Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bossaball

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In Nederland worden er veel verschillende soorten sport beoefend. Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met sporten zoals voetbal, basketbal of tennis. Toch bestaan er ook een heleboel sporten die een stuk minder bekend zijn. Een van deze sporten is bossaball. Wij zullen je in dit artikel alle ins- en outs geven over deze wellicht voor jou onbekende sport.

Wat is bossaball

Bossaball is een combinatie van de sporten voetbal, volleybal en turnen. Deze sport wordt uitgevoerd op springkussens en trampolines en wordt gespeeld onder begeleiding van muziek. Dit komt doordat het woord bossaball is afgeleid van een Zuid-Amerikaanse muziekstroming, genaamd Bossanova.

De sport wordt gespeeld tussen twee verschillende teams, vaak te onderscheiden door hun teamshirts, die elk aan een zijde van het net spelen. Door de opblaasbare ondergrond vereist het spel een hele nieuwe set van technieken en bewegingen om de bal op nieuwe hoogtes van de ene tot aan de andere kant van het net te bewegen. In tegenstelling tot voetbal of volleybal zijn er geen beperkingen voor het gebruik van bepaalde lichaamsdelen om de bal weg te spelen.

Waar komt bossaball vandaan?

Bossaball is een sport die ontstaan is tussen 2003 en 2005 en opgericht werd door de Belgische Filip Eyckmans, die op dat moment in Spanje leefde. Eyckmans speelde in zijn jeugd zelf veel tennis en voetbal en kon zich ook helemaal verliezen in de muziek tijdens het Dj’en op feesten en partijen.

Het is dan ook niet gek dat Eyckmans na enige tijd met het idee kwam om muziek en sport samen te voegen. Niet alleen creëerde hij een teamsport waarin muziek zo erg verweven is, ook zorgt hij ervoor dat de teamsport veel nadruk legt op flexibiliteit en coördinatie.

Waar kan je bossaball spelen?

Lijkt bossaball je een leuke sport om te gaan doen? Dan zijn er verschillende bossaballclubs te vinden over heel Nederland. Daarnaast is het ook mogelijk om een bossaballveld te huren en bij je thuis te laten plaatsen, bijvoorbeeld als teamuitje of als onderdeel van een kinderfeestje.

Ben je dus opzoek naar een nieuwe sport die de elementen van voetbal, volleybal, turnen en muziek combineert? Dan is bossaball wellicht de perfecte sport voor jou!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: