Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van RPA-L

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Drones zijn populairder dan ooit. Waar het nog geen twee jaar geleden vrij bijzonder was om een drone te zien rondvliegen, kun je er inmiddels bijna niet meer omheen met mooi weer. Ben je bezig om jezelf enigszins te verdiepen in het wereldje van dronevliegen, dan ben je misschien ook de term RPA-L een keer tegengekomen. De vraag is alleen, wat is dat precies?

Certificaat voor de professionele vlieger

Kortgezegd is RPA-L een certificaat dat je moet behalen als je professioneel dronepiloot wilt worden. Dit is een baan waar steeds meer vraag naar is, omdat een mooi dronefilmpje voor ontzettend veel doeleinden gebruikt kan worden: van een bedrijfsfilmpje tot een impressie van een sportwedstrijd.

Huur je iemand met een RPA-L-certificaat, dan weet je zeker dat hij of zij zowel in theorie als in de praktijk heeft aangetoond voldoende kennis, vaardigheden en expertise te hebben om op een veilige en professionele manier een drone video te maken.

Eisen van een RPA-L: geen makkelijk diploma

Piloten die beschikken over een RPA-L-certificaat hebben aan veel eisen moeten voldoen om hun certificaat te kunnen behalen.

Het diploma bestaat namelijk uit zowel een theorie- als praktijkgedeelte. In de theorie worden de kandidaten getoetst op allerlei vliegwetten, weersomstandigheden en simpelweg de topografie van Nederland.

Zo mag je in diverse gebieden in Nederland niet vliegen, voornamelijk in de buurt van vliegvelden of militaire complexen.

Er zijn echter ook diverse vliegroutes en weersomstandigheden om rekening mee te houden. Helaas zien we zo nu en dan dat personen in de problemen zijn gekomen door ergens illegaal te vliegen.

Huur je een dronepiloot met een RPA-L-certificaat in, dan weet je zeker dat dit niet gaat gebeuren.

Dit heeft ook te maken met het praktijkgedeelte van de cursus: piloten moeten laten zien dat ze hun eigen drone, maar ook andere drones, op een veilige en nauwkeurige manier kunnen besturen.

Zo moeten de piloten diverse manoeuvres uitvoeren en ook zonder radar de drone aan de grond kunnen zetten. Op deze manier toont de piloot een hoge controle over de drone, zodat je je als opdrachtgever geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van omstanders bij een dronevlucht.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: