Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van het EU Dronebewijs

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

De nationale wetgeving in allerlei landen wordt steeds meer vervangen met Europese wetgeving. Dit geldt ook voor moderne ontwikkelingen zoals de komst van drone. Zo is er tegenwoordig een EU Dronebewijs waar men rekening mee moet houden. Maar wat is nou de precies betekening van dit bewijs? In deze blog wordt uitgelegd wat een EU Dronebewijs precies inhoudt. Daarnaast ontdek je waarom je dit Dronebewijs nodig hebt. Tot slot leer je op welke wijze je dit bewijs behaalt.

Wat het EU Dronebewijs inhoudt

Het EU Dronebewijs is een certificaat die men nodig heeft wanneer hij of zij op een legale wijze met een drone wil vliegen. Zonder dit bewijs is het niet mogelijk om met een drone te vliegen tenzij de drone minder dan 250 gram weegt.

Waarom je dit Dronebewijs nodig hebt

Er is genoeg reden om dit Dronebewijs te hebben. Ten eerste mag je dus legaal met een drone vliegen die meer dan 20 gram weegt. Dit geldt niet alleen voor professionele drone piloten, maar ook voor particuliere vliegers. Met een EU Dronebewijs behaal je ten eerste het basiscertificaat A-13. Daarmee ben jij bevoegd om met drones te vliegen die tot 500 gram wegen. Let wel op dat dit alleen geldt voor een bebouwde omgeving. Wanneer je echter een drone wilt laten vliegen die tot twee kilogram weegt, is een ander certificaat vereist. Na het A-13 certificaat kun je het A2 certificaat behalen, zodat je ook met deze type drones kunt vliegen.

Hoe je een EU Dronebewijs behaalt

Nu je weet wat de beweegredenen zijn om een EU Dronebewijs te behalen, is het ook belangrijk te weten wat de methodes zijn om dit voor elkaar te krijgen. De enige methode om over een EU Dronebewijs te beschikken, is door de juiste certificaten te behalen. Deze kun je alleen maar krijgen door een online opleiding te volgen voor het vliegen van drones. Vervolgens leg je een examen af. Indien je slaagt voor dit examen, kun je bij de RDW een drone certificaat aanvragen en eindelijk beginnen met vliegen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: