Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van asbest

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De laatste tijd hoor je steeds meer nieuws over asbest. Het blijkt een erg slechte stof te zijn voor de mens en wanneer het afgebroken wordt kan dit een gevaar opleveren voor de eigenaar van het huis. Maar veel mensen weten niet precies wat asbest is, ze weten alleen dat het vroeger vaak in daken werd gebruikt. In dit artikel laten we zien wat asbest precies is.

Wat betekent asbest?

Asbest is een verzamelnaam. Het staat voor het totaal aantal stoffen die zich vormen door mineralen. Deze stoffen hebben allemaal dezelfde vezelstructuur. De vezelstructuur zorgt er voor dat het een hele stevige stof is, dit is dan ook de reden dat het zo vaak in de bouw gebruikt werd. Ook was het nog eens veel goedkoper dan hout of opvulmiddel. De meest voorkomende soorten asbest zijn wit asbest, blauw asbest en bruin asbest. Deze hebben echter allemaal dezelfde werking en kunnen allen schadelijk zijn voor de mens wanneer het afgebroken wordt.

Risico’s van asbest

Vroeger werd asbest dus voornamelijk gebruikt voor de bouw, het was super handig om te gebruiken en men was toen nog niet op de hoogte van de risico’s. Asbest blijkt schade aan de longen aan te kunnen richting als het kapot gemaakt wordt. Wanneer iemand dus iets wilt slopen of afbreken dan moet diegene goed kijken of er geen asbest gebruikt is. Als de vezelstructuur afgebroken wordt kunnen er schadelijke deeltjes in je longen terechtkomen. Deze deeltjes kunnen in het ergste geval longkanker veroorzaken. De laatste jaren probeert de gemeente er dan ook alles aan te doen om de asbest te verwijderen, in veel gevallen betaald de gemeente dan ook voor de verwijdering. Zo houden ze de gezondheid van de burgers en inwoners op peil en wordt een groter risico op schade vermeden. Let dus op als je een bouwwerk af wilt breken, kijk eerst of er geen asbest in verwerkt is.

Voor je eigen veiligheid is het aanbevolen asbest verwijderen door een specialist. Zij weten hoe het veilig verwijderd en afgevoerd kan worden. Het beste kan je hier geen onnodige risico’s meenemen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: