Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van gezelligheid

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Gezelligheid, wat betekent dat voor jou?

De betekenis van gezelligheid is het beste te omschrijven als een aangename sfeer in een fijne omgeving. Toch heeft gezelligheid voor iedereen ook een andere betekenis. De een vindt het gezellig om met vriendinnen te lunchen en een ander vindt het gezellig om met vrienden naar de kroeg te gaan. Zo zijn er allerlei vormen van een aangename sfeer in een plezierige omgeving te onderscheiden. Dat geldt zowel voor de privésituatie als op het werk, want ook daar mag het gezellig zijn. Bijvoorbeeld door het werk even te onderbreken en een potje pool op de pooltafel te spelen.

Gezellig poolen

Poolen is een van de activiteiten die gezellig is om te doen. Dat kan thuis als je een pooltafel in je mancave hebt staan of misschien wel op je werk. Zo zijn er ook mogelijkheden om een leuke tijd te beleven in een poolcentrum. Als je het poolen echt het toppunt van gezelligheid vindt dan ligt het voor de hand er zelf een te kopen voor thuis of voor op kantoor.

Gezellig eten en drinken

Gezelligheid staat vaak in het teken van eten en drinken. Denk maar aan een gezellige high tea die je met vriendinnen organiseert of aan een kookworkshop. Dan sta je met zijn allen gezellig te koken en eet je het zelfgemaakte eten daarna met zijn allen op aan een lange tafel; Zo zijn er ook familiediners te organiseren net als dat koekjes bakken met je kinderen gezellig is.

Gezellig met jezelf

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat er voor gezelligheid andere mensen nodig zijn. Je kan het ook prima in je eentje gezellig hebben. Het gaat tenslotte om een aangename sfeer in een plezierige omgeving. Zo is een ontspannen bad misschien voor jou gezellig als je er kaarsjes bij aansteekt in de badkamer. Een ander leest liever voor de open haard een goed boek en weer een ander kijkt relaxt naar televisie met een hapje en een drankje.

Actief zijn

Activiteiten ondernemen of sporten en bewegen kan heel gezellig zijn. Bijvoorbeeld door een wandelclubje op te richten en iedere week door het bos te wandelen. Of door een sportief wedstrijdelement te verwerken in de activiteiten. Tafeltennistafels zijn wat dat betreft populair vanwege het snelle spel en omdat je het altijd even tussendoor kunt spelen. Zo zijn er ook nog talloze andere sportactiviteiten te bedenken. Daarbij kan het tijdens en na de wedstrijd supergezellig zijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: