Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van kitesurfen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Kitesurfen is een watersport, waarbij je als sporter op een kleine surfplank staat en je laat voortrekken door een kite, een soort vlieger. Deze sport is alleen mogelijk met wind, omdat je anders niet overeind blijft. Kitesurfen is dan ook een variant van het windsurfen. De wind blaast de kite en daarmee ga jij ook vooruit. Het is een avontuurlijke sport en is ideaal als je houdt van het water. Daarnaast is het ook nog eens heel goed om fit te worden. En goed nieuws: iedereen kan zo beginnen! Je hoeft geen ervaring te hebben en er zijn genoeg locaties waar je je eerste les kunt nemen.

Leer kitesurfen door lessen te nemen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een kite te lenen, een wetsuit aan te trekken en het zelf te proberen, maar de kans dat je het dan gaat leren is erg klein. Begin daarom met het nemen van een aantal lessen bij een van de vele scholen, die Nederland kent. Het fijne aan Nederland is dat je veel plaatsen hebt aan het water en daardoor ook een grote keuze hebt aan kite scholen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te beginnen met lessen tijdens een vakantie op een mooi tropisch oord.

Word een echte kitesurfer

Je begint een les met het vliegen van een kite op het land, zodat je leert opstijgen en landen en controle krijgt over de kite. Daarna ga je met de kite het water op en leer je body dragging en controle en het her-opstijgen van de kite. Daarna leer je op je board uiteindelijk het varen. De meeste mensen hebben aan een driedaagse cursus genoeg om zichzelf te redden, maar je hebt mensen die langer nodig hebben of aan één dag genoeg hebben. Als je jezelf kunt redden dan krijg je een verklaring van je instructeur, waarin staat dat je zelfstandig bent en mag huren. Als je na het nemen van lessen besluit om zelf te gaan kiten dan heb je een aantal materialen nodig om te kunnen kitesurfen. Zo heb je een kite, een board en een wetsuit nodig en kun je verschillende veiligheidsmiddelen aanschaffen om je te wapenen tegen alle windcondities.

Ook zin in een kitesurf vakantie? Kitesurf vakantie pakketten van Thekitesurf Lodge bevatten volop actie, plezier en ontspanning.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Recreatie & Sport
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: