Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van duofietsen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het wordt weer lekker zonnig buiten en dat betekend dat we weer wat meer tijd kunnen spenderen buiten de deur. Er zijn veel dingen die je in de zomer kunt doen, zoals gezellig picknicken in het gras, heerlijk zonnen langs het zwembad, of je kunt lekker fanatiek gaan fietsen. Fietsen zie je er veel van in Nederland, daarom worden het ook een fietsland genoemd. Fietsen kan je samen doen achterelkaar, maar zo kan je eigenlijk niet echt met elkaar communiceren, wat wel jammer is aan fietsen. Al is daar wel een oplossing voor. Duofietsen zijn een ding en wij leggen je meer erover uit in deze blog!

Geschiedenis van de fiets

Voor dat je gaat lezen over duofietsen is het wel belangrijk dat je weet over de geschiedenis van de doodnormale fiets. Voorheen stond een fiets ook wel bekend als een rijwiel. Dit was eigenlijk een loopfiets, waarbij je dus met je benen op de grond stond. Deze fiets bestond bijna volledig uit hout en had stalen wielen. Het rijwiel was uitgevonden in 1817 waarna de velocipede in 1866, de hoge bi in 1871 en de veiligheidswieler in 1885 volgde. De eerste echte fiets met 2 wielen en trappers werd in de jaren 60 pas gemaakt door Ernest Michaux, een jonge Franse stratenmaker. Uiteindelijk werd de eerste fietsenfabriek geopend en toen werd het houten frame vervangen door ijzer met metalen wielen. Deze fiets werd toen zo oncomfortabel ervaren dat het de bijnaam ‘bottenschudder’ kreeg. Uiteindelijk werden de modernere fietsen uitgevonden met kettingaandrijving door John Starley.

De duofiets

Nu je weet hoe de fietsen zijn ontstaan, is het tijd om te lezen over de duofiets. De duofiets is eigenlijk een variant op een tandem. Bij een tandem is het alleen zo dat je achter elkaar op één toestel fietst, maar bij duofietsen fiets je naast elkaar op één toestel. De duofiets is sinds 1999 een ding en wordt meestal geproduceerd als een driewieler, maar deze kan ook 4 of zelfs 2 wielen hebben. Net zoals bij een tandem is 1 van de 2 de bestuurder, dit is natuurlijk het veiligst. Duofietsen zijn fijn voor mensen met een verstandelijke handicap of een visuele of lichamelijke beperking.

Nu je weet wat een duofiets is, kun jij gaan overwegen of dit iets leuks is voor jou en je partner, zus, moeder, vader, vriend of wie dan ook om samen er op uit te gaan. Zo kun je samen iets leuks doen in de zomer wat ook nog eens lekker productief is!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: