Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van pitchen 

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Pitchen heeft meerdere betekenissen. Zo betekent pitchen niet alleen het houden van een presentatie van bijvoorbeeld een bedrijfsplan of een product aan geïnteresseerden, maar is er ook het pitchen op de golfbaan. Benieuwd naar de precieze betekenissen van zo’n presentatie en het pitchen op de golfbaan? Lees het hier.  

Pitchen: Presentatie houden 

Bij een presentatie (pitch) gaat het om het presenteren van een bedrijfsplan, etc. Het doel is vaak om mensen te motiveren om bijvoorbeeld mede te investeren in een bedrijf. Het doel kan ook zijn om een product te vermarkten. Een pitch is dus sterk gericht op een verkoopachtig doel. Een pitch vraagt daarom ook om een bondige, maar voor de doelgroep volledige presentatie die activeert. Het financiële plaatje moet dus dan vaak ook goed volledig en overzichtelijk uitgewerkt zijn. 

Een pitch kan ook een kort praatje zijn waarin je jezelf als ondernemer aanprijst ten opzichte van andere ondernemers om duidelijk te maken waarvoor wie bij jou moet zijn. Een online pitch door middel van een video is ook mogelijk geeft een online marketingbureau aan.

Op de golfbaan 

Op de golfbaan met de golf carts bags is pitchen heel iets anders. Als je wil pitchen dan betekent dit in de golfwereld dat je met een specifieke slag wil slaan. Een zogenaamde pitchslag bestaat uit het slaan met een golf swing, draaiend over 2 assen. Dit doe je door je voeten evenwijdig aan de lijn van het mikpunt te zetten. Daarbij moet de bal in het midden, tussen beide hakken, liggen. Dan is de rechterbeen een as in de backswing terwijl je met de linkerbeen een as in de swing naar voren doet. Doordat je gebruik maakt van 2 assen is er met pitchen dus sprake van meer gewichtsverplaatsing. 

Vervolgens maak je een pitchslag. Dit is een slag voor de grotere afstand. Wil je genoeg snelheid hebben, dan moet je een knik maken met de pols in de backswing. Het gaat hier om snelheid, niet om hoogte. Voor het onder de knie krijgen van de gehele techniek is het belangrijk om een goed YouTube filmpje te bekijken waarin het wordt uitgelegd. Dan zul je bijvoorbeeld ook zien dat het heel verleidelijk is om de bal te hoog te raken of juist in de grond te slaan. Timing met het juiste moment van versnellen is hierbij belangrijk. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: