Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van composiet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Composiet is een term die je de afgelopen jaren ongetwijfeld bent tegengekomen. Je kunt anno 2021 eigenlijk ook niet om de term heen. Dit komt doordat composiet overal is. Je vindt het terug in artikelen voor in jouw woning, voor op kantoor en bijvoorbeeld voor in jouw tuin. Ondanks dat de term composiet op zoveel plekken gebruikt wordt weten veel mensen niet wat composiet is en wat je hiermee kunt. Juist hierom vertellen we je graag meer over wat composiet is en wat je ermee kunt!

Wat is composiet?

Het is erg moeilijk om precies te zeggen wat composiet is. Dit komt doordat composiet is opgebouwd uit tal van kunststoffen en daarnaast hars. De meest voorkomende stoffen in composiet zijn hars, glasvezel, twaron, kevlar, koolstofvezel en sinds kort ook nanotubes. Deze stoffen zullen je waarschijnlijk niet zoveel zeggen, maar dit maakt het in het gebruik van composiet natuurlijk niet uit. Het feit dat de stof composiet is opgebouwd uit diverse niet-natuurlijke materialen maakt het een ontzettend onderhoudsarm materiaal. Het is daarnaast bijna niet gevoelig voor invloeden van buitenaf en is daarom perfect geschikt voor tal van toepassingen. Het enige en grootste nadeel van composiet is dat het behoorlijk gevoelig kan zijn voor krassen. Doordat het materiaal nagenoeg volledig bestaat uit kunststoffen kun je krassen hier niet uithalen zoals je bijvoorbeeld bij hout wel kunt.

Composiet in jouw leven

Nu zul je misschien denken: “Leuk dat composiet, maar wat kan ik ermee?”. Die vraag kan gelukkig gemakkelijk beantwoord worden. Deze nieuwe vorm van kunststof wordt marktbreed in rap tempo geaccepteerd en toegepast. Zo kun je anno 2021 composieten ofwel kunststof vlonderplanken kopen. Deze zijn een prachtige toevoeging op iedere tuin doordat ze niet alleen een mooie uitstraling hebben, maar deze ook gemakkelijk kunnen bewaren. Wanneer je merkt dat een van de producten gemaakt van composiet er niet zo mooi meer uitziet, dan kun je deze gemakkelijk schoonmaken met een beetje zeepsop en een doek. Het product zal er al snel weer als nieuw uitzien! Naast de genoemde vlonderplanken kun je in jouw woning ook een composieten keukenblad plaatsen of bijvoorbeeld een composieten dakplaat of dakgoot laten plaatsen! Doordat het materiaal zo multifunctioneel is zijn mogelijkheden werkelijk waar oneindig.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: