Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Duplo

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Duplo is kinderspeelgoed wat de test van tijd heeft doorstaan. In alle jaren is het altijd relevant gebleven en dat is niet voor niets. Het is een geweldig spel voor kinderen wat bijdraagt aan een goede ontwikkeling. Ben jij benieuwd wat Duplo echt betekent en waarom het zo’n groot succes is? Lees dit artikel dan snel verder.

Wat betekent Duplo?

Duplo is een spel voor kinderen. Duplo bouwstenen zijn te herkennen aan de grote formaten waarmee jouw kind kan bouwen en kan spelen. In plaats van LEGO, zijn de Duplo blokken kindvriendelijk. Dit komt omdat ze groot van formaat zijn en daarom niet zomaar door te slikken zijn. Kleine kinderen houden ervan om dingen in hun mond te stoppen en Duplo voorkomt dat jouw kinderen zich verslikken in de stenen.

Geschikt vanaf welke leeftijd?

Duplo is ontwikkeld voor kinderen vanaf 18 maanden oud. De meeste ouders zullen vaststellen dat rond het kind rond het 5e levensjaar toe is aan nieuw speelgoed. Dit komt omdat deze tijd de peuterfase begint. In deze periode is jouw kind op zoek naar nieuwe prikkels en begint het een nieuwsgierigheid voor leren te ontwikkelen. Bij UniBlocks vindt je een grote selectie aan duplo blokken om jouw huidige collectie mee uit te breiden.

De voordelen van spelen met Duplo

Het is niet voor niets dat Duplo zo onder de smaak valt bij kinderen en ouders. Het speelgoed is een perfecte manier om de ontwikkeling van jouw peuter bij te dragen. De Duplo blokken zijn op allerlei verschillende manieren op elkaar te stapelen, zijn allemaal voorzien van verschillende maten en verschillende kleuren. Dit spel draagt bij aan de ontwikkeling van de motoriek, de taal, de cognitieve vaardigheid en draagt ook bij aan een positieve ontwikkeling van de sociale emotionele vaardigheid. In de webshop van Uniblocks koop je voordelig Duplo, Lego en ander bouwspeelgoed voor kinderen.

Het schoonmaken van het speelgoed

Kinderen houden ervan om alles aan te raken en te proeven. Dit betekent dat je bij het uitzoeken van speelgoed ook rekening moet houden met de hygiëne. Gelukkig zijn de Duplo blokken enorm makkelijk schoon te maken. De blokken zijn groot, waardoor ze makkelijk in een sopje zijn af te wassen. Je kan er ook voor kiezen om ze in de vaatwasser te stoppen voor een diepe reiniging. Mocht je geen vaatwasser hebben, stop ze dan in de wasmachine. Zorg dat ze verstopt zitten in een kussensloop, zodat ze niet los in de wasmachine rond rollen. Voeg een paar handdoeken toe om het geluid te dempen en geniet daarna van schone Duplo bouwstenen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: