Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van onroerend goed

0
(0)

Als je wel eens te maken hebt gehad met een makelaar of als je al eens een huis hebt gekocht, verkocht, gehuurd of verhuurd, dan heb je vast wel eens gehoord van het begrip onroerend goed. Een ander woord voor onroerend goed is vastgoed. Onder onroerend goed en vastgoed wordt een huis, bedrijfspand of fabriek plus bijbehorende grond verstaan. Huizen, bedrijfspanden en fabrieken zijn dan ook de meest bekende vormen van onroerende goederen. We wonen of werken immers bijna allemaal in zo’n onroerend goed.

Wat wordt onder onroerend goed verstaan

Bij onroerend goed gaat het om de panden plus de bijbehorende grond, die duurzaam verenigd zijn met de grond. Alles wat niet te verplaatsen is aan een pand en de grond wordt verstaan onder onroerend goed of vastgoed. Denk bijvoorbeeld aan de meterkast, het toilet, de ramen of een tuinhuis. Deze dingen horen vast bij een pand. Stoelen, tafels en kasten daarentegen zijn te verplaatsen en worden dus geen onroerende goederen genoemd.

De benaming

De term onroerend goed bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft “onroerend” of “vast”. Dit verwijst naar het niet-verplaatsbare karakter van de goederen. Een huis of fabriek is niet zomaar te verplaatsen. Het tweede deel van de benaming onroerend goed is “goed”. Dit verwijst naar het materiële van de goederen. Dus, met onroerend goed worden niet-verplaatsbare materiële zaken bedoeld.

Verschil onroerend goed en roerend goed

In tegenstelling tot onroerende goederen zijn roerende goederen alle zaken die niet vastgemaakt zijn aan een huis. Dingen die vallen onder roerende goederen zijn bijvoorbeeld dingen die je kunt optillen of weghalen. Dit zijn bijvoorbeeld de meubels in een huis.

Vastgoedsector

Het doel van de vastgoedsector is om vastgoed of onroerende zaken aan te prijzen en om deze onroerende goederen te verkopen of verhuren. Beroepen die horen bij de vastgoedsector zijn onder andere makelaar en taxateur.

Makelaars

Een makelaar zoals een makelaar in Brunssum zorgt voor de koop en verkoop van onroerend goederen. Hij of zij is als het ware de bemiddelaar. Een makelaar in Brunssum geeft advies over de mogelijkheden in verkoop en verhuur van onroerende goederen, maar geeft ook advies over hypotheken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?