Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van ETF’s

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Wellicht heb je weleens gehoord van beleggen, maar vraag je je af wat het nu eigenlijk inhoudt. Je bent niet de enige. Beleggen is het investeren van je geld in financiële instrumenten om zo hopelijk je geld te laten groeien. In dit artikel bespreken we de basis van beleggen, waarom spreiding belangrijk is, we leggen uit wat ETF’s zijn en we vertellen je wat meer over beheerd beleggen.

De basis van beleggen

Beleggen draait om het investeren van je geld met als doel een positief rendement te behalen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt je geld bijvoorbeeld investeren in aandelen, obligaties of in fondsen. Aandelen zijn een soort contracten die aangeven dat je de eigenaar bent van een deel van een bedrijf. Wordt het bedrijf meer waard, dan wordt jouw aandeel meer waard en maak je winst.

Obligaties zijn vaak leningen aan bedrijven en overheden. Je ontvangt rente op deze lening, en aan het einde van de lening ontvang je het uitgeleende bedrag terug. Fondsen zijn “mandjes” met verschillende beleggingen, bijvoorbeeld aandelen in alle Europese bedrijven.

Diversificatie en risicobeheer

Het sleutelwoord van beleggen is diversificatie. Het is erg belangrijk om je investeringen te spreiden. Investeer dus niet al je geld in één aandeel, maar zorg ervoor dat je meerdere verschillende beleggingsproducten bezit in verschillende branches en marken. Zo voorkom je dat een tegenvaller in één sector grote impact heeft op je totale portefeuille. Het is een strategie die beleggers toepassen om de ups en downs van de markt op te vangen.

 

ETF’s

Dan kun je ook kiezen om te beleggen in ETF’s. Dat staat voor “Exchange Traded Fund”. Deze financiële producten zijn fondsen die aandelen in heel veel verschillende bedrijven bezitten. Investeer je bijvoorbeeld in een S&P500 ETF, dan koop je een aandeel in een fonds dat aandelen bezit in de 500 grootste bedrijven van de Verenigde Staten. Door te beleggen in een ETF, kun je voor hele lage kosten en in een enkele transactie heel veel spreiding aanbrengen in je portfolio. Een verstandige belegger probeert veel spreiding aan te brengen in zijn portfolio en ETFs helpen hier enorm bij.

Beheerd beleggen

Als starter doe je er vaak goed aan om het beleggen uit te besteden aan een vermogensbeheerder. Een goede keuze is MeDirect.nl, omdat ze lage kosten rekenen en je al vanaf 2000 euro kunt starten. Het grote voordeel van online beleggen is dat je zelf geen omkijken meer hebt naar je beleggingen. Bovendien belegt een vermogensbeheerder altijd volgens een door jouw gekozen risicoprofiel.

De beheerder neemt dus niet meer risico dan jij kunt verdragen. Ga je zelf beleggen, dan is het moeilijk om te investeren volgens je eigen beleggingsprofiel. Dit komt doordat het lastig is om risico’s in te schatten op de beurs. Door een vermogensbeheerder in te schakelen, voorkom je dus dat je portfolio te veel risico loopt.

 


De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld om juridisch of ander professioneel advies te geven, noch verplicht het MeDirect Bank (Malta) plc tot welke verplichting dan ook. De verstrekte informatie is niet bedoeld als een suggestie, aanbeveling of verzoek om effecten te kopen, te houden of te verkopen en is niet gegarandeerd met betrekking tot nauwkeurigheid of volledigheid.

De besproken financiële instrumenten zijn mogelijk niet geschikt voor alle beleggers en beleggers moeten hun eigen geïnformeerde beslissingen nemen en hun eigen advies inwinnen over de geschiktheid van beleggen in financiële instrumenten of het implementeren van strategieën die hierin worden besproken.

Als u in een product investeert, kunt u een deel of al het geld dat u investeert verliezen. De waarde van uw investering kan zowel dalen als stijgen. Elk inkomen dat u uit een investering haalt, kan zowel dalen als stijgen. Producten kunnen worden beïnvloed door veranderingen in wisselkoersbewegingen, waardoor uw beleggingsrendement daaruit wordt beïnvloed.

MeDirect Bank is een handelsnaam van MeDirect Bank (Malta) plc, geregistreerd onder bedrijfsnummer C34125, MeDirect heeft een vergunning van de Malta Financial Services Authority om bankactiviteiten uit te voeren in overeenstemming met de Maltese Banking Act (Cap. 371) en beleggingsdiensten onder de Maltese Investment Services Act (Cap. 370).

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: