuning?

De wet heeft de notaris de bevoegdheid gegeven authentieke akten op te maken. Ook wordt de notaris vaak gebruikt voor certificering en legalisatie van documenten en zorgt deze voor de aanvraag van apostilles bij de rechtbank.

De meeste notariskantoren zijn actief op de volgende vakgebieden:

  • familierecht, denk hierbij ondermeer aan het meedenken over en opmaken van huwelijkse voorwaarden en echtscheidingsakten.
  • erfrecht, zoals het opmaken van testamentenverklaringen van erfrecht, erfovereenkomsten, maar ook praktische zaken als het ontruimen van een appartement, de erfbelasting aangifte en eindaangifte inkomstenbelasting.
  • onroerendezaakrecht, dit omvat het opmaken van akten van levering, hypotheekakten, akten in het kader van een openbare veiling. Bij de aankoop van een huis, een van de belangrijkste beslissingen in je leven, laat je je graag bijstaan door een specialist.
  • ondernemingsrecht, bestaande uit de oprichting en registratie van een BV tot fusie tot bedrijfsoverdracht. Statutenwijzigingen, aandelenuitgiftes, aandeelhoudersovereenkomsten en splitsing zijn nog andere zaken waarbij de notaris adviseert en akten opstelt. Het begint al bij advisering bij de keuze voor de rechtvorm van je bedrijf.

Wil je meer weten over notariskantoren en hun dienstverlening? Neem dan contact op en zorg ervoor dat de belangrijke zaken in jouw leven goed geregeld worden.

Betekenis van sprinklertank

Een sprinklertank is vooral bekend voor grotere bedrijven die verzekerd willen zijn van een veilige inboedel. Zo beschermen ze ook personeel en bezoekers. Voor de kleinere consument of zaak zal het woord eerder aan een militair voertuig doen denken. Dat is het dus niet.

Een sprinklertank is een opslag gevuld met water. Deze dient ter voorziening van bijvoorbeeld een sprinklersysteem (vandaar ook het woord) dat in werking treedt in het geval van brand. Meestal zijn zulke tanks gemaakt uit gegalvaniseerde stalen platen, met aan de binnenkant een epoxy (kunsthars) coating. In principe kan bij zo’n tank van alles worden toegevoegd. Denk hierbij aan een mangat, een mogelijke aansluiting voor verwarmingselementen, aansluiting voor verloop, drains, en meer. Dergelijke opslagtanks moeten verzekerd zijn van kwaliteit en stabiliteit om te voorkomen dat essentiële systemen zonder water komen te zitten.

Om deze kwaliteit en stabiliteit te kunnen garanderen zijn controles dan ook zeker niet onbelangrijk. Onderhoud van sprinkler tanks kan voorkomen dat een bedrijf onverhoopt zonder water komt te zitten. Een specialistisch bedrijf zorgt ervoor dat de tank niet eerst leeggepompt hoeft te worden dankzij duikers die onderwater lassen. Zo kun je ervoor zorgen dat je sprinklers altijd blijven werken en je bedrijf de veiligheid kan leveren die mensen verwachten.

 

 

 

Betekenis van daytraden

De slimmeriken onder ons gaan het woord vertalen. Daytraden is een Engels woord en betekent natuurlijk letterlijk dag handelen. Deze vertaling klopt in principe ook.

Wanneer jij een daytrader bent koop en verkoop jij op dagelijkste basis aandelen of andere waardes als crypovaluta. Je probeert in te spelen of de schommelingen in de prijzen en waardes van verschillende dingen. Het grote voordeel van het dagelijks handelen is dat het enorm winstgevend kan zijn. Let op, KAN. Daytrading is geen zekerheid op winst en je kunt er zelfs een hele boel geld mee verliezen.

Verhandel jij dagelijks aandelen van olie? Dan is het logisch dat je de olie koers goed in gaten houdt. Tegenwoordig handelt men dagelijks met verschillende soorten cryptovaluta. Iemand die dit doet heeft weer hele andere prioriteiten als iemand olieaandelen verhandeld. Jij houdt nu bijvoorbeeld de Ethereum koers of de Tron koers in de gaten om er zo voor te kiezen of je wilt gaan kopen of verkopen.

Tegenwoordig zijn er allerlei cursussen te vinden die jou als het ware kunnen opleiden tot daytrader. Genoeg mensen die jou voorgingen hebben van daytrading hun beroep gemaakt en zijn dus elk uur van de dag bezig met het in de gaten houden van al deze koersen en veranderingen hierin.

Betekenis van Cryptocurrency

Een voor veel mensen nog onbekende wereld: crypto. De industrie bestaat uit rare termen, moeilijke berekeningen en vage expertises. Niet geheel vreemd dus dat men niet weet wat de betekenis is van cryptocurrency. Eigenlijk is het best simpel.

Cryptocurrency zijn eigenlijk grotendeels ontworpen als alternatief voor de huidige betaalmiddelen. Het zijn dus digitale valuta. Ze proberen het verwerken van transacties te versnellen en verbeteren zodat het in de toekomst voor iedereen nog net wat makkelijker wordt. Cryptocurrency willen het liefst niks te maken hebben met partijen als banken of andere financiële instanties.

Elke cryptocurrency heeft zo zijn eigen regels en normen. Verder hoef je niet bang te zijn aangezien het gebruik van de cryptocurrency enorm veilig is. Nu vraag jij je waarschijnlijk af hoeveel verschillende cryptocurrency er zijn. Nou… honderden! Op dit moment zijn er 919 verschillende soorten geregistreerde cryptocurrency met elk hun eigen specialiteiten en kwaliteiten.

Voor elke munt geld een andere koers oftewel waarde. Jij kunt op elk moment van de dag de koersen van de munten bekijken op verschillende websites. De Bitcoin koers heeft bijvoorbeeld een tijdje geleden de 10.000 euro aangetikt terwijl de Ripple koers het afgelopen jaar tussen de 10 en 20 cent schommelt.