Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van categorie 1 vuurwerk

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Tijdens oud en nieuw 2020-2021 geldt er een vuurwerkverbod, waardoor er geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Dit verbod geldt voor al het vuurwerk dat normaliter werd verkocht op de drie dagen voor oud en nieuw. De belangrijkste reden van het vuurwerkverbod is de hoge druk op ziekenhuizen, huisartsenposten en handhavers door corona. Echter is het wel toegestaan om één soort vuurwerk af te steken, namelijk categorie 1 vuurwerk. Je leest in dit artikel alles over dit soort vuurwerk.

Categorie 1 vuurwerk wel toegestaan

Tijdens komende jaarwisseling is het wel toegestaan om klein vuurwerk af te steken. Onder dit (categorie F1) vuurwerk vallen bijvoorbeeld sterretjes en knalerwten. Dit vuurwerk is geschikt voor iedereen die ouder is dan 12 jaar en mag het hele jaar door gekocht en afgestoken worden. Dit vuurwerk wordt onterecht ook wel kindervuurwerk genoemd. Dit vuurwerk type is het minst gevaarlijk, desondanks gebeuren er nog regelmatig ongelukken mee. Zo kunnen brandwonden veroorzaakt worden door sterretjes, omdat deze meer dan 1000 graden heet kunnen worden. Ook bij het afsteken van categorie 1 vuurwerk is het belangrijk om te denken aan je veiligheid. Gebruik daarom een aansteeklont en draag een vuurwerkbril. Verder is het van belang om voldoende afstand te houden. Benieuwd naar welke soorten categorie 1 vuurwerk er zijn? Bekijk hier het aanbod van Vuurwerkland

Vuurwerk voor iedere gelegenheid

Vuurwerk uit categorie 1 mag het hele jaar door verkocht en afgestoken worden. Zo is dit vuurwerk perfect voor iedere gelegenheid. Zoek je vuurwerk om af te steken tijdens een bruiloft, verjaardag of ander feestje? Dan is categorie 1 vuurwerk perfect geschikt. Bij vuurwerkland kan dit type vuurwerk het hele jaar door besteld worden. Onder categorie 1 vuurwerk valt onder andere: grondbloemen, sterretjes, knalerwten, rookbommetjes en fakkels. Bij het bestellen van dit vuurwerk hoef je dus geen rekening te houden met de verkoopdata rond de jaarwisseling. Categorie 1 vuurwerk is perfect om af te steken tijdens feestelijke gelegenheden en mag dan ook het hele jaar door verkocht en afgestoken worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: