Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van lockpicking

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is de betekenis van lockpicking? Lees het hieronder!

Lockpicking is de kunst om een slot te openen zonder gebruik te maken van de sloteigen sleutel. Slotenmakers zijn in het bijzonder opgeleid in het lockpicken; zij moeten immers weten hoe je snel een slot kan los peuteren. De werktuigen die gebruikt worden bij het lockpicken zijn meestal verschillend voor elk soort slot. Soms zijn het wel geïmproviseerde huishoudartikelen zoals haarspelden, paperclips en veiligheidsspelden. Sommige mensen vinden het openpeuteren van sloten leuk, want het is uitdagend en opwindend. Er zijn veel mensen die de kunst van het lockpicken als hobby beoefenen. Vergis je echter niet ( en dit is niet als woordspeling bedoeld)… lockpicking vraagt oefening … en zelfs heel veel oefening. De huidige methodes zijn behoorlijk ongekunsteld en eigenlijk echt eenvoudig. Het toepassen van deze methodes mogen dan wel moeilijk lijken, maar je zal spoedig vaststellen dat je met een beetje oefening een slot waarbij je een uur nodig had om het open te maken, nu in slechts in tien minuten al kan gekraakt worden. Blijf dus verder oefenen, en op het einde zal je slechts enkele seconden nodig hebben om dat zelfde slot te openen.

De basisregels van het lockpicken

Er zijn veel wettelijke redenen waarom je de basisregels van het lockpicken zou aanleren en vaak is die kennis dan ook een waardevolle aanwinst. Maar je moet er wel van overtuigd zijn dat je een legale en gewettigde reden hebt om dat te doen. Er zijn immers overal ter wereld slotenmakers die goed hun brood verdienen met het kraken van sloten. Mensen die om wettelijke redenen ergens binnen moeten zijn en veiligheidsmensen, beheerders van eigendommen, bergingsbedrijven en spoeddiensten gebruiken vaak lockpicking vaardigheden in het alledaags uitoefenen van hun opdrachten. Er zijn echte tovenaars bij die de kunst aanleren omdat hun beroep het vereist en er zijn duizenden hobbyisten en enthousiastelingen voor het lockpicken overal ter wereld, die de basisregels proberen onder de knie te krijgen omwille van de “ puzzel waarde” en de uitdaging die het kraken van een slot met zich brengt.

Onze taak hier bestaat er niet in om onze bezoekers de wet bij te brengen. Het is JOUW eigen verantwoordelijkheid om je op de hoogte te stellen van de wettelijke gevolgen. Je moet zelf nagaan wat je lokale en nationale wetten, bepalingen en beperkingen toelaten. Maar de limiet is – dat je de wet niet mag overtreden!
Laten we dan beginnen met enkele basistechnieken van het lockpicken…

Bron: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: