Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van rendement

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als het gaat over rendement, dan gaat het om winst of verlies op een investering gedurende een bepaalde periode. Dit wordt altijd in een percentage van het geïnvesteerde bedrag vermeld. Het rendement is positief bij winst en negatief bij verlies. Daardoor is er dus altijd een rendement voor elke investering. Het rendement berekenen doe je door de eindwaarde minus de beginwaarde te nemen. Neem hier ook rente of dividend in mee. Dit bedrag wordt door de beginwaarde gedeeld met 100 vermenigvuldigd voor het percentage.

Uitleg over rendement

Rendement komt voort uit handelen en investeren. Het is de informatie die nodig is om in de toekomst goed te handelen. Wie kiest voor vermogen beheren via Ambassador Vermogensbeheer heeft hier net zoveel aan als iemand die zelf vermogen beheert. Rendement helpt je om transacties te beoordelen. Dit is handig voor de lange termijn om de winst of het verlies te kunnen inschatten. Daarom is het ook een instrument dat vaak gebruikt wordt door de vermogensbeheerders. Uiteindelijk draait het investeren ook om het verlies of de winst. Rendement is een kengetal dat voor iedereen die zich in deze wereld begeeft duidelijk is.

Rendement op aandelen versus obligaties

Het rendement beleggen op AmbassadorVermogensbeheer.nl hangt af van het soort belegging. Aandelen zijn anders dan obligaties. Dit heeft te maken met dividend voor aandelen en rente voor obligaties. Als het om aandelen gaat, dan koop je die bijvoorbeeld voor 40 euro. Er wordt na een jaar 2 euro dividend uitgekeerd. De prijs is bovendien naar 50 euro gestegen. Dat betekent dat je investering nu dus 52 euro waard is. Trek hier 40 euro van af en vermenigvuldig dit met 100. Dit is een rendement van 20%.
Voor obligaties geldt dat deze bijvoorbeeld 100.000 euro heeft gekost en 5% rente geeft. Na 1 jaar is er dan 5.000 euro rente opgebouwd. Daarnaast is het goed om te weten dat de obligatie 20.000 euro is gegroeid. Dit komt neer op een rendement van 25% want 125.000-100.000×100 is 125%. Beide gevallen worden rendement genoemd, maar bestaan wel uit verschillende bestanddelen. Let hier dus altijd goed op. Zo weet je zeker dat je de juiste dingen doet. Dit maakt het wel zo gemakkelijk voor alle betrokkenen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: