Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van LEGO

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is LEGO?

LEGO is een lijn van plastic constructiespeelgoed dat wordt vervaardigd door The Lego Group, een particulier bedrijf gevestigd in Billund, Denemarken. Het vlaggenschipproduct van het bedrijf, Lego, bestaat uit in elkaar te klikken plastic stenen in verschillende kleuren die bij een reeks tandwielen, beeldjes die minifiguren worden genoemd, en diverse andere onderdelen. Legostukken kunnen op veel manieren worden geassembleerd en verbonden om objecten te construeren, waaronder voertuigen, gebouwen en werkende robots. Alles wat geconstrueerd is, kan weer uit elkaar worden gehaald en de stukken kunnen opnieuw worden gebruikt om nieuwe dingen te maken.

Het begin

De Legogroep begon in de werkplaats van Ole Kirk Christiansen (1891–1958), een timmerman uit Billund, Denemarken, die in 1932 begon met het maken van houten speelgoed. In 1934 werd zijn bedrijf “Lego” genoemd, afgeleid van de Deense uitdrukking leg godt, wat “goed spelen” betekent. In het jaar 1947 breidde Lego zich uit om plastic speelgoed te gaan produceren.

De Lego Group begon in 1949 met de productie van in elkaar grijpende speelgoedstenen. Waar het merk nu wereldberoemd mee is geworden. Onder de merknaam werden films, spelletjes, wedstrijden en acht Legoland-pretparken ontwikkeld. In juli 2015 waren er 600 miljard Lego-onderdelen geproduceerd.

In februari 2015 verving Lego Ferrari als “het krachtigste merk ter wereld” volgens Brand Finance.

Spelen met LEGO

Met LEGO spelen is leuk voor jong en oud. Zo worden er vaak speciale lijnen ontworpen voor films als Star Wars of Harry Potter en kunnen de ‘grotere’ kinderen spelen met technische LEGO waar je zelfs elektrisch aangestuurde kranen en dergelijke mee kan maken.

Benieuwd naar de nieuwste LEGO aanbieding? Kijk dan eens op Bricklord!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Recreatie & Sport
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: