Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van off-roading

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Veel mensen zien een modderige en hobbelige weg als een echte nachtmerrie voor de auto en om over te rijden. Sommige mensen denken echter, hoe hobbeliger en modderiger de weg hoe leuker. Deze mensen hebben vaak een 4 wiel aangedreven auto zoals een jeep en hebben een hobby, namelijk off-roading.

Is off-roading hetzelfde als off-road rijden?

De term off-road rijden is een term die wordt gebruikt om het rijden over een onverharde weg te beschrijven. Een onverharde weg bij off-road rijden kan bijna alles aanduiden, van velden tot rivierbedden.

Off-roading, is echter de term die gebruikt wordt om de hobby van het off-road rijden te beschrijven.

Off-road clubs

Off-road clubs zijn groepen met mensen met dezelfde hobby, namelijk off-roading. Samen met de club rijden ze dan naar een off-road terrein of een mooie tour.

Samen met een club off-road rijden is een verstandige manier. Het komt namelijk wel eens voor dat iemand vast komt te zitten, geen zorgen dit gebeurt met de beste auto’s, zelfs een Mercedes G komt wel eens vast te zitten.

Vaak zijn de auto’s uitgerust met verschillende extra’s, zoals een lier en verlengtouwen. Iemand met een auto met een lier en verlengtouwen kan ook proberen zichzelf los te lieren, maar vaak is het toch een stuk gemakkelijker en leuker als dit met andere wordt gedeeld en de auto kan worden vrij getrokken met een andere auto.

Off-road tips

Het hoeft niet te betekenen dat als iemand een 4×4 auto heeft, die gelijk bij een club moet. Het is altijd een goed idee om eerst uit te proberen of off-roading wel bij je past. Hier zijn een aantal tips, om te voorkomen dat je vast komt te zitten.

 • Droge grond
  Hiervoor is er alleen een goede set banden en kennis van de route nodig. Plan vooruit en onderzoek het terrein voor de eigen veiligheid. Zo kunnen er ook paden worden gevonden die bedoeld zijn speciaal voor off-roaders
 • Zand grond
  Voor rijden op een zand grond moet er naar 4×4 lage versnelling worden geschakeld. Als de auto vast komt te zitten moet er naar de hoge versnelling worden geschakeld
 • Modder grond
  In modder is het belangrijk om de juiste banden te hebben die voor gladde bodems bedoeld zijn. Vastzitten in modder? Geef geen gas! Verlaag de bandenspanning voor meer grip en schakel over naar 4×4 en de hoogste versnelling mogelijk.

Neem dit mee

Als je gaat off-road rijden is het altijd verstandig om een aantal zaken mee te nemen:

 • Schep
  Zodat je kunt graven als je vast komt te zitten
 • Verlengtouwen
  Zodat je een boom kunt gebruiken om je los te lieren
 • Lier
  Om je los te krijgen
 • Zaag
  Voor eventuele omgevallen bomen op het pad
 • Goede schoenen
  Als je vast komt te zitten zal het modderig zijn
 • Een vriend of kennis met een 4×4
  Iemand die je kunt bellen als je zelf niet los komt

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: