Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van polycarbonaat

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Polycarbonaat is een enorm duurzaam plastic. Het plastic kan zijn vorm behouden ook als staat het onder grote druk. Veel stofzuigers en speelgoed kinderstofzuiger worden hier tegenwoordig van gemaakt.

Waar wordt polycarbonaat van gemaakt?

Het materiaal wordt gemaakt door de polymerisatiereactie van een tweewaardig alcohol net een carbonylhoudende verbinding. Polycarbonaat is een brandveilig materiaal die bestendig is regen Uv-stralingen. Je kan polycarbonaat platen verkrijgen in helder, opaal/melk en zonwerend. Polycarbonaat is wel 250 keer sterker dan glas. Helaas is polycarbonaat wel krasgevoeliger dan normaal glas. De krassen op polycarbonaat kun je vrij gemakkelijk polijsten.

Voordelen- en nadelen van polycarbonaat

Polycarbonaat, ook bekend als Lexaan of Lexan is een populaire glasvervanger. Anders dan plexiglas is polycarbonaat brandwerend. Het materiaal brandt niet bij open vlam en is zelfs zelfdovend. Het heeft dan ook een brandklasse van B1. Wil je voor duurzaam gaan? Dan zit je met polycarbonaat helemaal goed. Het heeft een lange levensduur en de platen zijn recyclebaar. Polycarbonaat is niet alleen geschikt voor stofzuigers, maar ook voor buiten. Polycarbonaat is 2 keer zo ligt als het traditionele glas. Het kunststof is makkelijk te bewerken. Je kan het frezen, buigen, boren, lijmen, zagen, graveren en polijsten. Zoals eerder genoemd is get materiaal erg krasgevoelig. Wat ook handig is om te weten is dat polycarbonaat kan uitzetten. Dit is geen probleem, maar je moet er wel rekening mee houden tijdens het bewerken.

Verschil tussen polycarbonaat en pvc

Niet veel mensen weten dat er een verschil is tussen polycarbonaat en pvc. Het zijn allebei platen die van kunststof zijn gemaakt. Pvc is veel minder sterk als polycarbonaat. Pvc zal veel makkelijker scheuren of indeuken als er druk op wordt uitgeoefend. Ook is pvc erg gevoelig voor hoge temperaturen. Het heeft een hoop nadelen ten opzichte van polycarbonaat, maar is wel stukken goedkoper dan polycarbonaat

Speelgoed kinderstofzuiger van polycarbonaat

Het materiaal gaat lang mee. Maar hoe zorg je dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je stofzuiger? Het is belangrijk om je stofzuiger goed te onderhouden. Door je stofzuiger goed te onderhouden voorkom je beschadigingen aan de vloer, de wieltjes blijven soepel en de motor gaat langer mee. Daarnaast zuigt de stofzuiger beter. Wil jouw kind altijd helpen met stofzuigen? Koop dan een speelgoed kinderstofzuiger. Heel leuk een speelgoed kinderstofzuiger die geluid kan maken, omdat het gevuld is met confetti. Er bestaan nu ook stofzuigers die echt kunnen zuigen voor kinderen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: