Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

De betekenis van HITT oefeningen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De kans dat je al van HITT training hebt gehoord, is groot. Want dit soort training is erg populair onder sporters. Wil je weten of het ook iets voor jou is? Lees dan verder, want hier krijg je alle info die je nodig hebt. Ook kom je in dit artikel te weten wat de beste springtouwen voor HIIT oefeningen zijn en nog veel meer!

Wat is HIIT?

HIIT staat voor High Intensity Training. Het is een intervaltraining waarbij je voor korte periodes intensief traint en vervolgens rustpauzes inlast. Je kan de hoge intensiteit oefeningen ook afwisselen met rustigere oefeningen. Dit zijn goede HIIT oefeningen:

  • Touwspringen
  • Step Ups
  • Lopen
  • Lunges
  • Squats
  • Jumping Jacks

Is HIIT iets voor jou?

HIIT oefeningen zijn voor iedereen aangeraden. Je kunt ze namelijk zowel in de sportschool als thuis doen. Je hebt er ook niet veel voor nodig. Fitnesstoestellen helpen wel maar zijn niet noodzakelijk.

Je kunt al heel wat bereiken met gewichten of een goed springtouw. HITT is aangeraden voor iedere sporter die niet veel tijd heeft, graag gewicht wilt verliezen en/of spierkracht wilt opbouwen.

HIIT workout: Zo begin je eraan

Wil je HIIT graag uitproberen? Dan kun je dit op verschillende manieren. Je kan namelijk alle oefeningen doen die je maar wilt. De enige voorwaarde is dat de oefening intensief genoeg moet zijn.

Denk eens goed na over welke oefeningen je graag zou doen. Vervolgens kun je de accessoires kopen die je daarvoor nodig hebt. Investeer wel liever in kwaliteit, zodat je optimaal aan de slag kunt gaan. Als je bijvoorbeeld wilt touwtjespringen, koop dan een springtouw dat stevig is en comfortabel in de hand zit. Een goed springtouw voor HIIT weegt niet te weinig en is bij voorkeur gemaakt van roestvrijstaal.

Hoelang duurt een oefening?

Zodra je alle spullen hebt die nodig zijn voor je intensieve workouts, kun je beginnen aan de HIIT training. Hoelang je moet oefenen voordat je de rustpauze of rustige oefening inlast, hangt af van je voorkeuren. Maar voor beginners wordt het 20/20 HIIT protocol aangeraden.

20/20 HIIT protocol

Bij deze training ga je 5 verschillende oefeningen doen op maximale intensiteit. Je mag zelf kiezen welke oefeningen je doet. Maar de regel is om 20 seconden te trainen en 20 seconden te rusten. Na de laatste oefening mag je 20 tot 40 seconden rusten voordat je de cyclus herhaalt. Doe in totaal 4 rondes.

HIIT oefeningen: makkelijk en doeltreffend

HIIT oefeningen zijn erg interessant als je je conditie wilt verbeteren, gewicht wilt verliezen of spiermassa wilt opbouwen. Deze soort training is niet voor niets erg populair. HIIT is ook niet moeilijk om te doen en je hebt er niet veel voor nodig. Het belangrijkste is dat je je intense trainingen tijdig afwisselt met rust. HITT is dus voor iedereen aangeraden!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: