Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van martial arts

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Martial arts is het Engelse begrip voor vechtkunst. Vechtkunsten zijn vastgelegde systemen en tradities van gevecht methodes. Deze methodes worden om een aantal redenen beoefend, namelijk: zelfverdediging, militaire en-  rechtshandhavingsaanvragen en voor mentale en spirituele ontwikkeling. Daarnaast wordt vechtkunst gebruik voor het vermaak van eventueel publiek en voor het behouden van culturele tradities van een land of volk.

Geschiedenis martial arts

De eerste vorm van Chinese martial arts ontstond bij de Xia Dynastie, meer dan 4000 jaar geleden. De generaal die destijds bewind voerde, introduceerde de eerste gevechtssystemen en -technieken in China.

De eerste vorm van martial arts in Europa was te vinden bij de oude Grieken. Daar werd boksen en worstelen uitgeoefend tijdens de olympische spelen. Later werd gladiatorspelen geïntroduceerd door de Romeinen die dit gebruikte als vermaak van het publiek.

In de Europese middeleeuwen werden vechtsporten met wapens erg populair. Uit deze periode zijn nog vele overblijfselen van gevechtstechnieken met zwaard en schild terug te vinden. Vanaf de 12e eeuw kwamen ook de sprekende Japanse Samoerai opzetten.

In de 19e eeuw werden klassieke wapens, zoals zwaarden, niet meer gebruikt in de oorlogvoering. Deze werden nu vooral nog gebruikt bij vechtkunst. Zo ontwikkelde martial arts zich tot een zelfstandige sport.

Soorten martial arts

Onder de term martial, vallen heel erg veel vechtsporten. De populairste vechtsporten in Nederland zijn: boksen, judo en taekwondo, maar er zijn er nog veel meer. Elk soort martial art heeft zijn voor- of nadelen. Bij het kiezen van een vechtsport die het beste bij jou past, let je op de stijl die jou aanspreekt. Verder zijn er nog een aantal dingen waar je rekening moet houden bij bepaalde martial arts.

Conditie

Sommige soorten martial arts, zoals Braziliaanse Jiu Jitsu en MMA, vereisen een grote fysieke conditie. Het is aan te raden om ervoor te zorgen dat je een goede conditie hebt, wanneer je begint aan jouw eerste training. Wanneer je dit niet hebt zul je het de eerste paar trainingen erg zwaar krijgen. Het eerste wat je dus zult moeten doen is je conditie terug op peil krijgen. Een goede conditie is namelijk vereist om een aantal blessures te voorkomen. Je wilt immers voorkomen dat je tijdens een van je eerste trainingen geblesseerd raakt.

Slaan, worstelen of beiden?

Wil je recht opstaan tijdens het vechten met technieken zoals boksen, slaan en schoppen, gebruik maken van je knieën, vuisten en elle bogen? Dan is kickboksen, karate of Taekwondo, wellicht iets voor jou. Ben je juist geïnteresseerd in worstelen? Dan zijn vechtsporten, zoals Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen of judo iets voor jou. Echter is judo meer een worstelstijl dan een vechtstijl, waarbij er meer focus wordt gelegd op het vechten op de grond.

Zelfverdediging

Hoewel wordt geclaimd dat alle gevechtssporten bedoeld zijn om jezelf te verdedigen, is dit niet binnen de cultuur niet bij elke vechtsport het geval. Sommige sporten zijn bedoeld om te blijven vechten tot het laatste fluitsignaal klinkt. Een echte zelfverdediging sport is daarentegen bedoeld om een gevecht zo snel mogelijk te beëindigen en proberen te voorkomen dat jij zelf schade op loopt.

MMA

MMA, staat voor mixed martial arts. De sport is de afgelopen jaren erg gegroeid en zal snel de grootste vechtsport ter wereld zijn. MMA is een vechtsport, waarbij verschillende vechtsporten worden gecombineerd, zoals Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: