Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van vibrator

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Iedereen heeft er wel eens van gehoord en heeft er misschien wel 1 of een aantal in haar nachtkastje liggen. Maar wat is nu precies de betekenis van een vibrator?

Waarvoor is dit seksspeeltje bedoeld, welke soorten zijn er en wat kun je er allemaal mee? Best belangrijke vragen om het antwoord op te weten, vooral als je net komt kijken in de wereld van sextoys. Daarom hebben we hieronder voor je beschreven wat een vibrator nu precies is.

Lees snel verder en ontdek alles over dit geweldige seksspeeltje, zodat je daarna precies weet wat je eigenlijk in huis haalt!

De vibrator; wat is het eigenlijk?

Vibrators zijn seksspeeltjes die op het lichaam worden gebruikt om seksuele stimulatie te verkrijgen. Moderne vibrators, ook wel stimulators genoemd, gebruiken elektronische kracht om trillingen of pulsen te creëren.

Vibrators worden gebruikt door het apparaat op gevoelige erogene zones te plaatsen, dit zijn plaatsen op je lichaam die het seksuele genot vergroten. Ze kunnen uitwendig op de penis, vulva, clitoris en anus worden gebruikt, maar soms ook inwendig in de anus of vagina worden ingebracht.

De voortdurende stimulatie van een vibrator kan gevoelens van seksueel genot opwekken en uiteindelijk tot een orgasme leiden.

Extra informatie over de vibrator

Vibrators kunnen alleen of met een partner worden gebruikt, om de geslachtsdelen van beide personen te stimuleren. Het gebruik van een vibrator is populair bij zowel mannen als vrouwen van alle seksuele geaardheden.

Er zijn veel verschillende vormen en modellen vibrators. Kijk op Bestevibrator.nl om te zoeken naar het perfecte model voor jou!

De meeste moderne vibrators bevatten een elektrisch aangedreven apparaat dat pulseert of klopt. Soms worden ze aanbevolen door seksuologen, voor vrouwen die moeite hebben met het bereiken van een orgasme door masturbatie of geslachtsgemeenschap.

Verschillende type vibrators

Er is een breed scala aan vibrators, maar de meeste vallen in verschillende brede categorieën:

Clitorale vibrators

Onderzoek toont aan dat tijdens geslachtsgemeenschap de meeste vrouwen simpelweg niet kunnen klaarkomen door penetratie alleen. Een clitoris stimulerende vibrator biedt echter het vermogen om vaker en sneller een orgasme te bereiken.

Dit komt omdat de externe clitoris het deel van het lichaam is dat de grootste dichtheid aan zenuwuiteinden bevat.

Wand vibrators

Tegenwoordig is de Wand vibrator, ook wel Toverstaf genoemd, een populaire toy in de wereld van seksspeeltjes.

Dit is een veelzijdige, stevige toy, die een breed scala aan vibratie-intensiteiten biedt. Met een brede kop en een lange steel kan deze vibrator in verschillende posities en moeilijk bereikbare gebieden worden geplaatst. Bovendien kan het pijn, zoals spierpijn, verlichten.

Bullet vibrators

Van alle verschillende soorten vibrators blinkt de bullet uit in zijn eenvoud en variabiliteit. Vrouwen die iets kleins maar krachtigs en eenvoudigs willen, kiezen meestal voor dit type vibrator.

Bullet vibrators bieden directe, gerichte stimulatie. Ze zijn daarnaast geweldig voor op reis en ook om te combineren met andere speeltjes.

Rabbit vibrators

Vibrators in ‘konijnenstijl’ hebben een slanke kop voor penetratie en een kleinere kop (soms letterlijk een konijnenkop met oren) om je clitoris te stimuleren. Het resultaat: gemengde en intense orgasmes. De perfecte toy voor vrouwen met orgasmenstoornissen, zoals anorgasmie.

Luchtdrukvibrators

Terwijl veel soorten vibrators zich richten op een vibrerend gevoel, ontwikkelen merken als Womanizer en Satisfyer producten die zich richten op het gebruik van luchtpulsen, die op je clitoris worden geblazen. Dit is op zijn zachtst gezegd een heel andere sensatie!

Deze toys maken gebruik van luchttechnologieën om een ​​zuigend en intens gevoel te creëren. Veel gebruikers zeggen dat vibrators met zuigkracht het gevoel van orale seks nabootsen.

G-spot vibrators

De G-spot bevindt zich ongeveer een aantal centimeters diep op de voorste (of bovenste) wand van de vagina.

Om deze erogene zone te raken, heb je echter een beetje moed en innovatie nodig. En dat is waar de gebogen vorm van een G-spot vibrator om de hoek komt kijken. Dit type vibrator is ontworpen voor zowel clitoraal spel als penetratie.

Hopelijk is het ondertussen duidelijk wat een vibrator precies is en waarvoor deze toy is bedoeld. Je kunt er nu dus met een gerust hart een aanschaffen en je laten verwennen!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: