Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van CMMS software

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(1)

Wat is CMMS software?

De afkorting CMMS staat voor de Engelse woorden Computerized Maintenance Management System. Het gaat hier om geavanceerde software die door bedrijven wordt gebruikt om hun computerdatabase bij te houden met informatie over de onderhoudsactiviteiten van de desbetreffende organisatie.

CMMS software verbetert het beheer van bedrijfsmiddelen door handmatige spreadsheets overbodig te maken en alle activiteiten van het onderhoudsteam op één plaats te brengen.

Wat doet een CMMS?

Met een CMMS, ook wel onderhoudsbeheersoftware genoemd, kunnen teams eenvoudig gegevens over bedrijfsmiddelen vastleggen en organiseren, onderhoudstaken plannen, werkorders aanmaken en rapporten genereren. Een van de vele voordelen van een CMMS is dat moderne systemen zelfs werken op meerdere platformen, van desktop PC’s tot handheld tablets en smartphones, waardoor ze een krachtige manier zijn om onderhoudsprocessen te stroomlijnen.

Hoe werkt een CMMS softwarepakket?

Op een hoog niveau is een CMMS een data-gestuurde management oplossing, en de werkorder voedt die data. Wanneer een order wordt afgesloten, worden de gegevens door het systeem verwerkt. Werkorders bevatten belangrijke gegevens over het onderhoud van bedrijfsmiddelen, zoals onderdelen en kosten, de tijd die de sleutel in beslag neemt, het gerepareerde bedrijfsmiddel en de tijd die nodig is om het werk te voltooien. Deze gegevens worden vervolgens verwerkt in rapporten die door onderhoudsmanagers en andere afdelingshoofden worden gebruikt om op gegevens gebaseerde beslissingen te nemen.

Telkens wanneer een werkaanvraag wordt ingediend, gebruiken onderhoudsteams een CMMS om een order aan te maken. Daarnaast kunnen terugkerende orders worden aangemaakt voor preventief onderhoud en inspecties. Sommige systemen kunnen zelfs automatisch orders genereren op basis van voorspellende algoritmes. Nadat de opdracht door een technicus is voltooid, wordt deze afgesloten en worden de gegevens in het systeem ingevoerd, waardoor ze beschikbaar worden voor rapporten en planning.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: