Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van vlaggenlijn

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een vlaggenlijn?

Een vlaggenlijn is een decoratie gemaakt van stof, plastic en draad. Aan de lijn zijn meerdere kleine vlaggetjes vastgemaakt, welke vaak in verschillende kleuren en patronen zijn uitgevoerd. Deze versiering wordt voor verschillende vieringen en festiviteiten ingezet. Denk aan verjaardagen, kinderfeestjes en jubilea en nog vele andere vieringen. In Tibet worden vlaggenlijnen gebruikt om tempels en beelden aan te kleden.

Oorsprong van vlaggen(lijnen)

In de scheepvaart wordt en werden vlaggen ingezet om te communiceren met andere schepen en het vaste land. Ook worden vlaggen gebruikt om aan te geven tot welk natie of groep je behoort. Denk aan een vlaggenlijn met de Rotterdamse kleuren of de kleuren van je zeilvereniging.

Tibetaanse gebedsvlaggen

De Tibetaanse gebedsvlaggetjes zijn voorzien van gebeden en in een bepaalde volgorde qua kleuren gerangschikt. Traditioneel worden gebedsvlaggen geleverd in sets van vijf: één in elk van de vijf kleuren die overeenkomen met de 5 elementen van de Chinese theorie. De vijf kleuren zijn in een specifieke volgorde van links naar rechts gerangschikt: blauw, wit, rood, groen en geel. De kleuren vertegenwoordigen de vijf elementen en de vijf zuivere lichten. Verschillende elementen worden geassocieerd met verschillende kleuren voor specifieke tradities, doeleinden en sadhana. Blauw symboliseert de lucht en ruimte, wit symboliseert lucht en wind, rood symboliseert vuur, groen symboliseert water en geel symboliseert aarde. Volgens de traditionele Tibetaanse geneeskunde worden gezondheid en harmonie geproduceerd door de balans van de vijf elementen.

Nationale feestdagen en festiviteiten

Tijdens Koningsdag kan je kiezen voor een sierlijke oranje versiering en rood/wit/blauwe vlaggenlijn of een prachtige oranje vlaggenlijn voor wanneer Oranje speelt in het Europees Kampioenschap of de Wereldbeker.

Vlaggenlijn combineren met andere versiering

Je kunt je huis of zaal gemakkelijk opsieren met verschillende soorten decoratie, denk aan balonnen in combinatie met een of meerdere vlaggenlijnen, confetti en feestelijke verlichting. Bij een feestje kan het nooit te gek zijn.

.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: