Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van croquet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Croquet wordt vaak gespeeld op gras. Het is een balsport waarbij het doel is dat je het eerste bij de eindpaal komt door met een houten hamer een bal door poortjes te slaan. Hier lees je over wat croquet precies is en lees je wat over de spelregels van croquet zijn.

Overeenkomsten met golf

Croquet wordt net als golf vaak gespeeld op goed onderhouden kortgeschoren gras. Hoewel men Croquet wel eens vergelijkt met golf is croquet geen directe familie van het golfspel, weet golffabrikant Titleist. Croquet is wel in de verte familie van het zogenaamde maliespel uit Frankrijk. Sommige mensen zeggen dat het croquet de voorloper van het oude klo(t)sspel is.

Geschiedenis

Croquet ontstond in de 19e eeuw in Groot-Brittannië en werd later populair werd in andere delen van de wereld.  Het spel werd vooral populair onder de aristocratie en de hogere klasse.

In de late 19e eeuw werd croquet populair in de Verenigde Staten, waar het vooral werd gespeeld door de rijke elite. Het spel was in 1900 zelfs een Olympische sport, maar dat duurde niet lang. Croquet werd verstoten toen tennis in opmars kwam. Tegenwoordig wordt nog steeds croquet gespeeld, alleen bijzonder populair is de sport niet meer. Hoe dan ook kan croquet nog steeds voor menigeen een leuk vertier zijn.

Spelregels croquet

Bij Croquet heb je één paaltje dat het doel is. Daar omheen zijn zes poortjes. Die zes poortjes noemt men ook wel hoops (bogen). Het spel speel je op een redelijk groot veld met gekleurde ballen van hout en een houten hamer. Die houten hamer noemt men mallet.

Vervolgens moet je in een bepaalde volgorde één keer of meerdere keren door alle hoops naar de eindpaal. Dit moet je in zo min mogelijk slagen voor elkaar zien te krijgen. Men speelt met twee partijen en elke partij heeft een eigen kleur ballen. Soms speelt men met één bal, soms met twee. Het kan ook zijn dat er een handicapsysteem aan is toegevoegd.

Een handicapsysteem betekent dat er iets bijvoorbeeld moeilijker is gemaakt voor een bepaalde speler, om zo niveauverschil tussen de spelers gelijk te trekken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: