Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van tweede woning financieren

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Misschien denk je er over na om een tweede thuis te kopen zodat je deze kunt verhuren voor een extra zakcentje. Dit kan natuurlijk allemaal, wel is het belangrijk dat je een verhuurhypotheek aanschaft. Een verhuurhypotheek is een geldlening voor de aankoop van een woning om te verhuren. Je hebt 2 verschillende soorten verhuurhypotheken, particulier en professioneel. Als je wilt weten welke je nodig hebt is het van belang dat je het belangrijkste verschil weet. Het particulier verhuren is namelijk niet bedoeld om er je werk van te maken, maar dit is bedoeld om een extra zakcentje te verdienen. Er zijn verschillende sites waar je een verhuurhypotheek vergelijken kan. Zo kun je bekijken welke het beste bij je past.

 

Verhuurhypotheek berekenen

Er zijn online ontzettend veel tools te vinden zodat je de  verhuurhypotheek berekenen kan. Het heeft allemaal te maken met de waarde van je pand, de financiering en de rentevast periode. Aan de hand hier van kun je weer de verhuurhypotheken vergelijken om te kijken welke het beste binnen je budget past. Bij een verhuurhypotheek krijg je ook te maken met rente. De verhuurhypotheek rente is vanaf 2,5% per jaar bij rentevast periode van 5 jaar. Hier moet je natuurlijk rekening mee houden bij het lenen van je bedrag.

 

De regels van een huis verhuren

Als je een huis verhuren wilt komen er best wat regeltjes bij kijken waar je rekening mee moet houden. Het is allereerste ontzettend belangrijk dat je niet meer huur gaat vragen dan is toegestaan. Je moet daarbij ook rekening houden met de kosten van gas, water, licht en elektriciteit. Bij de rijkoverheid kun je een uitgebreide uitleg vinden.

Je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat je huurcontract aan de wettelijke eisen voldoet. Het is niet verplicht om dit schriftelijk te doen maar dit is natuurlijk wel het handigst om toekomstige conflicten te voorkomen.

Het is ook belangrijker dat jij als verhuurder zorgt voor het vastgoedbeheer. Jij als verhuurder bent ook degene die zorgt voor de grote en kleine reparaties.

Ook is een inschrijving bij de BRP verplicht als verhuurder en huurder. Het is belangrijk voor de gemeente dat dit ook wordt gedaan.

Daarnaast ben jij als verhuurder verplicht om de privacy van je huurder de respecteren. Je mag je “eigen “ huis niet meer gebruiken, tenzij je hier toestemming voor hebt. Mocht je ook een conflict hebben met je huurder is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk oplost. Dit zijn de belangrijkste huis verhuren regels.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: