Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van beleggen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Om precies te zijn is beleggen het investeren van geld voor een bepaalde periode om er een financieel voordeel uit te halen. Investeren is hierin natuurlijk ook een breed begrip. Je kan natuurlijk een dure auto kopen in de hoop dat deze meer waard wordt. Dit is ook beleggen, maar in dit geval gaat echt om geld investeren op de beurs. Er is ook een verschil tussen speculeren en beleggen.

Het verschil tussen speculeren en beleggen

Het grote verschil tussen de twee is de termijn. Bij speculeren wil je op kortetermijnrendement behalen door in te spelen op de beweging van de koers. Bij beleggen investeer je geld om op langetermijnrendement te behalen. Je gaat dan uiteindelijk meedelen in de bedrijfswinsten.

Wat valt er onder beleggen

In principe valt hier veel onder. Als je beleggen in de breedste zin kijkt dan valt zelfs het kopen van een huis hieronder. Dit komt omdat je je geld dan in materiaal investeert waarvan je hoopt dat dit over een paar jaar meer waard zal zijn. Als je het over beleggen op de beurs hebt dan gaat het meer over het kopen van aandelen en opties. Je ziet bijvoorbeeld dat er steeds meer elektrische auto’s op de markt komen en wilt aandelen kopen in een bedrijf dat de laadpalen maakt. Dan kan je bijvoorbeeld aandelen van EVBox kopen. Als dit bedrijf dan gaat groeien dan groeien jouw aandelen mee. Met een beetje geluk bestaan er over een paar jaar alleen nog maar elektrische auto’s en stijgt de vraag naar laadpalen. Dan heb jij geluk dat jouw aandeel ook mee groeit en zo zul je er op de lange termijn voordeel uit halen.

Verschil tussen opties en aandelen

Als je een aandeel koopt, dan koop je een deel van een onderneming, terwijl een optie slechts een stukje risico is. Opties zijn goedkoper dan aandelen. Opties zijn afgeleide producten, ook wel derivaten genoemd. De meeste beleggers nemen veel te grote risico’s met opties omdat ze met te hoge hefbomen speculeren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: