Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van stickers

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Stickers zijn niet meer weg te denken op kantoor, in de reclame en in vele andere industrieën. Dat komt omdat stickers als sinds jaar en dag in grote aantallen gebruikt worden voor vele doeleinden. Je staat er eigenlijk nooit bij stil maar weet jij wat een sticker is en hoe de sticker ontstaan is?

Een sticker is meestal een stukje papier (ook worden er samenstellingen gebruikt van plastic en papier) met aan één of beide kanten een kleverige substantie dat zorgt voor een plakkerige oppervlakte. In de meeste gevallen is de niet-plakzijde bedrukt. Dit kan tekst en/ of een afbeelding zijn om zaken aan te duiden. Dit gebeurt door labellen, instrueren of promoten van bedrijven, merken, acties etc.

Door wie is de sticker uitgevonden?

Het ontstaan van de ‘sticker’ is eigenlijk ontstaan in de jaren ‘30. In 1935 bracht R.Stanton Avery het eerste zelfklevende label uit. De man met de voornaam Ray was daarmee de uitvinder van de sticker. In 1935 richtte hij met 100 dollar een bedrijf op dat uiteindelijk meerdere patenten in het bezit kreeg waarbij het bedrijf zelfs uitgroeide tot een multinational.

Velen zullen betwisten dat de heer Stanton de uitvinder van de sticker is geweest. Wie dan wel zou je je afvragen? Hier zijn meerdere interpretaties van mogelijk. Sommigen zeggen dat de uitvinding toe te reken is aan de oude Egyptenaren, waarbij de Egyptenaren bij wandschilderingen ook gebruik maakten van een soort papier. Anderen zijn van mening dat de eer moet worden toebedeeld aan de uitvinder van de postzegel, Sir Rowland Hill. Want laten we eerlijk zijn….een postzegel is ook een soort sticker toch?

Waar worden stickers allemaal voor gebruikt?

Stickers komen voor in verschillende afmetingen en vormen. En daarmee zijn ze uitstekend inzetbaar voor heel veel verschillende doeleinden. Denk aan labels voor voedingsmiddelen, raamstickers, keuringsstickers voor op transportmiddelen of stickers zelfs autobelettering. Van de voedselindustrie tot aan de reclamewereld. Overal worden stickers gebruikt. Stickers kunnen worden geprint of worden gedrukt waarbij zeefdruk nog wel het meest bekend is. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Dan vraag de specialist in stickers naar de mogelijkheden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: