Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van free run

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Freerunning is een sport die in de afgelopen jaren steeds meer is gegroeid. Wat houd free run nou eigenlijk precies in en wat is het. Je ziet waarschijnlijk wel een filmpjes voorbij komen op social media over mensen die springen over hoge obstakels, salto’s maken en spectaculaire sprongen doen. Meer dan dat is free run eigenlijk niet. De mensen die doen aan free run zijn eigenlijk vooral bezig met rennen springen in hun eigen stad of reizen soms de wereld door. Tegenwoordig heb je ook veel trampolineparken waar je ook free run kunt uitoefenen. Dit zijn meestal een speciale soort trampoline die een goeie vering hebben.

 

Hoe begin je met free run

Free run is echt een uitdaging voor jezelf. of je het nou vanuit de grond doet of vanuit de trampoline dat maakt allemaal niet uit. Het is belangrijk dat je weet dat je er nooit alleen voor staat. Je hoeft echt niet alleen te beginnen want er zijn zat free runners die er voor open staan jou te helpen. Tegenwoordig heb je ook genoeg plekken in Nederland waar je lessen kunt volgen dus ook wellicht in je buurt. Dit wordt meestal wel met een trampoline getraind. Het wordt wel echt aangeraden om professionele hulp te vragen want het alleen doen kan soms gevaarlijk zijn.

 

Waar is free run goed voor

Met free run train je eigenlijk heel je lichaam. Denk maar aan de grote variatie aan oefeningen. Je bent vooral bezig met coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Ook zul je je nooit tot een spiergroep beperken dus krijg je iedere keer een full body workout. Je zult er toch vrij weinig van merken omdat je vooral bezig bent met het uitvoeren van de juiste techniek. Ook helpt free run met mentaal scherp zijn. In het begin zou het even spannend zijn om te springen. Maar als je bezig bent met freerunning zoek je constant je angsten op en je leert hier dan ook mee omgaan.

 

Freerunning met een trampoline

Als je graag wilt free runnen is free run lessen volgen in een trampolinepark meer beginner vriendelijk. Doormiddel van een trampoline is springen en salto’s maken natuurlijk een stuk makkelijker. Er zijn veel trampolineparken die speciale free run lessen aanbieden voor iedereen. Natuurlijk houd het daar niet op en zou je thuis ook moeten trainen met je eigen trampoline. Het hoeft allemaal niet lastig te zijn. Als je wilt overstappen van naar free run zonder trampoline zou dit even wennen zijn. Wel heb je al de juiste technieken alleen zou je moeten wennen dat je geen vering meer hebt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: