Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van MMA

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

MMA is een afkorting voor Mixed Martial Arts. In het Nederlands wordt deze sport gezien als “gemixte vechtsport”. Het is dan ook een vechtsport waarbij de disciplines van meerdere vechtsporten door elkaar heen gebruikt worden. Zo is het een combinatie van: Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Je kan dus wel stellen dat MMA bijzondere regels heeft. In deze blog nemen we je verder mee in de wereld van MMA. Zo ook bijvoorbeeld die van MMA in Nijmegen.

De regels van het MMA

Er bestaan een aantal misvattingen over de regels van het MMA. Dit komt omdat het er nogal heftig aan toe kan gaan tijdens MMA-wedstrijden. Hierdoor kan het voor sommige mensen er heftig uitzien. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen denken dat er geen regels zijn bij MMA. Dit is echter niet zo, zonder regels zou het immers geen sport kunnen zijn. Want in dat geval zou er geen winnaar aangewezen kunnen worden en dan kan er niet op gewed worden. Klik hier voor onze blog waarin meer wordt verteld over wedtips. Dit is dan ook de reden dat er wel een aantal regels zijn opgesteld. Zo bestaat een MMA-wedstrijd officieel uit drie rondes die ieder vijf minuten duren. Daarbij komen nog twee rondes van vijf minuten als het om een kampioenswedstrijd gaat.

Wedstrijden winnen

Tijdens een MMA-wedstrijd kan er op meerdere manieren gewonnen worden. De eerste en meest spectaculaire reden kan een knock out zijn. Als iemand de ander knock out slaat, heeft hij automatisch de partij gewonnen. De ander kan in dat geval niet meer verder vechten. Ditzelfde geldt bij een technische knock out. Van een technische knock out is sprake wanneer een partij niet meer in staat is om zich te verdedigen, door bijvoorbeeld een blessure. Een andere manier waarop een winnaar kan ontstaan, is door middel van opgave ofwel submissie. Dit is wanneer een partij tijdens het gevecht afklopt of verbaal opgeeft. In de meeste gevallen is dit wanneer iemand in een arm- been- of nek klem komt te zitten.

Mocht er na de drie of vijf rondes nog geen winnaar zijn, dan is er een jury die beslist wie de winnaar is.

Naast de verschillende manieren om te winnen, zijn er ook een aantal dingen die verboden zijn tijdens een MMA-wedstrijd. Zo is het verboden om: kopstoten te geven, te prikken in de ogen, aan haren te trekken, te bijten, aanvallen naar het kruis en stoten of trappen naar de keel van je tegenstander te maken.

We hopen dat je met deze blog iets meer te weten bent gekomen over de betekenis en de regels van MMA. Veel plezier gewenst bij het uitoefenen van deze mooie sport!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: