Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van opzet- en opblaaszwembaden

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er bestaan allerlei soorten zwembaden en je ziet deze dan ook steeds vaker in de tuinen terug. Het is niet meer zoals voorheen een pure luxe om een zwembad in je tuin te hebben staan. Dat komt onder meer omdat er tegenwoordig veel meer betaalbare mogelijkheden zijn om in je eigen tuin te zwemmen en waterplezier te beleven. 

Naast in te graven zwembaden, die wat duurder zijn in aanschaf en aanleg, zijn er bijvoorbeeld ook opzetzwembaden en opblaaszwembaden te koop, zoals bij Zwembadgigant. Voor beiden soorten zwembaden geldt dat er unieke kenmerken en voordelen van toepassing zijn.

Opzetzwembaden

 Opzetzwembaden zijn zwembaden die je op een snelle en efficiënt manier opzet in de tuin. Doorgaans is er sprake van een stevige constructie rondom en heb je de mogelijkheid om een zwembad filterpomp te gebruiken om het water in optimale conditie te houden. 

De keuze voor een opzetzwembad wordt vaak gemaakt om gedurende een lange periode van het water gebruik te maken. Zo is het mogelijk om zodra het mooi weer is het opzetzwembad al op te bouwen en in de tuin te plaatsen. Na afloop van de zomer is het zwembad dan weer uit de tuin te verwijderen. 

Opzetzwembaden zijn populair onder gezinnen met al wat oudere kinderen die goed kunnen zwemmen. Deze zwembaden bieden namelijk alle ruimte om te zwemmen of om op een luchtbedje of opblaasfiguur op het water te drijven. Voor wat betreft de opzetconstructie geldt dat er meestal sprake is van een frame, maar het is ook mogelijk om een zogenoemd paneel zwembad aan te schaffen.

Opblaaszwembaden

Opblaaszwembaden zijn zwembaden die volledig op te blazen zijn en daarbij niet over een aparte opzetconstructie beschikken. Deze zwembaden zijn nog sneller klaar te maken voor gebruik dan opzetzwembaden. 

Bij het gebruiken van een opblaaspomp staat het zwembad vaak al binnen enkele minuten overeind. Bovendien is er een ruime keuze uit opblaaszwembaden als het om de grootte en vorm gaat. Het voordeel van een opblaaszwembad is ook dat deze snel weer te verwijderen is. Dat maakt een opblaaszwembad onder meer ideaal voor kort gebruik. 

Het aanbod van opblaaszwembaden biedt voor elke leeftijd waterplezier. Zo zijn er in tegenstelling tot bij opzetzwembaden bijvoorbeeld opblaaszwembadjes die geschikt zijn voor baby’s en peuters. Daarbij dient wel gezegd te worden dat ook bij een klein opblaaszwembadje het altijd belangrijk is dat er toezicht aanwezig is. Zo zijn er ook opblaasbare zwembaden die voor het hele gezin te gebruiken zijn net als dat er speciale kinderzwembaden in verschillende thema’s te koop zijn.

Opzetzwembad of opblaaszwembad

Het is bij de keuze tussen een opzetzwembad of opblaaszwemband belangrijk om met een aantal aandachtspunten rekening te houden. Voor wie is het zwembad bijvoorbeeld bedoeld? Voor jezelf en je grotere kinderen of vooral voor je baby of peuter? Hoeveel ruimte heb je in de tuin en wil je maanden achtereen direct plezier hebben van je zwembad of wordt deze na een week al opgeruimd? Zo valt er ook gemakkelijk rekening te houden met het budget dat je tot je beschikking hebt om een keuze te maken tussen en opzetzwembad of opblaaszwembad.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Recreatie & Sport
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: