Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van pubquiz spel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
1
(1)

Het pubquiz spel is bedacht in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens deze quiz worden er vragen gesteld aan twee of meer teams van 2 of 6 personen. Er worden dan de meest uiteenlopende vragen gesteld aan de deelnemers. Veel pubs organiseren deze pubquizen, maar je kunt ze ook op je werk of thuis laten plaatsvinden.

Kandidaten kunnen zich van tevoren aanmelden voor de pubquiz. Vaak is dit gratis. Soms wordt er echter een kleine entreeprijs gevraagd om mee te doen. Deze kandidaten beantwoorden in teamverband de vragen. Meestal worden deze vragen gesteld door een quizmaster. Een pubquiz kan je zelf bedenken, maar je kunt ook een kant en klare pubquiz kopen die voorzien is van een leuke trits aan vragen en antwoorden.

Gelegenheden voor een pubquiz

Een pubquiz kan gespeeld worden bij verschillende gelegenheden. Een paar voorbeelden van deze gelegenheden zijn:

  1. Voor thuis. Denk aan een leuk familiespel. Een verjaardag of iets anders te vieren? Dan is deze quiz het uitgewezen spel!
  2. Voor bedrijven. Een pubquiz is de ideale activiteit voor een bedrijfsfeest of teamuitje. Ook is de vrijdagmiddag borrel hier een goede gelegenheid voor.
  3. Voor sport- of studentenverenigingen. Bijvoorbeeld in de sportkantine. De leden kunnen zo doen aan teambuilding.

Wat voor soort vragen zijn er?

Algemene kennis kan alles omvatten, van geschiedenis tot muziek en aardrijkskunde tot sport en alles daartussenin. Ze zijn zo ontworpen dat ze niet te moeilijk zijn, maar moeilijk genoeg om discussie op gang te brengen!

Daarnaast worden er vaak ludieke of seksueel getinte vragen gesteld, wat vaak leidt tot hilarische vragenrondes!

Zijn er regels?

Niet echt, het idee is om plezier te hebben. De enige hoofdregel – en dit geldt voor alle pubquizen overal – is dat googlen (of gebruik van een andere internetzoekmachine) niet is toegestaan! Teams van maximaal 6 personen zijn toegestaan ​​en het is een goed idee om het antwoord niet te hard te schreeuwen als je het weet – je wilt de oppositie niet helpen! In een geschil is de beslissing van de quizmaster definitief!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Recreatie & Sport
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: