Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van puinafval

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Afval is overal om je heen te zien. Of je nu langs een vuilnisbelt loopt of aan het klussen bent in en rondom je huis, je komt overal veel afval tegen. Wat is nou eigenlijk de betekenis van afval? Afval (ook wel vuilnis genoemd), is de benaming van een breed scala aan materialen, stoffen en producten waar een eigenaar van af wil. Er zijn allerlei soorten afval. Je hebt huishoudelijk afval bijvoorbeeld, maar ook bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, grofvuil, houtafval, tuinafval en nog veel meer. Je moet dus eigenlijk wel weten met welke soorten afval jij te maken hebt. Alleen dan kan je ze op een correcte manier (laten) opruimen. Zolang men afval kan scheiden zal dit zorgen voor minder restafval. Afvalverwerking kost veel energie en is bevorderlijk voor de uitstoot van broeikasgassen. Dit leidt tot een versterking van het broeikaseffect. En dat is uiteraard allerminst de bedoeling.

Huur een geschikte container

Of je nu een puincontainer 3m3 nodig hebt of een bouwcontainer, het beste is om online te zoeken naar een erkend bedrijf waar je container kunt huren. Je kunt met hen in gesprek gaan over wat er nodig is en zij kunnen je begeleiden en adviseren. Een puincontainer 3m3 is geschikt als je te maken hebt met veel puin. Bij een verbouwing is er vaak sprake van bouw- en sloopafval, wat we gemengd afval noemen. Hieronder vallen isolatiematerialen, plafondplaten en metalen bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook voor een grofvuilcontainer gaan. Onder grofvuil kun je papier, gips en glas verstaan onder andere. Ben je veel aan het tuinieren, dan kan het zomaar zijn dat je te maken hebt met tuinafval. Ook dit is weer totaal anders en vraagt dus om een aparte container.

Materialen waar je extra voorzichtig mee dient te zijn

Er zijn ook materialen die om extra aandacht vragen. Je kunt deze materialen niet zomaar bij andere materialen stoppen. Zo heb je gevaarlijke of chemische soorten afval. Asbest is hier een goed voorbeeld van. Er kan daarnaast sprake zijn van vervuilende afvalsoorten, zoals dakleer. Bovendien zijn er afvalsoorten die niet of nauwelijks gesorteerd kunnen worden, zoals grond.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: