Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Debiteren

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Debiteren is een werkwoordvorm dat ontstaan en van het woord boeken komt. Het gaat hierbij om de boekhouding. Het woord is afgeleid van het Frans débiter. Het woord betekent debiteren of ook wel verhalen en vertellen. Het tegenovergestelde van debiteren is crediteren. Het woord wordt het vaakst gebruikt voor de boekhouding. Hier heb je op de balans namelijk een debet en een credit kant. Debiteren betekent dan op de debetzijde boeken en crediteren op de creditzijde boeken. Zo komt het balans ineen en komen de resultaten zichtbaar. Debiteren betekent daarnaast ook dus verkopen. Of je hebt nog geld tegoed van mensen. Het is een typisch woord dat gebruikt wordt in de boekhouding wat in het algemeen betekent dat er een toename plaatsvind. Dit kan in een bezitting zijn of in toename van kosten. Om het eigen vermogen te verhogen moet en zul je meer gaan verkopen.

Verkopen

Het verkopen van producten, spullen, artikelen en diensten gebeurd zowel offline als online tegenwoordig. Nu vanwege de nieuwe Lockdown en de Corona-maatregelen zijn mensen vooral online aan het kopen. Dit betekent dat de online verkopers meer opbrengsten maken en meer te zien krijgen aan de debetzijde van het balans. Hoe meer verkopen, hoe hoger de omzet en hoe hoger de winst. Dit is graag wat mensen willen bereiken met een online platform. Een online platform waar je producten en andere spullen kunt kopen heet een online webshop. Hier kun je de producten zien, bezichtigen, maar tegelijkertijd ook in je winkelmandje doen en afrekenen. Het gaat vervolgens door naar de bestelprocedure en je ontvangt netjes je pakketje binnen een paar dagen. Voor de meesten mensen is dit nu de normaalste zaak van de wereld, maar vroeger was dit helemaal niet mogelijk en wisten we niet dat het online platform zoveel verschil kon maken in de verkopen van een bedrijf. Zelfs sommige bedrijven verkopen nu alleen maar online. Dit omdat het kosten bespaard en je bereikt er veel meer mensen mee. Het blijven kunnen winkelen fysiek blijft echter ook leuk vinden mensen.

Online eten verkopen

Zelfs zijn voedingswaren en andere eetbare producten nu online te bestellen. Ondanks de houdbaarheidsdatum van het product. Supermarkten beginnen ook een bestelprocedure en hebben een online webshop waar alles te bestellen is. Zo hoeven vooral ouderen niet meer de supermarkten in om de dagelijkse boodschappen te halen, want dit komen ze brengen. Het maakt niet uit wat het is of het nu brood is of vlees. Hoe lager de houdbaarheidsdatum of een gekoelde temperatuur dat nodig is voor de producten dat maakt ook allemaal niet uit. Het is natuurlijk wel van belang om niet ziek te worden van producten die online besteld zijn. Alles moet tip top in orde zijn geregeld en er moet rekening worden gehouden met zaken als dit. Bij vlees bijvoorbeeld is het erg belangrijk dat dit niet te warm word en gaat broeien. De bacteriën die er dan ontstaan zijn namelijk erg gevaarlijk. Het kan je erg ziek maken. Toch is het mogelijk om vlees te bestellen. Ook zijn er aparte vlees webshops hiervoor. Online vlees bestellen is dus zeker mogelijk. Je hoeft niet bang te zijn dat het niet meer goed is of slecht, want verkopers moeten hier rekening mee houden met de bezorging.

Vlees bestellen

Het bestellen van vlees is natuurlijk niet geschikt voor veganisten of vegetariërs. Toch kunnen ook hun vlees bestellen. Vlees bestellen hoeft namelijk niet per se echt vlees te zijn het kunnen ook vleesvervangers zijn. Alle soorten vlees zijn te bestellen, zoals zalm, vis, kip, koe, varken, salami, worst, droge worst en nog veel meer. Je hoeft het maar op te noemen en je kunt het tegenwoordig bestellen online. Net als vlees bestellen. Het is misschien een gek fenomeen, maar tegenwoordig is bijna alles online te vinden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

VOF
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: